Beşiktaş 3-2 Bursaspor - Video, Maçın Özeti, Golleri | 15 Şubat 2015 Pazar

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Beşiktaş 3-2 Bursaspor | Spor Toto Süper Lig 20. Hafta Maçı

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

gokhantore.jpg

Olimpiyat'ta Beşiktaş ile Bursaspor kozlarını paylaştı, müthiş mücadele 3-2 sonuçlandı. Son 5 dakikada Kartal gitti geldi, Demba Ba'nın uzatmalarda attığı penaltı skoru belirledi: Kartal o koltuk benim dedi!

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Bursaspor'u 3-2 mağlup etti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sarı kart cezalısı Ersan Adem Gülüm'ün yerine savunmanın göbeğinde Atınç Nukan'ı oynattı. Ayrıca kritik Bursaspor maçında sakatlığı geçen Brezilyalı futbolcu Ramon Motta, ilk 11'de sahaya çıktı. Bilic, Çaykur Rizespor ile oynanan son lig maçında ilk 11'de görevlendirdiği Oğuzhan Özyakup'u yedek soyundurup, yerine Atiba Hutchinson'ı oynattı. Tolga Zengin'in kaleyi koruduğu siyah-beyazlılarda savunma Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Atınç Nukan ve Ramon Motta'dan, orta alan ise Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Jose Sosa ve Olcay Şahan'dan oluştu. Forvette ise Demba Ba görev aldı.

Bursaspor'da ise sarı kart cezalısı Volkan Şen, Beşiktaş karşısında takımdaki yerini alamadı. Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde son oynanan Gençlerbirliği maçının kadrosundan 3 değişiklik yaparak takımını Beşiktaş karşısına çıkardı. Sarı kart cezalısı Volkan Şen ve sakatlığı bulunan Emre Taşdemir kadroda yer almazken, Şamil Çinaz ise yedek soyundu. Bu futbolcuların yerine Renato Civelli, Aziz Behic ve Cedric Bakambu forma giydi.

Süper Lig'de haftanın maçı beklenildiği gibi hareketli başladı. 12. dakikada Bursaspor, Bakambu'nun golüyle öne geçti. Konuk ekibin ani gelişen atağında, Josue'nin ara pasında ceza alanında topla buluşan Bakambu, kalesini terk eden Tolga'yla sağ çaprazda karşı karşıya kaldı. Bakambu'nun plasesinde, meşin yuvarlak sol köşeden filelerle buluştu: 0-1 Bu pozisyonun ardından sakatlık geçiren Tolga yerini Cenk Gönen'e bıraktı. 20. dakikada Gökhan Töre ile net bir fırsatı kaçıran Kartal 23'te beraberliği sağladı. i. Atınç'ın uzun mesafeli gönderdiği topu ceza yayı üzerinde kontrol eden Sosa, meşin yuvarlağı sol çaprazdaki Gökhan Töre'ye aktardı. Gökhan Töre'nin bekletmeden yerden ortasında, arka direkte topu kontrol eden Demba Ba, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Harun'un müdahalesine rağmen filelerle buluşturdu: 1-1 Senegalli golcü Süper Lig'de 12. golünü atarken, Olimpiyat Stadı'nda da siftah yaptı. Maçta tempo ilk 45 dakikanın sonlarına doğru düştü ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda her iki takım da ilk yarıya oranla daha kontrolü oyunu tercih etti. Maçın en kritik anı ise 63. dakikada yaşandı. Bursasporlu Fernandao'nun bir pozisyon Franco'ya çok sert bir müdahalede bulunmasının ardından sadece sarı kart görmesi Beşiktaşlı futbolcular ve taraftarları çılgına çevirdi.

87. dakikada Josue'nin top kaybıyla başlayan pozisyonda son noktayı Gökhan Töre koydu. 90'da Ozan Tufan eşitliği yakaladı. Uzatma anlarıdna penaltıyı gole çeviren Demba Ba Kartal'ı zirvede tuttu.

Böylece 47 puana çıkan Beşiktaş liderliğini sürdürdü.

LİG TV

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Şaka yaptık şaka, kaptırır mıyız len liderliği.. :P

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Yüreklerimiz ağzımıza geldi resmen ne maçtı ama..
DemBABA :wub:

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Şu oyunun hakkı 5-6 goldü ama neyse. Gökhan Töre başta olmak üzere oyuncularımızı tebrik ederim.

Lidere selam, yola devam. :)

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Ben golleri bile izlemedim yoldaydım online skor takip ettim, +90 da 2-2'yi görünce ahladım vahladım sonra bi baktım penaltı kullanmışız, umarım haksız değildir penaltı da alnımızın akıyla devam etmiş oluruz.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Mete Vardar: Olimpiyat'ta oynama ısrarından dolayı Bursaspor yönetimine teşekkür ediyoruz. Burada ilk galibiyetimizi aldık.

Mete Vardar: Fernandao'nun hareketi için kırmızı kart az gelir. Resmen suç işledi

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Müthiş matcdı, son dakika oyunu

selçux

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hakemlerin Skora Etki Ettiği Puan Durumu
1- Beşiktaş +15 Puan
2- Galatasaray +10 Puan
3- Fenerbahçe -9 Puan
Beşiktaş 2 haftadır hakemler ve penaltılar sayesinde kazanıyor! 2 haftadır fazladan 4 puan aldırılarak resmen yarışın içinde tutuluyor!

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
1- Beşiktaş +15 Puan
2- Galatasaray +10 Puan
3- Fenerbahçe -9 Puan
Beşiktaş 2 haftadır hakemler ve penaltılar sayesinde kazanıyor! 2 haftadır fazladan 4 puan aldırılarak resmen yarışın içinde tutuluyor!

Son 2 maçta verilen penaltıların, kartların hangisi yanlış bir açıklar mısın? Ayrıca Bursa maçını izledin mi? Twitter'dan kopyala yapıştır yaparak kendinizi rezil etmeyin.

Bu yorumu penaltı atmada rekor kıran bir takımın taraftarının atması da ironik olmuş. :)

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
1- Beşiktaş +15 Puan
2- Galatasaray +10 Puan
3- Fenerbahçe -9 Puan

Başka nasıl gelir elde edecekler ? Mesela çıkaralım oradan Galatasaray'ı ve yerine bir Anadolu takımını koyalım. Taraftar sayıları arasında fark çok olduğundan izleyici sayısı az, böylece gelir de az olacak. Senelerdir Türkiye liginde ki normal durum. Eğer 3 büyük şampiyonluk yarışında ya da kötü durumda ise her zaman hakemler tarafından tolerans görüyor. Bu her zaman böyle oldu ve böyle de olacak.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
1- Beşiktaş +15 Puan
2- Galatasaray +10 Puan
3- Fenerbahçe -9 Puan

Fener -9 mu :D :D

aby60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1- Beşiktaş +15 Puan
2- Galatasaray +10 Puan
3- Fenerbahçe -9 Puan

way arkadaş fenere -9neemiş ya sanki maç kazanınca puan eksiltiyolar.hem matematikten hem futboldan anlamayan güzel kardeşim bırak bu işleri işine gücüne bak:tt2:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
penaltılarla kazanıyormuşuz, hangi penaltıdan bahsediyorsun, adamın elini iki metre açıp topa müdahale ettiği penaltıyı mı?

ayrıca fernandao atılsaydı, cenkin görüşünü kapatmayacaktı, hatta o pozisyon bile olmazdı 10 kişiyken
hadi atılmadı diyelim fernandao gol pozisyonunda ofsaytta topa değmese de kaleci görüşünü kapattığı için ofsayt olması lazım

geçiniz efendim, haksız da kazansak umrumda olmaz, gsye fbye geçilen kıyakları biliyoruz

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Hakemler Beşiktaşı Kolluyormuş Ne Gibi Kollamak Bu Anlamadım Ben Kimse Kusura Bakmasın Herkes At Gözlüğü İle Bakıyor Çıkarın Gözlükleri.Yıllardan Beridir Sürekli 3.Planda Tutulan Beşiktaş Camiasını Hakemler Kollayarak Nasıl Bir Menfaat İçersinde Olabilirler.Kimse Fernandao'nun Pedroya Yaptığı Hareketini Konuşmuyor Maçın Sonundaki Penaltıyı Konuşuyor.

aby60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1- Beşiktaş +15 Puan
2- Galatasaray +10 Puan
3- Fenerbahçe -9 Puan

yaw ciddiye almayın şu futbol ve matematik dehasını:tt2:

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Özeti izledim, besiktas lehine yapilan bir kiyak göremedim.

fatihhhh37

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hele Fernandaonun uçan tekmesi vardı. Franco iyi sakatlanmadı...

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Maçın adamı kesinlikle Gökhan Töre... Maç bittikten sonra bir 30 dakika kadar kendime gelemedim. Adrenalin anca azaldı :D

Penaltı kesin penaltı.

Fernandao ise bırak sarı kartı, kırmızı kartı, bir gece nezarette tutulması lazım.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
1- Beşiktaş +15 Puan
2- Galatasaray +10 Puan
3- Fenerbahçe -9 Puan
Son 5 sezonda, Türk futbolunun mihenk taşlarının penaltı ve kırmızı kart raporlarına bir göz atalım.

Fenerbahçe: 15 Kırmızı Kart – 28 Penaltı

Trabzonspor: 19 Kırmızı Kart – 22 Penaltı
Galatasaray: 24 Kırmızı Kart – 24 Penaltı
Beşiktaş: 35 Kırmızı Kart – 17 Penaltı

Evet gördüğümüz gibi hakemler resmen Beşiktaş'ı tutuyor çok haklısınız...

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yav he he he tatavayı kes

sıradakını gonderın ......... şiş yapılır itinayla ......