Benoxol B12

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LWMP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
7 yaşımdan beri bilgisayar kullanırım cok dıkkat bozuklugum var hıc bırseye konstrasyon sağlayamıyorum bir kalemı bıyere koydugum zaman yerını hatırlayamam veyatta cebımdekı paranın mıktarını:)doktora gıttgımde bunları anlattım aynen adam bana dırek sen asıkmısın dedi:scared: cok sınırım bozuldu bana b12 vıtamın hapı verdı ayrıca gıt bır pisikolağa gorun deyınce bende sadece recetedekı ılacı alıp kullanıyorum aranızda Benexol B12 ilacını kullanan var mı merak ettım

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
benexol b12 vitamin hapıdır yani senin zihnini güçlendirmeye yardımcı oluyor ama tabikii o tek başına yetersiz olur sabahları hergün bitanede olsa ceviz yiyeceksin veya marincap isminde balık hapı var onuda kullanabilirsin onu reçeteye yazdırmana gerek yok reçetesiz çünkü parayla alabiliyon 11 12 tl arası... nerden biliyorsun bunları dersen eczanede çalışıyordum :)

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
benexol b12 vitamin hapıdır yani senin zihnini güçlendirmeye yardımcı oluyor ama tabikii o tek başına yetersiz olur sabahları hergün bitanede olsa ceviz yiyeceksin veya marincap isminde balık hapı var onuda kullanabilirsin onu reçeteye yazdırmana gerek yok reçetesiz çünkü parayla alabiliyon 11 12 tl arası... nerden biliyorsun bunları dersen eczanede çalışıyordum :)

cok tesekur ederım:) balık hapını da alıcam:) benexolle bır etkı yapmaz demı 2 sını ıcınce bırde sureklı kullanırsam bır sorun olusturur mu?

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
balık hapını sabah kullanırsın veya yemeklerden sonra benexolü akşam içersin... yalnız balık hapını 3 ay süre hiç bırakmıyacaksın gidince eczacıyada sorarsın...

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
verdıgın bılgıler ıcın tesekur ederım bu arada hayırlı tezkereler

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Hiç test yapmadan mı B12 eksikliği var sende deyip B12 hapı verdi.Birde hap ile B12 vermek çoğunlukla işe yaramaz çünkü çoğunlukla mide rahatsızlığından kaynaklıdır.Hap içincede yine mideye gittiği için eğer emilmede bir sorun varsa hiçbir işe yaramaz.Bende kan tahlili yaptırınca B12 vitaminim baya bir düşük çıkmıştı mide rahatsızlığımdan dolayı.Yorgunluk,halsizlik,unutkanlık,konsantrasyon eksikliği yapıyor.Vede en kötü özelliği ise sinirleri harap ediyor.Geri dönüşü olmayan sinir harabiyetleri oluşturuyor.Doktor bana 5 tane iğne verdi 3 günde 1 vurundum.Şimdi normal seviyeye döndü B12 seviyem ve unutkanlık artık hiç yok neredeyse.Gerçekten berbat bir rahatsızlık.Eğer sendede B12 eksikliği varsa bunu iğne yoluyla çözseler daha etkili olurdu :).

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
B12 vitamini tek başına alınamaz. Midenin iç doku tabakası tarafından üretilen ‘intrinsik faktör’ denilen başka bir madde ile birleşmelidir. B12 vitamini eksikliği genellikle aşağıdaki nedenlerden birinden ötürü ortaya çıkar:

1- Miden yeterince intrinsik faktör üretemiyordur.
2- Bağırsakların yeterince B12 vitamini ememiyordur.
3- B12 vitamini bulunan gıdaları yeterince yemiyorsundur (bu genellikle vejeteryan diyeti uygulan kişilerde görülür)

Bu nedenle mide rahatsızlığı olan kişilerde B12 eksikliği olabilir.

Alacağın vitamin hapları sadece yetersiz alım için (yani 3. madde) etkili olur. Eğer sorunun yetersiz alım değilse sorunun devam eder.

Bu nedenle B12 kas içine verilerek bu vitamin eksikliği giderilmek istenir.

Öncelikle bir kan sayımı yaptır ve B12 eksikliğin var mı yok mu onu öğren. Varsa nedenini araştır. Tedaviyi ise doktorun nedene göre yönlendirir seni...

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
bende 7-8 yaşından beri pc kullanıcısıyım allaha şükür böyle bi sorunla karşılaşmadım herhalde aşırı kinci olduğumdan kaynaklanıyo yapılanları ya da yaptığım çoğu şeyi unutmuyorum :)

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Benexol vertigo hastalığının tedavisinde yardımcı ilaç olarak da kullanılıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba benexol illa doktor tadevisiyle kullanılacak bir vitamın değil dimi doktara gitmedende kullanabilirim umarım birde yan etki vs. yapıyormu bilmek istiyorum .

teşekkürler :clover:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benexol b12 için kilo yapıyor diyorlar doğru mu acaba?

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu ilaçtan banada lazım. İyi gelir herhalde.

madde_bağimlisi-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dikkat et bilişiminde metafetamin olmasın
ritain türevi tüm haplarda meth bulunur

direk meth alırsan seni yürüyen bir zombiye çevirir
hayattasındır ama toprağın altına gömülmüş gibi çürümeye başlarsın
ölü bir adam gibi çürürsün önce dişlerin dökülmeye başlar
ellerin katılaşır ve çürür bigün bu bakarsın sabah yatakta parmaklarını bulursun

ama bu maddesi senin kullandığın ilacın içindeki kadar alırsan yani o tarz bir ilaç kullanmaya devam edersen
emin ol ömrünü kısaltılsın sağlıklı değil

Zümrüdü Anka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu ilaçları neden kullanıyorsunuz anlamıyorum. Bu ilaçları kullanmak yerine şunları yapsanız. Spor,Düzenli Uyku,Stresten uzak durmaya çalışmak,Mevyevi sebseyi ve diğer gıdaları yeteri kadar alsanız.Ve hergün 1 saat kitap okumaya çalışsanız.Rahatsızlığınız varsa doktora gitseniz.Sorununuzun düzeleceğine adım gibi eminim.İşleri basit bir şekilde kolayca çözmeye çalışıyor isteğindesiniz galiba. Bu kolaylık iyi değil düşüncesindeyim + bir şey daha söylemek istiyorum hobi edinin bu uğraş hem sizi geliştirir hem de sağlığınıza olumlu etki yapar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dodex b12 iğnesi var çok etkili googleye yaz ya da doktoruna sor ben doktora gittim bunu yazdı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
zümrüdü anka o dediklerin sağlıklı insanlar için geçerli b12 vitamini yerlerde olanlar için değil tamam mı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
10 gündür benoxol 12 hap kullanıyorum hayal kuramıyorum sanki hafızam yokmuş gibi yavaş yavaş etkisini görüyorum faydasını 10 gündür kulalnıyorum iştah açtı baş dönmesi yok kafayı düzelitrimi beyinimi . acaba geçermi .. teşekkürler