Benle bir dil öğrenmek isteyen !

sukru15

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba abilerim ablalarım ,

Ben 13 yaşındayım .

Ben yenice bir dile başlamak istiyorum . C++ , C# ya da Web dillerinden PHP , HTML gibi

Bu işlere bi başına başlamak sıkıyor insanı (bence).

Yanıma ben gibi öğrenmek isteyen arkadaş arıyorum . Kaynak aynı kaynak fakat bi grup gibi bişey kurmuş olucaz. Yine aynı öğrenim falan . Sonra yapılanlar sayfada paylaşılacak . Yani ben gibi hevesli varsa bekliyorum .

Anlayacağınız arkadaş arıyoruz .

Konu yanlış yere açıldı ise özür dilerim .

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Html'i listeden çıkarman gerek, html bir dil değil.
Dil öğrenme amacının ne olduğuna göre sana bi tavsiyede bulunucam ama işte sen hiç bi açıklama yapmamışsın, tamamen can sıkıntısı mı, yoksa bi ihtiyaçtan mı, yoksa hayalindeki işten dolayı mı ?

Ben C++ programcısıyım, ve her ne öğrenicek olursan ol, ekipten ziyade tek başına bir çizelge hazırlıyıp izlemen gerek.

Yazılıma ilk adımın gibi geliyor bana, en temelinden öğrenmeye adım adım başlarsan çok sürmez bişeyler yerine oturmuş olur bi süre sonra, sonrada zaten kaynaklar bile yetmemeye başlicak...

Dediğim gibi ihtiyaçlarını nedenini yani neden bi dil öğrenme gereği duyuyorsun bunu yazarsan bizde yardımcı olabiliriz. ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Zengin Metin İşaret Dili Hyper Text Markup Language, HTML nin sana bir dil olmadigini soyleyenlerden uzak dur!

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Zengin Metin İşaret Dili Hyper Text Markup Language, HTML nin sana bir dil olmadigini soyleyenlerden uzak dur!

Her ne kadar tanımının içinde bir dil (language) ifadesi geçse de; bu bizim burada tabir ettiğimiz gibi bir dil değil. Öyle olması için yalnızca html kodlarını kullanarak kendi başına çalışan bir program yazılabilmesi gerekir, ki bu mümkün değil html kendisini yorumlayabilecek başka programlara ihtiyaç duyar. Yani bir ie, chrome, firefox ve benzeri bir program olmadan bunda yazılan kodlar çalışmayacaktır. Bu yüzden burada bahsi geçen c,c++,c#,vb,.net gibi diller kategorisine girmez ve dil olarak nitelendirilmez.

Bana göre html yi dil olarak kabul eden arkadaşlar xml yi de bir dil olarak kabul etmeliler. Yanlıyor muyum?

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
"HTML (HyperText Markup Language – Kelime İşaretleme Dili), web sayfalarının tasarımının yapıldığı bir işaretleme dilidir. HTML bir yazılım dili değildir ve diğer yazılım dilleri gibi özel derleyicilere ihtiyacı yoktur. Oluşturulan HTML sayfaları derlenmek veya çalıştırılmak yerine, kullanıcı programı tarafından yorumlanır. Bu programlara biz Web Tarayıcılar (Browser) diyoruz."

HTML bir dildir. Etkileşimsiz bir dildir ve öğrenilmesi gerekir. Çünkü her yerde kullanacaksınız. Siz nasıl okuma yazmaya başlamadan önce harfleri tek tek öğrenerek heceleri ve kelimeleri oluşturuyosanız HTML'de öyle öğreneceksiniz. Saksı değilim ben burdaa :D :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
C, c++, c#, WEB için ASP, PHP vs., daha eskisi basic, pascal, cobol, fortran vs. vs. diller kendi başlarına çalışmazlar. Bunların birer compilerı vardır. HTML'in compileri ise tarayıcılardır. Beğenin ya da beğenmeyin HTML bir işaret dilidir ve internette devrim yaratan bir dildir, kullanıcılara bilgiyi doğru dürüst ekranda görmelerini sağlayan yapı taşıdır.

Diğer taraftan hangi dili öğrenmek istediğiniz tamamen sizin ne yapmak istediğinizle ilgilidir. WEB programcısı mı olmak istiyorsunuz, masa üstü programcısı mı, oyun mu yazmak istiyorsunuz vb. Bunlara vereceğiniz cevap, seçeceğiniz dil için verilecek cevabın yarısını oluşturur. Diğer yarısı ise sizin ne kadar azimli ve gelişmeye açık olduğunuzla ilgilidir.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Her ne kadar tanımının içinde bir dil (language) ifadesi geçse de; bu bizim burada tabir ettiğimiz gibi bir dil değil. Öyle olması için yalnızca html kodlarını kullanarak kendi başına çalışan bir program yazılabilmesi gerekir, ki bu mümkün değil html kendisini yorumlayabilecek başka programlara ihtiyaç duyar. Yani bir ie, chrome, firefox ve benzeri bir program olmadan bunda yazılan kodlar çalışmayacaktır. Bu yüzden burada bahsi geçen c,c++,c#,vb,.net gibi diller kategorisine girmez ve dil olarak nitelendirilmez.

Bana göre html yi dil olarak kabul eden arkadaşlar xml yi de bir dil olarak kabul etmeliler. Yanlıyor muyum?

Elbette programlama dilleriyle bir tutmuyorum ama sonuç itibariyle HTML bir dildir. HTML veri göstermek, XML ise veri saklamak ve taşımak amacıyla geliştirilmiştir. Bir programlama dili olmasa da dildir.

Öyle olması için yalnızca html kodlarını kullanarak kendi başına çalışan bir program yazılabilmesi gerekir, ki bu mümkün değil html kendisini yorumlayabilecek başka programlara ihtiyaç duyar.
Bu cümlen bence yanlış. Her program kodu kendi çalışabilmek için bir yorumlayıcı/derleyiciye ihtiyaç duyar. java kurulu olmayan bir pc de java kodunu(java.exe), .net framework olmayan pc de c# kodlarını çalıştıramazsınız, çünkü bu programlarda çalışmak için başka programlara ihtiyaç duyarlar. Diğer birçoğunun ise işletim sistemi bünyesindeki dahili programlar aracılığıyla yorumlanır/derlenir.

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
adam ne sormuş muhabbet nereye gitmiş :D 13 yaşında yazılımdan soğuyacak

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] lütfen üstadım tamam diyip geçiyoruz artık, sonuçta görüş beyan ettik, arkasını getirirsek bizim için sıkıntı oluyor. :D

----------------------
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] tabiki... ;)