Benim için mezuna kalmak mantıklı mı?

Sistem bey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
AYT-TYT fenin yarısını bilmeden AYT matematikte integral trigonometri bilmeden ve 0 geometri bilerek bu sıralamayı yaptım hedefim mühendislikti barajın dışında kaldım. Netlerimi ve sıralamamı merak edenler fotoğrafa bakabilir. Mezuna kalmak mantıklı mı sizce benim için? Hedef İstanbul Cerrahpaşa makine veya endüstri mühendisliği.

Ekli dosyalar

• IMG_8264 (1).webp
    IMG_8264 (1).webp
    45.8 KB · Görüntüleme: 22

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
Selam.

bu aldığın notla alakalı bir şey değildir.

Her insan kendini tanır.

1- Eğer sen mezuna kalıp sıkı bir des programı uygulayabileceksen, kesinlikle mezuna kal.

2- Eğer "ben kendimi biliyorum, ders çalışmam" diyorsan, mezuna kalma.

Sistem bey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Selam.

bu aldığın notla alakalı bir şey değildir.

Her insan kendini tanır.

1- Eğer sen mezuna kalıp sıkı bir des programı uygulayabileceksen, kesinlikle mezuna kal.

2- Eğer "ben kendimi biliyorum, ders çalışmam" diyorsan, mezuna kalma.
kendi düzenimle her zaman ders çalışacağımı biliyorum fakat sınav anı stresine yenik düşüp o kadar seneyi çöpe atmaktan korkuyorum.

Sistem bey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bence 2 senelik bir bölüm okuyup. Dışarıda önlisans diye laf edileceğine kal 1 sene daha güzel yap. puanlarında güzel. Ek psikolojik destek almaktan korkma.
psikolojik olarak bir sorun hissedeceğimi pek düşünmüyorum babam da arkamda. çünkü ailemizde 3 sene mezuna kalıp avukat olan biri var aileden sorun olacağını düşünmüyorum. Tek sorun her gün ortalama 7-8 saat çalışmayla bu sıralamayı nereye çekebilirim?

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Reaksiyon puanı
605
7 8 Saatin tamamında birşeyler anlayamıyorsun demekki aralıklarla yapabilir veya çalışma saatini düşünebilirsin.