"Beni izleme" Chrome'a da geldi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Firefox, Internet Explorer gibi tarayıcılardan sonra Chrome da bu özelliği sonunda sunmaya başlıyor!

-beni-izleme-chrome-a-da-geldi-2628145.Jpeg

IE, Firefox gibi web tarayıcıları "beni izleme" gizlilik işlevini sunmaya başlayalı uzun bir zaman oldu. Google ise bu desteği Chrome'a eklemekte oldukça yavaştı, ancak şimdi özellik Chrome'un geliştirici sürümlerinde göründü.

Chromium web sitesinde indirmeye sunulan deneme sürümü, Google'ın ABD hükümetiyle "beni izleme" işlevi konusunda yaptığı anlaşmaya uyduğunu gösteriyor. AllThingsD'nin raporuna göre Google, bu özelliği yıl sonuna doğru yayınlanacak sürümlerde kullanıma sunacak.

Microsoft, bir süre önce "beni izleme" özelliğini Internet Explorer 10'da varsayılan olarak açık biçimde sunacağını söylemişti. Şirketin bu kararı reklamcıları üzmüştü. Bakalım Google, gizlilik işlevini bizlere ne şekilde sunacak.
kaynak

heroares

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gizli moda geçtiniz. Bu pencerede görüntülediğiniz sayfalar tarayıcı geçmişi veya arama geçmişinizde görünmez ve tüm açık gizli pencereleri kapattığınızda bilgisayarınızda bunlara ait çerez gibi başka herhangi bir kayıt kalmaz. Ancak indirdiğiniz dosyalar veya oluşturduğunuz yer işaretleri korunur.

Gizli moda geçmek başka kişilerin, sunucuların veya yazılımların işleyişini engellemez. Ayrıca:
  • Web sitelerinin sizinle ilgili bilgi toplayıp paylaşabileceğini
  • İnternet servis sağlayıcılarının veya çalışanların ziyaret ettiğiniz sayfaları takip edebileceğini
  • Sohbetlerde kullanılan ifadeleri bir yerden bedava olarak indirirken, tuş vuruşlarınızı kaydeden zararlı yazılımların da bilgisayarınıza girebileceğini
  • Gizli ajanların izleyebileceğini
  • Arkanızda bulunan kişilerin yaptıklarınızı görebileceğini unutmayın

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
aynı şey değil bahsedilen şey siteden başka siteye gezerken reklam şirketlerinin yada 3 şahısların yada yazılımların sizi takip etmemesine yönelik