Ben olduğum sürece Aykut'la beraberiz!

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan Aykut Kocaman'a tam destek! Serdar Ali Çelikler yazdı...

a052013d-2a57-4f32-91b1-bd63d470d74b-444x333.jpg

Aziz Yıldırım, Kocaman için “Tecrübe zamanla kazanılır. Şimdi etki altında kalacak bir durumda değil. 7 gün 24 saat çalışıyor. Hem çalışkan hem iyi niyetli, bazı oyuncularla sorunlarını aştı. Bundan sonra çok daha başarılı olacaktır” diyor.

Köşemde önceki gün “Fenerbahçe’de eğer bir toparlanma varsa bunda Aziz Yıldırım’ın Yüzde 100 Futbol’a konuk olduğu gün verdiği mesajlarla başlayan sürecin etkisi büyüktür. Başkan takımı toparlamış, hocasına kısmi de olsa desteğini göstermiştir. Bundan sonra başarı halinde ‘Büyük Başkan’; başarısızlık halinde ‘Başkan daha ne yapsın’ savunmasını çoktan hazırlamıştır” şeklinde özetlenebilecek bir yazı kaleme almıştım.

Yazım üzerine başkan aradı ve aramızda epeyce eğlenceli bir konuşma geçti. Lafı hiç uzatmadan başkanın sözlerini aktarayım:

- Aykut Kocaman’ın motivasyonu arttı. Kendine geldi. Üzerinde o kadar büyük bir baskı vardı ki kendi içine kapanmıştı.
- Fenerbahçe’de teknik direktörlük yapmak kolay değil. Hele yeterli tecrübeye sahip değilseniz 6 ayda buranın şartlarına uyum sağlamak, buranın baskısına alışmak hiç kolay değil. Şimdi alıştı, kendine geldi, bir görseniz motivasyonu müthiş bir biçimde arttı. Bundan sonra çok daha iyi olacak, göreceksiniz.
- Aykut bu camianın efsanesi. Bu formayı terletmiş, taraftarın sevgilisi olmuş bir isim. Destek vermeyip ne yapacaktık?

- “Zaten sizin en çok desteklediğiniz teknik adamın Kocaman olduğunu herkes ittifakla kabul ediyor” diyecek oldum başkan itiraz etti:

- Hayır. Bizim dönemimizde kim görev yaptıysa destek verdik. Elimizden gelen yardımları yaptık. Ama bazıları daha tecrübeliydi. Onlarla 3 görüştüysek
bazılarıyla 5 görüşmüşüzdür. Aykut artık o tecrübesizlik ve baskı altında kaldığı dönemi geride bıraktı.
- Futbolcularla görüşmeme gelince... 13 yıllık başkanlık döneminde hiçbir futbolcuyla özel ofisimde görüşmedim. Trabzon maçından önce de bazı oyuncularla görüştüm. Bir kısmı benimle görüşmek istedi, bir kısmını da ben çağırdım. Biz bir aileyiz tabii ki görüşeceğiz, konuşacağız.

- “Kocaman’a teknik taktik eleştiriler yapılıyor, yapılacaktır. Ancak kendi özelimde söyleyeyim. Benim ağırlıklı eleştirim yöneticilik kapasitesi ile ilgili. Bir yöneticide özgüvensizlik ve takıntı olmaması gereken 2 özelliktir. Kocaman’da ikisi de var. Bazı yazarlardan ya da çevresinden çok etkilendiğini ve kendi fikirlerinin dönüştüğünü düşünüyorum” dedim; başkan araya girdi:

- Olabilir ama az önce söyledim; tecrübe zamanla kazanılan bir şey. Şimdi etki altında kalacak bir durumda değil. 7 gün 24 saat çalışıyor. Takımla yatıp takımla kalkıyor. Hem çalışkan hem iyi niyetli, bazı oyuncularla sorunları da aştı. Bundan sonra çok daha
başarılı olacaktır. Sen de bir ara hocayla bir araya gelirsen sezon başında gördüğün Aykut Kocaman ile şimdiki arasında farkı göreceksin.

Ve Başkan Kocaman ile ilgili sözlerini şöyle bağladı:
- 96’da Trabzon’daki şampiyonluk maçından sonra yaptığı açıklamayı kimse yapamaz. ‘Bana ne der geçer’ler. O bile bu adamın (Kocaman’ın) farkını ortaya koyuyor. Ben burada olduğum sürece beraberiz.

kaynak

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Dimi başlık magazin haberi gibi:)

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Ben isimden dolayı bir şaşırdım. Acaba SDN yönetimi benimle güven mi tazeliyor dedim :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Her sene aynısını diyor, göndermediği adam kalmadı. :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bende dedim kimle beraberiz haberimiz yok :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Kıskanmayın çalışın sizinde olur:wink: