Ben Mustafa Kemal'im

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan onair
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben Mustafa Kemal'im.

Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim,
Hala en hakiki mürşit değilse ilim,
Kurusun damağım dilim,
Özür dilerim,
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi...

Özgürlük hala en yüce değer değilse eğer,
Prangalı kalsın diyorsanız köleler,
Unutun tüm dediklerimi

Yoksa çağdaş medeniyetin bir anlamı,
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı,
Baş tacı edebiliyorsanız Sanatın içine tüküren adamı,
Unutun tüm dediklerimi

Yetmediyse acısı şiddetin, savaşın,
Anlamı kalmadıysa Yurtta sulh dünyada barışın,
Eğer varsa ödülü Silahlanmayla yarışın,
Unutun tüm dediklerimi

Özlediyseniz fesi peçeyi,
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi,
Hala medet umuyorsanız Şıhtan, şeyhten, dervişten,
Şifa buluyorsanız Muskadan, üfürükçüden
Unutun tüm dediklerimi

Eşit olmasın diyorsanız Kadınla erkek,
Kara çarşafa girsin diyorsanız Yobazın gazabından ürkerek,
Diyorsanız ki okumasın Kadınımız kızımız Budur bizim alın yazımız.
Unutun tüm dediklerimi

Fazla geldiyse size Hürriyet, Cumhuriyet,
Özlemini çekiyorsanız Saltanatın, sultanın,
Hala önemini anlamadıysanız Millet olmanın,
Kul olun ümmet kalın Fetvasını bekleyin şeyhülislamın.
Unutun tüm dediklerimi

Img008_ataturk_00010009.jpg

Ben Mustafa Kemal'im

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben teşekkür ederim arkadaşlar. Herkesin okuması gereken bir yazı bence.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bir insan ancak bu kadar önder olabilir.

Esghie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En sevdiğim şiir..Teşekkürler paylaşım için..

Photographer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten her birsey oldunuz :) ataturk hrant dink varmi baska olcaginiz..ben benim kendimden memnunum asla beynimi yikatmam

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Zaten her birsey oldunuz :) ataturk hrant dink varmi baska olcaginiz..ben benim kendimden memnunum asla beynimi yikatmam

Bu da ne demek yahu, sanane behey mahlukat istediğim insan olurum şuraya bak ya Ben Mustafa Kemal'im demekde suç oldu!

Beğenmiyorsan mesaj yazmassın insanlarında morallerini altüst etmezsin sabah sabah.

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok güzel bir paylaşım ama anlayana tabi.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Çok Güzel...

Paylaşım için teşekkürler onair :)

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Tekrar tekrar okumak güzel... Anlam dolu mesajlar...
Muhteşem adam, muhteşem paylaşım... ;)

Photographer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Guluyorum yahu yazilanlara bana cevap verenlere :)) Kendiniz olun kendiniz birakin baskasi olmayi.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hmmm gerilim. bayılırım :D
neyse konuya dönelim. arkadaşlar bende sıkıldım artık bu her ne olursa olsun atatürkü ön plana çıkartıp siyaset yapanlardan. be insan senin kendi fikirlerin yokmu kendi siyasetini kendin yap. dikkat edin artık atatürkü sadece siyasi amaçları için kullanıyor insanlar. ben bundan sıkıldım artık atatürk bir rant aracı değildir sizler de lütfen bu tuzaklara düşmeyin...

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar ortada bir problem var ve bu problem çok açık kavram kargaşası birşeyleri öğrenmek istememenin ortaya çıkardığı bir sorun.

Mustafa Kemal ATATÜRK olmak biyerlerden bişey kaçırmak yolsuzluk yapmak değildir.

Mustafa Kemal olmak çağdaşlığı bilimi gelişmeyi esas alan bir ideolojidir.

Bakıyorum bizim millete çoğu insan kurtarıcısını sevmez olmuş bu ne biçim bir mahlukatlık örneğidir.Afedersiniz hayvan bile sahibine sadık kalır!

Bu tartışmayı uzatıpda konunun kilitlenmesini sağlamak istemiyorum ve şunuda belirteyim bu kadar güzel bir başlığın kapanmaması için sonuna kadar uğraşacağın ne yazarsanız yazın!

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ortada bir problem var ve bu problem çok açık kavram kargaşası birşeyleri öğrenmek istememenin ortaya çıkardığı bir sorun.

Mustafa Kemal ATATÜRK olmak biyerlerden bişey kaçırmak yolsuzluk yapmak değildir.

Mustafa Kemal olmak çağdaşlığı bilimi gelişmeyi esas alan bir ideolojidir.

Bakıyorum bizim millete çoğu insan kurtarıcısını sevmez olmuş bu ne biçim bir mahlukatlık örneğidir.Afedersiniz hayvan bile sahibine sadık kalır!

Bu tartışmayı uzatıpda konunun kilitlenmesini sağlamak istemiyorum ve şunuda belirteyim bu kadar güzel bir başlığın kapanmaması için sonuna kadar uğraşacağın ne yazarsanız yazın!

+ 1

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Offf of.ilk sayfada herkes teşekkür etmiş.ne güzel gidiyor diyordum ki...
paylaşım için teşekkürler.

ayrıca zoruna gidenler için bir kez daha bastıra bastıra yüksek sesle
BEN MUSTAFA KEMAL'im!

(hissediyorum için titredi)

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Offf of.ilk sayfada herkes teşekkür etmiş.ne güzel gidiyor diyordum ki...
paylaşım için teşekkürler.

ayrıca zoruna gidenler için bir kez daha bastıra bastıra yüksek sesle
BEN MUSTAFA KEMAL'im!

(hissediyorum için titredi)

+1 ve her ben Atatürk ü düşündüğümde kafamdaki düşünce hızıyla onun bize kazandırdıklarını anımsar böyle bir lider gönderdiği için Allaha şükrederim

Bende söylüyorum BEN MUSTAFA KEMALİM!

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Değerli arkadaşlarım.
Öncelikle konuya ve bölümümüze olan ilginizden ve yazılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Bölümümüz her türlü görüşe açıktır ve herkes düşüncelerini yazmakta serbesttir. Ama bunları ahlak ve forum kuralları çerçevesinde yapıldığı sürece birbirimize olan saygı ve sevgiyi koruyabiliriz.

Mustafa Kemal, bir lider, bir idealist, bir komutan olmasının yanında ileriyi görebilen, zeki bir insandı. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda modern bir ülke yaratmak ve halkını diğer devlet insanlarından daha yukarıda tutabilmek için yapmış olduğu yenilik hareketleri, zamanımızda unutulmaya yüz tutmuş adeta yasaklanmak üzere olan kurallara dönmüştür. Modern Türkiye' nin genç nesline de bu ilke ve inkılaplar unutturulmaya, ülke insanının yönünü başka taraflara çevirmeye çalışılmaktadır. Ama her ne şekilde olursa olsun, içinde Atatürk sevgisi ve Türklük ülküsü bulunan insanlarımız bu davranışlara asla geçit vermeyecektir. Atatürkçülük bir düşünce sistemidir. Kemalizm, bu düşünceyi savunan bir harekettir. Bazıları bizi Atatürkçülüğe bürünmüş reklam yapan insanlar olarak görmektedir. Bırakın görsünler! Biz ülkemizin refahı, ilerlemesi ve Ulu Önderimizin " Muhassır medeniyetler seviyesi" için çalışmalarımıza devam edelim. Onlar elbet bir gün bizi anlayacaklardır. Nitekim Atatürk' ü de en başta anlamamışlardı. Bizim yapmamız gereken tek şey ülkemiz için çalışmamızdır.
Teşekkür ederim.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Değerli arkadaşlarım.
Öncelikle konuya ve bölümümüze olan ilginizden ve yazılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Bölümümüz her türlü görüşe açıktır ve herkes düşüncelerini yazmakta serbesttir. Ama bunları ahlak ve forum kuralları çerçevesinde yapıldığı sürece birbirimize olan saygı ve sevgiyi koruyabiliriz.

Mustafa Kemal, bir lider, bir idealist, bir komutan olmasının yanında ileriyi görebilen, zeki bir insandı. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda modern bir ülke yaratmak ve halkını diğer devlet insanlarından daha yukarıda tutabilmek için yapmış olduğu yenilik hareketleri, zamanımızda unutulmaya yüz tutmuş adeta yasaklanmak üzere olan kurallara dönmüştür. Modern Türkiye' nin genç nesline de bu ilke ve inkılaplar unutturulmaya, ülke insanının yönünü başka taraflara çevirmeye çalışılmaktadır. Ama her ne şekilde olursa olsun, içinde Atatürk sevgisi ve Türklük ülküsü bulunan insanlarımız bu davranışlara asla geçit vermeyecektir. Atatürkçülük bir düşünce sistemidir. Kemalizm, bu düşünceyi savunan bir harekettir. Bazıları bizi Atatürkçülüğe bürünmüş reklam yapan insanlar olarak görmektedir. Bırakın görsünler! Biz ülkemizin refahı, ilerlemesi ve Ulu Önderimizin " Muhassır medeniyetler seviyesi" için çalışmalarımıza devam edelim. Onlar elbet bir gün bizi anlayacaklardır. Nitekim Atatürk' ü de en başta anlamamışlardı. Bizim yapmamız gereken tek şey ülkemiz için çalışmamızdır.
Teşekkür ederim.
şimdiye kadar gördüğüm en güzel yorum.teşekkürler:yes:

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Rica ederim. Sizler, yani modern Türkiye' nin genç nesli! Türkiye' yi ve Türklüğü en yukarılara taşıyacak sizlersiniz.