Ben Hayatı Böyle Severim….

Bu konuyu okuyanlar

hüzün_

Müdavim
Emektar
Katılım
14 Nisan 2010
Mesajlar
8,771
Reaksiyon puanı
500
Puanları
113
Yaş
35
Denizim mavi değil, gridir benim. Puslu, sisli, ayaz ve yağmurlu havaları severim. Kış düşleri kurarım hep; karın beyazını, güneşin sarısına yeğlerim.

ocuk6il9.jpg


Mavi yolculukların sadece adı mavidir bende, dalgalarla boğuşmadan yol almayı sevmeyenlerdenim. Sağa sola yalpalayarak ama dümenim sağlam giderim.

Dekorasyon dergilerinde resimlenmiş evleri sevmem hiç! Örtüsü, koltuğu, masası çok düzgün ve bozulmamış evlere girmekten hoşlanmam. Yaşanmışlık hissi vermeyen odalarda rahat edemem. Kül tablasında bir sigara izmariti, kahve içilmiş bir bardak veya okunduğu belli bir kitap arar gözlerim. Yaşayan evleri severim.

Otellere gitmeye ve orada bir müddet kalmaya bayılırım ama yataklarını sevmem. Kimse açıp içine giremesin diye her yanından sıkıştırılmış, üstüne demir para atsan zıplayacak kadar gergin ve düz yataklarından hoşlanmam. İki bacağımın arasına sıkıştırmak istediğim o battaniye bir türlü gelmez, uyku arasında küfür ederim.

Kusursuz insan sevmem hiç! Daha doğrusu kendini kusursuz gibi gösterenleri sevmem. Göz kenarında izleri, ellerde derinleşmiş çizgileri, gözde yaşanmışlığın resimlerini görmek isterim. Cebinde anıları, dilinde dinlenecek sözü olmayanlarla dostluk kuramam. Bakkalın, manavın esnaf olabilenini severim. İki sohbet etmeden domates almaktan hoşlanmam.

Yurt dışında gezmeyi severim ama tarihi eserleri çok fazla dolaşmam. Rehber eşlikli turları sevmem. Sokak aralarında tek başıma dolaşayım isterim. Orada çocuklar neyle oynar, sokakta insanlar nasıl yürür, trafikte yanlış yapana kaç saniye korna çalınır, taksici neler anlatır, garson nasıl servis eder, dükkanlarda insanlar nasıl alış veriş yapar, ben bunları yaşamak isterim. Sokak tezgahlarında sohbetler edip, bir daha belki hiç gitmeyeceğim o ülkeden insanları hayatıma katmayı severim.

İlişkilerin mükemmel olanını sevmem. Hiç tartışmadan, hep aynı fikirde olanların fikirsizliğine, kişiliksizliğine inanmışım. Çok fazla dip dibe yaşanan, nefes aldırmayan, kıskançlıktan boğan, tam tersi hiç aldırmayan, sorumluluk almayan, gereksizce sahip çıkmaya çalışan, dışarıdan hiç pürüzü yokmuş gibi görünen, lezzetsiz ilişkilerden hoşlanmam.

Ben aşkın da dozunda hırçın, tutkulu ve iniş çıkışlı olanını severim; yaşam gibi! Ben adamın gerçek olanını, kendini saklamayanını, sözünün ve özünün ardında olanını, kendine ait fikirleri olanını, bilenini, yaşamışını ama kahpe olmayanını, dostluğa önem verenini, yanında varlığını hissettirenini severim; insan gibi!

Candan Ünal
 

chawush28

Doçent
Katılım
23 Mart 2010
Mesajlar
927
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18
Çok güzel.. Buram buram içtenlik, samimiyet kokuyor..
 
Üst