Ben bu bilgisayarı kaldırıp atarım aşağı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tatar59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar Toshiba L655 Marka bilgisayar kullanıyorum. Aldıgım 2 sene olmadı daha ama olucak :D Herneyse Sistem Özellikleri

Core i5
4 Gb Ram
HD 5650 Ekran Kartı
5200 Rpm Bir HDD

Sorunuma geleim ben bu makineyi aldıgımda canavar gibiydi Crysis 2 falan oynardım ama son 4 aydır oyun oynanmıyor makinede gta 4 oynanmıcak kadar kasıyor oyundan dır dedim geçtim. Cs 1.6 ya sardım bu seferde çok ısınınca ben w dan elimi ceksem bile adam alıo basını gidio oyun donmuyo ama böyle bişey var ben w dan cekiom elimi o 10 saniye kadar ilerlio sonra duruo ateş etmeler de falan problem yok fps düşüklüğü yok klavyenin üstü aşırı ısındıgında oluyo bu bende iyi niyetliyim ya dedimki oyununh optimizasyonunda sorun vardır takmadım ama gecen gün Euro Truck Sim 2 İndirdim 2 saat kadar oynadıktan sonra aynı sey oluyor ben gazdan elimi cekiom o hala gaza basmısım gibi davranıyor frene basıp bile duramıyorum tam teslim edicem dorseyi yanastırcam 2 adım gidip durmam gerek onumde duvar var bi kere w ya basıom duvarın üstüne cıkıo anca gazı kesio klavyesinde sorun vardır die harici taktım ısınınca aynısnı yaptı gözüm dondü çaktım yumrugu :D şimdi eğilip eğilip bakıom hafif yamuldu üstünden çok dikkatli bakınca belli oluo :D Nedendir bu gıcık sorun bilen varmı. Basına gelipte çözebilen varmı ? Format atmak istemiyorum okadar yedekle ugrasamam ama çözülcekse mecbur yapıcam bu arada altında sogutucu var ben onu extreme moda cıkardım 5 tane ufak fan daha ekleyip adaptör bağladım yetmio hala :D

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
1.İçi açılır fan bölgesi vs her yer temizlenir.
2.Format ile temiz kurulum yapılır.

sdn46

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bencede içini temizle

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Garantisi var açamıyorum içini :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Benim eski laptopta da aynı sorun vardı. Bu olaylar çok sürmedi ancak. Dediğin gibi oyunda adam alıp başını gidiyor vs çok ısınma kaynaklı bozukluklar yaşıyordum. Sonra bilgisayar aniden kapanmaya başladı. Normal dururken açık birden kapanıyor. Sonra bu iyice sıklaştı ve beter bir hal aldı. Win açılamadan kapanır oldu. Sorunu da öğrendik! Isınmadan kuzey köprüsü erimiş! Korkutmak istemem gözünü ama öncelikle pilsiz kullan bilgisayarı oyun falan oynarken. Sonra da tabiki soğutma için çok özel bir özen göster. Tabi sen yumruk falan atıyormuşsun :D Salla kırılınca kurtulursun :D

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
tornavidanın ucuna bez baglayıp açsam vidalarını sorun olurmu anlarlarmı :D

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
senin bari 2 yıl olmuş benim 7 ay oldu durup dururken sesler bozuluyor bilgisayar kendi kendine triplere giriyor kasıyor anlamadim gitti fan ı sorsan deli gibi bagiriyor ne oluyor la anlamadim valla :D
i3-2350 m 4 gb ram var 1 gb ekran karti var bakalim bende kaldirip aticam :D

teknomod

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşım notebook da oyun oynuyorsan en kötüsü 2-3 ayda bir temizletmen lazım. garantisi varsa gönder onlar temizlerler yoksa pişman olursun garanti biter ve ekran kartı elinde patlar.
her notebook un başına gelen standart olaylar.fan ve soğutucu arası kısa sürede pislikle doluyor ve ısınıyor. buda git gide zarar veriyor

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
anladım çok sağolun gönderiyim temizlesinler..

sunelan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bence sorun harddiskte :D hatta yüksek ihtimal harddiskte. al bi 120 gb ssd bak keyfine ne yavaşlama ne donma :)
hdd uzun süre kullanınca bozulmaya baslıyor. test yap istersen performansına bak diskin.

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bendede var ayni problem bende bir kere icini acip temizleyim

e.elagoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garantisi varsa işlemci tarafına cihazı acmadanda hava tutsan komprosorle azda olsa faydası olur ama yok duzgun acarım dersen garantısıne bısı olmaz kendım teknık servıs elemanıyım ne tur cıhazların ıcını actıkta garantıye gecırdık anlatamam. yok yapamam dersen hava tut temız bır kurulum yap kasma ortadan kalkıcaktır