Ben bir şizofrenim

polam123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aslında depresyon sanırdım internette tıklayıp okurdum depresyon 1 hafta 2 hafta 2 ay sürermi gibi şeyler yalnız ben 2 yıldır depresyondayım diyordum ama bugün anladım ki şizofrenmişim internette şizofrenin belirtilerini okudum hepsi ama hepsi bende var! ama 2 yıl şizofrendim ben inanılmaz derecede kötü günler/aylar geçirdim can çekişiyordum adeta kendimle konuşur herkesi düşman sanırdım kötü giyinir suratsız gezer banyo yapmazdım temizliğimze özen göstermezdim yalnız tabi izleride kaldı.hala da eskisi gibi çok mutlu olamıyor eskisi gibi çok mutsuz olamıyorum olaylar karşısında.Anlatsam şimdi neler yaşadıklarımı kelimeler saatler kitaplar yetmez çok ama çok kötü günlerdi! neden böyle oldum çünkü başıma binbir türlü acı beraber geldi.öncelikle okuldan ayrılmak zorunda kaldım sonra kimsesiz kaldım arkadaşlarım yoktu artık ailemden geriye 2 kişi kaldı 11 yıldır istediğim şeye ulaşamadım(hepsi bunun yüzünden) bide parasızlık vardı birde şizofrenlerin yaşı 10 yıl daha azmış...

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Geçmiş olsun kardeşim umarım hayat senin için iyi olur. İşlerin rast gider ve iyi insanlarla karşılaşırsın.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
İlaçları iç, kullan, eğer kullanmazsan seni hastaneye yatırmak zorunda hissederler.

Bir de şu hadisi hiç unutma:

"Rasûlüllah S.A.V. mübârek hanımlarından biriyle beraberken yanlarından geçen iki gence “Yanımdaki zevcem filandır” buyurdu. Gençler: “Aman yâ Resulallah! Biz senden şüphe mi ederiz!” dediler. Efendimiz: “Kanın vücutta dolaştığı gibi, şeytan insana tesir eder (kanın damarlarda dolaştığı gibi şeytan da insanın içinde gizlenebilir veya vesvese verebilir). Sizi vesveseden korumak istedim” buyurdu."(hadisin kaynağını da araştır, o da sana ödev olsun :))

Şundan şüphen olmasın, kimse seni takip etmiyor veya kimse seni gizliden dinlemiyor zaten teknoloji sandığın kadar da gelişmedi. Orda burda (internette) bir çok asılsız- gerçek dışı video var ama hepsi boş, ilgi uyandırmak için yapılmış videolar.

Doktorlarına git, ilaçlarını al, eğer çok ağır yan etkiler var ise hafiflerini doktorunla görüşerek mutlaka talep et. Ama maneviyatını da unutma, kendini geliştir, hadis araştır, Kuran dinle, namaz kılmayı dene, mücadelende başarı sana bağlı. (Şunu da belirteyim, cinci hocaymış filanmış, falanmış öyle bilmediğin, tanımadığın, yerlere gitme, öyle nam salmaya çalışan şarlatanlara da prim verme! Ama alanında uzman, devletçe kabul gören, kendini kanıtlamış hocalar da var, onlarla geleceğin üzerine rehberlik üzerine konuşabilirsin, şizofreni hakkında bilgi alabilirsin.) Bu konuda yani şizofreni hakkında hocalar ve psikiyatrisler farklı düşünürler genelde ama hocalar hiçbir zaman demez ki tıptan uzak durun veya ilaçları kullanmayın diye... Tam tersine ilaçları kullanmak, tedaviye devam etmek ve aynı zamanda da maneviyatı güçlendirmek gerektiğini söylerler. Ayrıldıkları nokta ise şurasıdır; Hocalar bu işin cinni kaynaklı olduğuna inanırlar, psikiyatırlar ise beynin işlev bozukluğundan veya hasarından kaynaklandığına inanırlar...

Artık çağımızda bu tür hastalıklar iyice yaygınlaştı, çevremizde ve haberlerde çokca denk geliyoruz. Allah şifa versin diyeyim. Forumda son zamanlarda çokça bu tür ağır vakalar konu açar oldu ayrıca. Önemli olan şifayı bulana kadar hiç bir zaman pes etmemektir, inancınızı koruyun, iradenizi güçlendirin.

tEmptation

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Ben de şizofreni olduğumu öğrendim.

• Olumsuz belirtiler, duyguların gösterilmesini ve normal şekilde çalışmasını zorlaştırır, kişi kendini ifade etmekte zorlanır. Şizofreni hastası depresyondaymış gibi görünebilir.
  • Bilişsel belirtiler düşünce sürecini etkiler. Bunlara, bilgi kullanma, karar verme ve dikkat etme gibi sorunlar dahildir.

Burada yazılanların hepsi bende var. Bunu eskiden sorun etmiyorum ama büyüdükçe inanılmaz bir hal almaya başladı.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Ben de şizofreni olduğumu öğrendim.

• Olumsuz belirtiler, duyguların gösterilmesini ve normal şekilde çalışmasını zorlaştırır, kişi kendini ifade etmekte zorlanır. Şizofreni hastası depresyondaymış gibi görünebilir.
  • Bilişsel belirtiler düşünce sürecini etkiler. Bunlara, bilgi kullanma, karar verme ve dikkat etme gibi sorunlar dahildir.

Burada yazılanların hepsi bende var. Bunu eskiden sorun etmiyorum ama büyüdükçe inanılmaz bir hal almaya başladı.
Ortamda olmayan sesler duyma yani işitsel hallüsinasyonlar şizofreni hastalığının en önemli belirtileridir. Bu belirtiler neredeyse şizofreniye özgüdür. Ses duymalar farklı şekillerde olabilmektedir. (alıntıdır Şizofrenide ses duyma - Yazarlar - Deniz Adnan ÇOBAN | STAR )

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
internetten belirtilerini okuyup kendisine hastalık teşhisi koymak neyin kafası ya? ben de geçen bi kaç yazı okudum falan meğer ben ingiliz asilzadesiymişim. hapinizi sürgüne gönderirirm he. töbe töbe. pc yi kapatıp bi açık hava alın, geçmezse doktora gidin.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Bunları sen değil insanlar sana yaptı unutma ve yapanlar suçlu ses çıkarmayanlar da suçlu! Yanındayız kardeşim..

New Type

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Valla ben de internette karnım ağrıyor diye arattım hamile çıktım internetten baktıklarınızla kendinize teşhis koymayın ve şizofren falan değilsiniz şizofren olsanız şuan burda böyle konuşamazdınız çünkü çok şiddetli bir hastalık ki kendinize acaba şizofren miyim diye bile soramazdınız.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Bu devirde kim depresif yada şizofren değil ki? :)

umutbitti

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Yaklaşık 4 yıldır paranoid şizofreni hastasıyım. Hayatımda tahmin bile edemeyeceğiniz başarılarım var. Ama bu hastalıkla mücadele ederken çok zor. Bir de bu hastalığın en iyi dostu alkol ve uyuşturucu.

Dediğim gibi 4 yıl önce yakalandım 4-5 kere halüsinasyon ve sayısız sesler duydum. Doktor ilk etapta hastane yatış dedi. Zekam sayesinde hastaneye yatmadım evde ilaç tedavisi aldım. Kilo aldım kendimi iyi hissetmeye başladıktan sonra ilaçları bıraktım. Alkol ve gece hayatına kaldığım yerden devam ettim. Ardından ikinci alevlenme dönemim başlayınca ilaçlara geri döndüm.

Etrafında bulunduğum toplumun beni öldürmeye çalıştığını, zarar vermek, tuzak kurmak istediklerini düşünüyorum. Eve kapanıyorum. Çok mu zekiyim yoksa gerizekalı mıyım bilmiyorum. Birçok ülkeden kız arkadaşım oldu. 5 yıldızlı çok güzel otellerde konferanslara gidip sertifikalar aldım. Ancak bu hastalık işimi çok zorlaştırdı. Beynim bana sürekli akıl oyunları oynuyor, kendimle savaşıyorum.

Bu hastalığa yakalandığımda Rus ve Amerikan ajanlarının peşimde olduğu zannediyordum. Peşimdeler diye iki tane karakola gittim. Adliyeye dilekçe verdim, evden kaçtım. Peşimdeler beni öldürcekler diye birilerini aradım telefon yüzüme kapandı. Deli cesareti işte tekrar aradım. Bu sefer aradığım kişinin kocası olduğunu düşündüğüm biri çıktı seni buldururum çocuk dedi. Korktum özür diledim. Annemin babamın beni zehirleyeceğini düşünüyordum.

Ayakkabı topuklarında masaların altında dinleme cihazları aradığım dönemler oldu. Şu anda bu aralar yine eve kapandım. Gerçekten çok zor bir hastalık.

Sizin de benim gibi hayalleriniz varsa paylaşın konuyu açalım.

sozlrcom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İnan bende aynı durumdayım hocam. Yıllardır. Ama bunları okuyarak kendini perişan etme iyice. Hayat bu diyip geçmesini bil. ÖZELLİKLE de zevk aldığın şeyleri yap. kafanı dağıt. Düşüncelerinle asla yanlız kalma. Hayata dair ulaşmak istediğin bir hedefin olsun ve bunun için sürekli çalış ve pes etme. Hayat acımasız değil insanlar acımasız bunuda unutma. Bilmiyorum yüzyüze olsak keşke konuşurduk.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Valla ben de internette karnım ağrıyor diye arattım hamile çıktım internetten baktıklarınızla kendinize teşhis koymayın ve şizofren falan değilsiniz şizofren olsanız şuan burda böyle konuşamazdınız çünkü çok şiddetli bir hastalık ki kendinize acaba şizofren miyim diye bile soramazdınız.
Buna da katılıyorum :D

İnan bende aynı durumdayım hocam. Yıllardır. Ama bunları okuyarak kendini perişan etme iyice. Hayat bu diyip geçmesini bil. ÖZELLİKLE de zevk aldığın şeyleri yap. kafanı dağıt. Düşüncelerinle asla yanlız kalma. Hayata dair ulaşmak istediğin bir hedefin olsun ve bunun için sürekli çalış ve pes etme. Hayat acımasız değil insanlar acımasız bunuda unutma. Bilmiyorum yüzyüze olsak keşke konuşurduk.

Ayrıca Buna da katılıyorum :D ama sen yine de bir test yaptır ya. :D

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Yaşamınızı zorlaştırmayın, hayatınızı basitleştirmeyin, güzellikleri terketmeyin... Bu sizin için çok zor olmalı ama eğer hastalıklarla mücadeleyi bırakırsanız sancılı bir sürece doğru yol alırsınız.

İlaçlarınızı kullanın, güzel ve doğru işler için çaba gösterin, insanlara yardım edin, hayvanları sevin, doğayla bütünleşin ve en önemlisi hayatın anlamını bulmaya çalışın (Özellikle hastalığın sönük olduğu evrede kendinizi iyi hissettiğinizde hayatınızı düzene sokun, geçmişte yaptığınız hatalı hiç bir şeye geri dönüş yapmayın tam aksine hiç yapmadığınız güzel, faydalı ve iyi ne varsa hedef edinin.). İçki, uyuşturucu gibi illetlerden sakınmanız gerekir çünkü eğer bu tür zararlı alışkanlıklarınız da varsa "amatem" diye bilinen hastanelerin ilgili bölümlerinde zorlu bir tedavi sürecinde kendinizi bulursunuz. Hepsinden önemlisi kendiniz kendinizi zarara sokarsınız, bir hastalığınız varken birkaç tane daha belaya bulaşmış olursunuz.

Şizofreni hastalığı hakkında bildiğim kadarı ile çok zor bir tedavi süreci olan, destek ve yardımlara ihtiyaç duyulan, kişiyi sinirli yapan ve aynı zamanda iş veya öğrenim hayatında çöküşler yaşanan bir illet... Toplumda şizofreni hastalarından korkulur ama aynı zamanda onlara yardım etmek de istenildiği halde bunu nasıl yapabileceğini bilmemezlikten ötürü hep geri planda çaresizce beklenilir. Bazen iş verilir, bazen hediyeler sunulur... Hep hastaların mutluluğu içindir bunlar ama hastalık çok zor olmalı ki tepkiler genelde olumsuz oluyor.

Hastalığınızla tek başınıza mücadele etmeniz çok zor olacaktır, doktorlara danışın, hocalara (işin ehli din adamları olmalarına özen gösterin) sohbet amaçlı bi uğrayın, arkadaşlarınızdan ve yakınlarınızdan kaçmak yerine onlara durumunuzu anlatın, işyerinizde müdürlerinizle veya patronlarınızla veya okulda hocalarınızla bu hastalığın tedavisi ile ilgili sohbet ve bilinçlenme babında konuşun... Asla pes etmeyin.

Hatta burada bu konuda yazmanız bile tedavinizi olumlu bir seyre evrilmesi bakımından destekleyici olabilir. Hastalar birbirleri ile tanışıp, yardımlaşabilir. Bu tutumunuz sizin iradenizi tedavi yönünde kullanmak istediğinizin kanıtı olacaktır.

Tekrardan ALLAH şifa versin, diyeyim.

New Type

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Yaklaşık 4 yıldır paranoid şizofreni hastasıyım. Hayatımda tahmin bile edemeyeceğiniz başarılarım var. Ama bu hastalıkla mücadele ederken çok zor. Bir de bu hastalığın en iyi dostu alkol ve uyuşturucu.

Dediğim gibi 4 yıl önce yakalandım 4-5 kere halüsinasyon ve sayısız sesler duydum. Doktor ilk etapta hastane yatış dedi. Zekam sayesinde hastaneye yatmadım evde ilaç tedavisi aldım. Kilo aldım kendimi iyi hissetmeye başladıktan sonra ilaçları bıraktım. Alkol ve gece hayatına kaldığım yerden devam ettim. Ardından ikinci alevlenme dönemim başlayınca ilaçlara geri döndüm.

Etrafında bulunduğum toplumun beni öldürmeye çalıştığını, zarar vermek, tuzak kurmak istediklerini düşünüyorum. Eve kapanıyorum. Çok mu zekiyim yoksa gerizekalı mıyım bilmiyorum. Birçok ülkeden kız arkadaşım oldu. 5 yıldızlı çok güzel otellerde konferanslara gidip sertifikalar aldım. Ancak bu hastalık işimi çok zorlaştırdı. Beynim bana sürekli akıl oyunları oynuyor, kendimle savaşıyorum.

Bu hastalığa yakalandığımda Rus ve Amerikan ajanlarının peşimde olduğu zannediyordum. Peşimdeler diye iki tane karakola gittim. Adliyeye dilekçe verdim, evden kaçtım. Peşimdeler beni öldürcekler diye birilerini aradım telefon yüzüme kapandı. Deli cesareti işte tekrar aradım. Bu sefer aradığım kişinin kocası olduğunu düşündüğüm biri çıktı seni buldururum çocuk dedi. Korktum özür diledim. Annemin babamın beni zehirleyeceğini düşünüyordum.

Ayakkabı topuklarında masaların altında dinleme cihazları aradığım dönemler oldu. Şu anda bu aralar yine eve kapandım. Gerçekten çok zor bir hastalık.

Sizin de benim gibi hayalleriniz varsa paylaşın konuyu açalım.

Paranoid Şizofreni çok zor bir hastalık ama Hebefrenik Şizofreni en zoru mümkün değil kurtulman sen en azından kabul etmişsin Şizofren olduğunu bu çok büyük bir ilerleme. Ben de yaygın anksiyete bozukluğu var halüsinasyonlara sebep oluyor ama şizofreni kadar da değil tabiki valla bu hastalık bile beni yedi bitirdi siz nasıl dayandınız bilmiyorum Allah'ım yardım etsin

boşver takma daha iyi kafan güzel olur ilaçlarla hangimiz şizofren değil ki
Şizofreni toplumun %1 inde görülür.

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Paranoid Şizofreni çok zor bir hastalık ama Hebefrenik Şizofreni en zoru mümkün değil kurtulman sen en azından kabul etmişsin Şizofren olduğunu bu çok büyük bir ilerleme. Ben de yaygın anksiyete bozukluğu var halüsinasyonlara sebep oluyor ama şizofreni kadar da değil tabiki valla bu hastalık bile beni yedi bitirdi siz nasıl dayandınız bilmiyorum Allah'ım yardım etsin

ALLAH şağlık şifa versin öncelikle, ama şu tezinize katılmıyorum; Hebefrenik şizofreniyi ilk defa duyuyorum, şimdi baktım gerçekten de çok ağır semptomları varmış ama hiç bir hastalığın çaresi, kurtuluşu yok demek baştan yenilgiyi kabul etmektir.

"ZOR OLAN İRADE İLE BAŞARILIR, İMKANSIZ OLAN İSE İMAN İLE (ALLAH'IN YARDIMIYLA Bİ BAKMIŞSIN... :D ) BİRAZ ZAMAN ALSA DA KAÇIŞI YOKTUR, KURTULAMAZ. :)

New Type

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
ALLAH şağlık şifa versin öncelikle, ama şu tezinize katılmıyorum; Hebefrenik şizofreniyi ilk defa duyuyorum, şimdi baktım gerçekten de çok ağır semptomları varmış ama hiç bir hastalığın çaresi, kurtuluşu yok demek baştan yenilgiyi kabul etmektir.

"ZOR OLAN İRADE İLE BAŞARILIR, İMKANSIZ OLAN İSE İMAN İLE (ALLAH'IN YARDIMIYLA Bİ BAKMIŞSIN... :D ) BİRAZ ZAMAN ALSA DA KAÇIŞI YOKTUR, KURTULAMAZ. :)

Yani günümüz şartlarında tedavisi mümkün. değil. Hiç sonuç alınamamış diye biliyorum. Hasta tedaviye yanıt vermiyor çünkü ve öyle kötü bir durumdalar ki imandan sorumlu tutulmayacaklar diye biliyorum.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Yani günümüz şartlarında tedavisi mümkün. değil. Hiç sonuç alınamamış diye biliyorum. Hasta tedaviye yanıt vermiyor çünkü ve öyle kötü bir durumdalar ki imandan sorumlu tutulmayacaklar diye biliyorum.
Dinen sorumluluk konusunda bi şey diyemiycem çünkü çok derin bir konu ama eğer bir zamanda ve bir yerde hastalık varsa mutlaka aynı zamanda ve dünyanın bir yerinde de olsa mutlaka bi şifası vardır. Bulmak mesele işte ...

şifa.png

Şu yazının mutlaka okunması gerekir:

"Allah her hastalığın ilacını yaratmıştır." hadisini açıklar mısınız? "Ey insanlar tedavi olunuz. Çünkü yüce Allah şifasını vermediği hiç bir hastalık yaratmamıştır." hadisiniz nasıl anlamalıyız? | Sorularla İslamiyet

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,803
Öyle durumlar yaşamış ve atlatmış bir akrabam var. Bu günlerde (yıllarda diyeyim) çok seyehat eder oldu. Ve kendini her seyehatten sonra daha iyi his ettiğini söyledi. Beni de teşvik etmiş oldu. Hayatın tekdüzeyliğini yıkın. Kendinize ara sıra güzel günler yaşatın. Farklı meslekler çok sıkıcı veya yorucu olabiliyor ve bu da ruh sağlığımıza kadar işleyebiliyor. Ben de bir kaç gün önce Amasya'ya gittim ve bana çok iyi geldi. (Benim derdim genelde menuniyetsiz müşterilerle. Onların kötü hisleri bana da bulaşıyor) Yanımda birisi daha olsaydı çok daha güzel olacaktı. İnsanın yaşadıklarını anlatacak birisine ihtiyacı oluyor. Ben de kısa mesaj ile bir arkadaşıma anlattım Ferhat ve Şirin'in memleketinde yaşadıklarımı.