Belirli Yerlerde Donma Kasma İşlemci Durması

brillant13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımı ilk aldığım günden beri bazı oyunlarda birden ekran kararıyor uyumluluk modu 1440*900 diye bir yazı çıkıyor.Bazen hiç bu yazı çıkmadan işlemci filan hepsi kendini durduruyor.dün 1440*900 da oynadığım oyunu bugün oynayamıyorum.Pes 2011 de taktik seçme ekranına geldiğim anda işlemci filan kendini durdurup ekranda renkler oluşuyo.Şu ana kadar hiç kasmasız full ayarlarda oynadığım oyunu son 2 gundur bütün ayarlarını düşürsemde kasmalar olmaya başladı.Bilgisayarda virüs yok.Sorun ne olabilir
Ayrıca bunu söylemeyi unutmuşum Herşey donunca pcye reset çektiğimde bios kendine otomatik ayar yapıyor

AMD Phenom II X2 550 3.1GHz AM3 Black Edition
4gb ram
Ati hd4800 series 512mb GDDR3 ekran kartı
Gigabyte Amd Ultra Durable 3 7-series anakart

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
fişe takarak oyna.pes11 in grafik ayarlarını düşür.kayıt defteri düzenliyicisi kullan(ccleaner).1024/768 de oyna.sistem tepsisindeki pil ayarlarından en iyi güç durumuna getir.

brillant13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fişe takarak oyna.pes11 in grafik ayarlarını düşür.kayıt defteri düzenliyicisi kullan(ccleaner).1024/768 de oyna.sistem tepsisindeki pil ayarlarından en iyi güç durumuna getir.
Hepsini daha önceden denedim işe yaramıyor

brillant13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ati hd4800 series güncel driverını yükle.pc nin hava çıkış yerilerini tıkama soğuk tut fazla ısındığındanda kapatıyor olabilir kendini.
son çıkan driverı yüklü.Kasada 2 fan var bide ekran kartının kendi fanı var.Sıcaklık normal

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Biostan bilgisayarın ne zaman kapanacağına baktınmı C derece olaraktan. pek alakası olmasada sorun sanki birazda sallamaktan geliyor olabilir.(Gol atamayıp kasaya masaya vurmalar klavyeye darbeler :D ) Ekran kartı slotuna tam oturmamıştır belki :) Bana kalsa kasayı açar bir bakardım toz moz ekran kartının fanı duruyordur belki falan filan :D

brillant13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biostan bilgisayarın ne zaman kapanacağına baktınmı C derece olaraktan. pek alakası olmasada sorun sanki birazda sallamaktan geliyor olabilir.(Gol atamayıp kasaya masaya vurmalar klavyeye darbeler :D ) Ekran kartı slotuna tam oturmamıştır belki :) Bana kalsa kasayı açar bir bakardım toz moz ekran kartının fanı duruyordur belki falan filan :D
herşey yerinde .sıcaklığa 67 derecede kapanmış.Sıcaklıkla alaksı olduğunu sanmıyorum.Pc 12 saattir kapalı olsun hemen açıp denesem yine kapanıyor pc 10 sattir açık olsun denediğimde yine kapanıyor.Ama senin dediğin biosa bi bakıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşler benim de bir sorunum var. ben kasayı kapatıyorum 5 saat sonra açıyorum ve ctrl+shift+esc yapıp görev yöneticisini açtığımda işlemci çalışmayı durdurmamış gibi gösteriyor. yani 5 saattir çalışıyor gibi gösteriyor. anca fişi çekince sıfırlanıyor. sorun nedir sizce?