Beklenen oldu, Ümit Özat gitti!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
umit600_N8YTH.jpg

Ve Ümit Özat ile Ankaragücü'nün yolları ayrıldı.

Roger Lemerre'in yardımcısı olarak Ankaragücü'ne girdikten sonra Fransız teknik adamın ayrılmasıyla teknik direktörlük koltuğuna geçen Ümit Özat'ın yıldızı taraftarla bir türlü barışmamıştı.

Bunun üzerine bir de Manisaspor maçında yaşanan kavga, olayların tuzu biberi olmuş, Ümit Özat takımdan ayrılmayı iyice kafasına koymuştu. Beklenen oldu ve yönetimle görüşen Ümit Özat takımdan ayrıldı. Ümit Özat, bu hafta oynanacak Gençlerbirliği maçı sonrası görevi bırakacak. Ankaragücü, Ümit Özat ve yardımcılarının tüm alacaklarını da ödeyecek.

Ümit Özat'ın takımdan ayrılacak olmasıyla Ankaragücü de teknik direktör arayışına başladı. Ankaragücü yönetiminin Alman teknik adam Jurgen Rober ve Mesut Bakkal ile görüştüğü ifade edildi.

NTV Spor

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Hayırlısı olsun tüm Ankaralı taraftarlarımız için.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bunları Allah'a havale ediyorum!

umit_ozat485567.jpg

Ankaragücü'nde teknik direktörlük görevinden ayrılan Ümit Özat, antrenörlüğü sırasında kulübün şimdi ve geleceği için menfaatine olan her şeyi yapmaya çalıştığını söyledi.

Ümit Özat, Ramada Otel'de düzenlediği basın toplantısında, ekip olarak Gençlerbirliği maçından sonra görevden ayrılacaklarını anımsatarak, ''Ankaragücü Kulübü'ndeki görevimine 3,5 yıl için Köln Kulübü'nden beni getirenlerle o zaman nasıl anlaştıysak, ayrılırken de aynı kişilerle konuşarak buradaki görevimi bitiriyorum'' dedi.

Doğru ve düzgün olarak insanlara her şeyi yüzüne söylemeyi seven bir kişi olduğunu anlatan Özat, şöyle konuştu:

''Ankaragücü Kulübü'nde çalıştığım süre içinde mesleğimle ilgili, yani futbol antrenörlüğümle ilgili Ankaragücü'nün şimdi ve geleceği için menfaatine olan her şeyi yapmaya çalıştım. Ankaragücü'ne zarar verecek her şeyin karşısında oldum. Görev yaptığım dönemde riyada bulunmadım, etik kuralları çiğnemedim, bilgili olmadan hiçbir konuda fikir yürütmedim. Yalnız, bilgisi olmadan fikir üreten arkadaşları okudum. Bunları Allah'a havale ediyorum. Benim de hatalarım olmuştur. Ama bunları hiçbir zaman bilerek ve art niyetle yapmadım. Şu an ayrılıyorum. Ayrılırken ve ayrıldıktan sonra şahsıma ve ekibime bir sataşma olursa konuşmaktan kaçınmam. Bundan sonra Ankaragücü Futbol Takımının başarılı olmasını istiyorum ve diliyorum.''

AA-Sporx