BB 9790 . Pil Sorunu !! .

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tuo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tuo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar yaklaşık olarak bir aydır BB' nin 9790 modelini kullanıyorum cihazı alırken bilgilendirmede cihaz pil kullanım süresi [internet dahil] rahat 1 gün denildi vede aynı cihazı bir arkadaşımda kullanıyor o nun ki 2 gün bile gidiyor elimdeki mevcut cihaz ise 4 - 5 saat içerisinde şarjını tamamen tüketiyor. Bu normal midir ?! #Ek OS 6 ' sürümü yüklediğimde baya faydası olacağı söylendi doğruluğu var mıdır ?!. Şimdiden teşekkürler mutlu dakikalar.

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Hayır 7 sürümünü kullan sen. Pil tüketimine gelecek olursak açıkta program unutuyor olabilirsin. Yada bi şekilde ömrü bitmiş olabilir yanlış bi işlem sonucu. Appworl de battery booster for blackberry diye 1.99 dolarlık bir uygulama var onu yüklersen batarya ömründe artma görebilirsin.

Tuo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Headhunter battery booster kullandığım halde bu durumda ama 3G nın çok fazla şarj götürdügü duyumlarını aldım suan 2G kullanıyorum bakalım sonuc ne olacak.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
9790 bende almayı düşünüyorum 600 lira civarı bir şey güzel alet s3ün yanında kullanmayı düşünüyorum sence iyi mi

Tuo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
9790 bende almayı düşünüyorum 600 lira civarı bir şey güzel alet s3ün yanında kullanmayı düşünüyorum sence iyi mi

Su sıralar nedenini bilmiyorum ama epey bir ucuzLadı.
Eğer telefonu mesajlasmak ve internete girmek ıcın kullanacaksan hıc kaçırma derim helekı mesajlasma konusunda mukemmel bir cihaz ek olarak 5 MB kanerası ve hızlı şarj olma ozellıgıyle de göze batıyor.
Bir kaç not ; Cihazın siyah rengını bulman baya zor piyasada çoğunlukla beyaz renk secenegı mevcut.
BB app World' ta pek ise yara uygulama yok.
Aksesuarları dıger cıhazlara göre biraz pahalı , Cam koruyucu , arka sert kılıf , uyku modlu kılıf , yedek patarya , kablosuz kulaklık yaklaşık olarak 300 TL ye mal oluyor :) ama cihaz mesajlma ve internet ıcın bence en ıyısı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de yaklaşık 1 yıldır BB 9790 kullanıcısıyım. Telefonum son zamanlarda kafayı yedi gibi. Şarjı 20lerdeyken flaşı kullanamıyorum, ki önceden kullanabiliyordum, daha flaş patlar patlamaz telefon kendini yeniden başlatıyor. Bazen yüzde 1deyken interneti kullanabiliyorum, bazen 20lerdeyken şebekeyi kapatıp açmıyor, bazen 50lerdeyken şebekeyi kapatıyor ama daha sonra tekrar açabiliyorum. Basit gibi görünse de önemli sorunlar bence.
Şarjın daha çabuk dolması için şarja taktığınızda şebekeyi kapatın. Normalinden daha hızlı dolduğunu göreceksiniz.
Eğer evde wifi, dışarıda BIS/BES kullanıyorsanız evdeyken veri servislerini (şebekeler ve bağlantılar>mobil şebeke>veri servisleri>kapalı) kapatın ki paketiniz bitmesin. (ben mb yetmezliğini çok çekiyorum)
App worldden "canım sıkılınca oynarım, kullanırım" diyerek indirmeyi düşündüğünüz uygulamaları indirmeyin. Telefonun kasılması, donması bu yüzden kanımca.
Yine şarj ve donma konusunda; ana ekrandayken BB seçenek tuşuna basılı tutup oradaki kullanmadığınız ve gereksiz yere açık olan uygulamaları CLOSE (program açık ama kullanılır vaziyette değil) ya da EXIT (tümden kapalı) yapın. Oradaki tüm uygulamalardan çıkış yaptığınızda geriye 5 kapanmaz uygulama kalıyor. Bunlar; mail kutusu, ana ekrana dönüş imgesi, arama, browser (internet tarayıcısı) ve BBM. Bunları istesenizde kapatamazsın, sadece CLOSE yapmanız yeterlidir.
Yeni öğrendim ben de. Lithium ion pil kullandığımız için şarjın yüzde ellinin altına düşmeden şarja takmamız bataryanın ömrünü uzatma açısından çok önemliymiş. Eski pillerde şarj full bitince şarja takmak daha iyiyken şimdi tam tersi geçerli. Denemeye değer.

Tuo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de yaklaşık 1 yıldır BB 9790 kullanıcısıyım. Telefonum son zamanlarda kafayı yedi gibi. Şarjı 20lerdeyken flaşı kullanamıyorum, ki önceden kullanabiliyordum, daha flaş patlar patlamaz telefon kendini yeniden başlatıyor. Bazen yüzde 1deyken interneti kullanabiliyorum, bazen 20lerdeyken şebekeyi kapatıp açmıyor, bazen 50lerdeyken şebekeyi kapatıyor ama daha sonra tekrar açabiliyorum. Basit gibi görünse de önemli sorunlar bence.
Şarjın daha çabuk dolması için şarja taktığınızda şebekeyi kapatın. Normalinden daha hızlı dolduğunu göreceksiniz.
Eğer evde wifi, dışarıda BIS/BES kullanıyorsanız evdeyken veri servislerini (şebekeler ve bağlantılar>mobil şebeke>veri servisleri>kapalı) kapatın ki paketiniz bitmesin. (ben mb yetmezliğini çok çekiyorum)
App worldden "canım sıkılınca oynarım, kullanırım" diyerek indirmeyi düşündüğünüz uygulamaları indirmeyin. Telefonun kasılması, donması bu yüzden kanımca.
Yine şarj ve donma konusunda; ana ekrandayken BB seçenek tuşuna basılı tutup oradaki kullanmadığınız ve gereksiz yere açık olan uygulamaları CLOSE (program açık ama kullanılır vaziyette değil) ya da EXIT (tümden kapalı) yapın. Oradaki tüm uygulamalardan çıkış yaptığınızda geriye 5 kapanmaz uygulama kalıyor. Bunlar; mail kutusu, ana ekrana dönüş imgesi, arama, browser (internet tarayıcısı) ve BBM. Bunları istesenizde kapatamazsın, sadece CLOSE yapmanız yeterlidir.
Yeni öğrendim ben de. Lithium ion pil kullandığımız için şarjın yüzde ellinin altına düşmeden şarja takmamız bataryanın ömrünü uzatma açısından çok önemliymiş. Eski pillerde şarj full bitince şarja takmak daha iyiyken şimdi tam tersi geçerli. Denemeye değer.

bunların yanı sıra cözüm %90, 3G yi kapatmakta .... Cihazının kafayı yemesi konusunda ise bataryanı değiştirmen yapacagın en doğru olgu olur; yanlış şarj yöntemi . zamansız şarj yöntemi , ve yazılımsal olgulardan kaynaklanan parazitler bataryanın tam performans çalışmasını engelleyip ömrünü kısaltmış ve 9790 için bir yıl batarya ömrü baya bir uzun süre TİM magazalarında veya internette orjinal bir batarya bulabilirsin . Mutlu dakkikalar.