Bazı iPhone 13 kullanıcıları ekran sorunu yaşıyor!

  • Konuyu başlatan Tunahan Karakış
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

T

Tunahan Karakış

SDN Okuru
Bazı iPhone 13 kullanıcıları, telefonlarının ekranlarında durduk yere morarma veya pembeleşme olduğunu iddia etti.

Apple’ın geçtiğimiz yılın eylül ayında piyasaya sürdüğü iPhone 13 serisi kullanıcılarından olumlu geri dönüşler almayı başardı. Hatta bir süredir akıllı telefon satışları ve pazar paylarında rakibi Samsung’un gerisinde kalan şirket, serinin tanıtılmasının ardından yükselişe geçerek yüzde 22’lik pazar payıyla dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi oldu.

Apple’ın bu başarısında önemli bir yere sahip iPhone 13 serisi, şu sıralar kullanıcılarının canını bir hayli sıkan ilginç bir sorunla gündemde. İddialara göre bazı iPhone 13 modellerinin ekranlarında ortada hiçbir neden yokken morarmalar başlıyor.

Bazı iPhone 13 modellerinde mor ve pembe ekran sorunu​

Son birkaç günde Çinli mikroblog sitesi Weibo üzerinden bazı iPhone 13 modellerinin ekranlarının belirli aralıklarla pembe ve mor renge döndüğü yönündeki şikayet paylaşımlarında ciddi bir artış yaşandı. Öte yandan bu sorun yaşandığı zaman fabrika ayarlarına sıfırlama ve güncelleme gibi çözüm yöntemleri de işe yaramıyor ve telefonlar bir süreliğine kullanılamaz hale geliyor.

iphone-13-morarma.jpg

iPhone-13.jpg

Şikayet paylaşımların büyük bir kısmında morarmalar ve pembeleşmeler meydana geldiğinde ekranın silik bir şekilde görünmeye devam ettiği, fakat gecikme, donma ve otomatik yeniden başlatma gibi sorunların yaşandığı iddia ediliyor. Aynı zamanda uygulanan çözüm yöntemlerinin hiçbirinin işe yaramadığı, ancak ekranın belirli bir süre sonra kendiliğinden düzeldiğine vurgu yapılıyor.

Tabii bu durumdan müzdarip kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun Çinli olması da ülkedeki iPhone 13 modellerinde donanım hatası olduğuna yönelik iddiaların ortaya çıkmasına neden oldu. Ancak Apple’a göre bu sorunun asıl nedeni donanımdan ziyade uygulama ve iOS sürümleri arasındaki uyumsuzluk. Ancak burada güncellemenin daha önce bazı kullanıcılar tarafından denendiğini ve işe yaramadığını hatırlatmakta fayda var.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? iPhone 13 modellerinden birini kullanıyorsanız, ekranda durduk yere morarma ve pembeleşme gibi sorunlarla karşılaştınız mı?

Kaynak: Bazı iPhone 13 kullanıcıları ekran sorunu yaşıyor!
 
Son düzenleyen moderatör:
Üst