Bayülgen'den, üniversiteli kıza şok sözler

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Tamam sen haklısın. Sen haklısın deyince tartışma bitermiş.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Okan Bayülgen haksız.
Zaten egosu dağları aşmış birinden ne beklenir, işte bu beklenir.
Oradaki karaktersiz ergen şakşakçıların da büyük payı var.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Günaydın herkese yeni uyandım. Kapalı alanda sigara içmek suç değil kabahattir. Sigarayı nerde olursa olsun içmek haram değil mekruhdur. Rahatsız olan o ortamda bulunmayacak. İnsan hakları var demokrasi var bürokrasi var. Aklıma gelmişken, Aziz Üstel di yanılmıyorsam. Programında sigara içtiği için Kenan Evren tarafından yasak getirildiğinden bahsetmişti. Söz konusu Kenan Evren'e vurmak olunca kamuoyu Aziz Üstel'i haklı bulmuştu. O Kenan Evren ki dünün faşistlerini komünistlerini asmış bugün faşistlikle suçlanmakta. Kim faşişt arkadaş? Okan mı? Kız mı? Aziz Üstel mi? Kenan Evren mi? Ben mi?

Sigaranın sağlığa zararlarını da ayrıca konuşalım. Okan değil Okan'ın yerinde Ajdar olsa ben yine ona hak veririm. Okan babamın oğlu değil. Kendisini ne severim ne de sevmem. Tanımam etmem.

:) Günaydın

Sıgara içmek ha suç ha kabahat. Sonuçta sadece içene değil çevredekilere de zarar veriyor ve yasaklanmış, cezası olan birşey.

İnsan hakları ve demokrasi anlayışın da bir o kadar çarpık. Birileri bir zamanlar, "demokrasi bir amaç değil araçtır" sözünü etmişti. Bu kişinin insan hakları ve demokrasi anlayışıyla seninkinle çok büyük paralellik var ne yazıkki. İşine geldiğin gibi yorumluyorsun, slogan atıyorsun fakat sloganların arkasında yatan felsefeden ve kavramlardan bir habersin.

"Rahatsız olan o ortamda bulunmayacak" sözün de yanlış; Kendinde kabul etmişsin sıgaradan başkalarının rahatsız olabileceğini. Bu durumda başkalarının sağlığını rahatsız edecek keyfi bir eylem nasıl bir insan hakkı ve demokratik yaklaşım olabilir. Bir kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter ki burada başkasının temiz hava alma özgürlüğü senin özgürlük sınırındır. Başkalarını rahatsız eden bir eylemi rahatsız olacak kişilerin bulunduğu ortamda yapmayacaksın.

Sağlıklı ve temiz hava almak bir insan hakkıdır ama keyif için sıgara içip kendinle birlikte civardakileri de zehirlemek kesinlikle bir insan hakkı olamaz!! Bu kadar bariz bir gerçek ve kavram üzerinde bile nasıl böyle yanlış düşünebiliyorsun hayret ediyorum.

İşine gelince insan hakları var demokrasi var bürokrasi var diyorsun; ama kanun, yasa , etik ve ahlak ne olucak?
Kaldıki Evrensel insan hakları beyanamesinin neresinde sıgara içme hakkı ile ilgili birşey var açıklarmısın?

Sıgaranın zararları ayrıca konuşulacak birşey değil, tüm bu yasağın temelinde yatan gerçekten bağımsız kapalı ortamda sıgara yasağı nasıl sağlıklı birşekilde değerlendirilebilir ki!

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Sigara yarısına kadar içilmiş ama hiç bir görevli müdahale etmemiş anlaşılan.Daha doğrusu cesaret edememiş.

Olaya kızın söylediklerini bir yana bırakıp sigara meselesini konuşalım.

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Taa ne zamanki konuşma. Şimdi bu olayı tekrar gündeme taşımanın neyin kafası olduğunu bilen ?

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Tekel de satılsaydı ben de alır içerdim. O da haram o da haram değil mi sonuçta? Haram sigaranın satışı serbest haram cigaranın satışı yaşak. Böyle bir sistem işte bu sistem. Benim bu konuda söyleyeceklerim bu kadar. Orta yolu bulamayacağız yine. Herkes farklı düşünüyor yine. Herkesin de farklı düşünmesi ve düşündüğünü de yazabilmesi doğru olan zaten.

Bu sistem çok doğru birşekilde işlemiyor belki ama en azından eksiklerine rağmen demokratik cumhuriyet, şeriat değil ki haram yada helal olup olmamasına göre işler yürüsün.

Herkesin farklı düşünmesini düşündüğünü yazabilmesini doğru buluyorsun fakat kapalı bir ortamda bunu sözlü ifade etmesini ise faşistlik olarak görüyorsun.

Tüm bunlar çelişki değil mi sizce de?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Mobilden bağlanıyorum. Haberi okudum yorum yaptım. Videoyu izlemeden. Videoyu izlerken küfürler saydırdım okan'a diyince yukardaki arkadaş. Acaba ne demiş okan diye youtube'dan izledim videoyu. Kendi kendime tereddüte düştüm. Acaba okan küfretmiş de ben okan'ı mı haklı gördüm dedim. Şimdi daha çok hak verdim Okan'a. Ortada bu kadar abartılacak bir durum yok. Okandan şok sözler diye insanları koyun yerine koyup sürü pisikolojisiyle bir insanın üzerine bu kadar gidilmesinin alemi yok. Bu yaptığınız faşizm diyor adam. Başka bir sözü yok. Kadın da meşhur oldu ayrıca. Şov yapmış resmen. Yukarda dediğim gibi adama 83 lira ceza kesmekten başka kimsenin kanunen tek bir kelime söylemeye hakkı yok. Söylerlerse adam da cevap verir. Cevabıyla da kimseyi memnun etmek zorunda değil. Faşist kelimesi de bir hakaret sözü değildir ayrıca. Öyle bir toplum olduk ki aynı görüşte olmadığımız insanlara sırf milliyetçi oldukları için faşist dedik. Bunu hakaret eder gibi dedik hem de. İnsanlara hakaret edeceğimiz zaman faşist dedik kurtulduk. Şimdi okan bir kadına faşizm yapıyorsun deyince bunu hakaret olarak algıladı bilinçaltımız. Çünkü bize öyle öğretildi! Bizli sizli konuştuğuma bakmayın. Ben de bir milliyetçiyim. Herkese iyi geceler.

dostum hala neyi savunuyorsunki anlamadım. kapalı alanda sigara içmek yasak işte okan kim ki ona ayrıcalık tanınsın?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Uyarıp gitseydi yeterdi. Uzadıkça uzamış.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
gideyimmi kalayımmı diyor yaa :D Okan haksızken haklı duruma geçmiş yani... her türlü ortamda sigara içilmesine karşıyım ama böyle değil reklam kokuyor kızın hareketleri...

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
:) Günaydın

Sıgara içmek ha suç ha kabahat. Sonuçta sadece içene değil çevredekilere de zarar veriyor ve yasaklanmış, cezası olan birşey.

İnsan hakları ve demokrasi anlayışın da bir o kadar çarpık. Birileri bir zamanlar, "demokrasi bir amaç değil araçtır" sözünü etmişti. Bu kişinin insan hakları ve demokrasi anlayışıyla seninkinle çok büyük paralellik var ne yazıkki. İşine geldiğin gibi yorumluyorsun, slogan atıyorsun fakat sloganların arkasında yatan felsefeden ve kavramlardan bir habersin.

"Rahatsız olan o ortamda bulunmayacak" sözün de yanlış; Kendinde kabul etmişsin sıgaradan başkalarının rahatsız olabileceğini. Bu durumda başkalarının sağlığını rahatsız edecek keyfi bir eylem nasıl bir insan hakkı ve demokratik yaklaşım olabilir. Bir kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter ki burada başkasının temiz hava alma özgürlüğü senin özgürlük sınırındır. Başkalarını rahatsız eden bir eylemi rahatsız olacak kişilerin bulunduğu ortamda yapmayacaksın.

Sağlıklı ve temiz hava almak bir insan hakkıdır ama keyif için sıgara içip kendinle birlikte civardakileri de zehirlemek kesinlikle bir insan hakkı olamaz!! Bu kadar bariz bir gerçek ve kavram üzerinde bile nasıl böyle yanlış düşünebiliyorsun hayret ediyorum.

İşine gelince insan hakları var demokrasi var bürokrasi var diyorsun; ama kanun, yasa , etik ve ahlak ne olucak?
Kaldıki Evrensel insan hakları beyanamesinin neresinde sıgara içme hakkı ile ilgili birşey var açıklarmısın?

Sıgaranın zararları ayrıca konuşulacak birşey değil, tüm bu yasağın temelinde yatan gerçekten bağımsız kapalı ortamda sıgara yasağı nasıl sağlıklı birşekilde değerlendirilebilir ki!

Haklısın. :)

dostum hala neyi savunuyorsunki anlamadım. kapalı alanda sigara içmek yasak işte okan kim ki ona ayrıcalık tanınsın?

Sen de haklısın. :)

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bu ülkede cidden cezalar çok düşük okan bayülgen kendini beğenmiş artisin teki

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sigara içen Okan Bayülgen'e gelmeyen güvenlik görevlisinin kızı dışarı çıkarmak için gelmesi herşeyi özetliyor bence.
Şu ülkede ünlü olunca herkes senin yalakan oluyor, her istediğini yapabiliyorsun.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Sorun Aslında kız da değil o salonda oturan herkes te şahıs sigarasını yakmaya başladıği andan itibaren oradaki ogrenciler salonu boşaltsa idi o zaman aklı başına gelirdi toplumsal tepki olayı yok bizde hani Ha çıkmak zorunda degiller ama bir iki defa aynı tepkiyi gördüğü zaman aklı başına gelecektir diye düşünüyorum.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
[video=youtube;g8xCjHh1QFQ]http://www.youtube.com/watch?v=g8xCjHh1QFQ[/video]