Yasak gelmeli kesinlikle özellikle de pazarlar sıkı denetlenmeli sadece İstanbul değil her yerde aynı pazarların durumu Malatya'da oturduğum semte yakın 3 farklı pazar kurulan yere yakınım ve kurallara uyan sadece pazar esnafı tezgahları istenilen şartlara uygun mesafede seçme kısıtlı şekilde ya kendileri veriyor sebzeyi meyveyi ya da tezgah başlarında tek kullanımlık eldiven veriyorlar kontrollü şekilde seçtiriyorlar, ama halk uyuyormu kesinlikle çok kalabalık sürekli uyarıyorlar engel olamıyorlar, çok sıkı denetim olmalı.Gelse çok iyi olur, geçenlerde durum buydu:
Gelmesi iyi olur. Ama bir ya da iki gün arası olmalı.Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı getirilebileceği konuşuluyor.
Daha bir ay oldu bizi dışarı bırakmıyorlar. Smsle izin alma filan.9 gün çok uzun beyler
15 gün yaparsa halka yardım yaması gerekir ama bu 9 günde bayram ve haftasonu felan birleştirecekBence de kesinlikle olmalı bu 9 gün sonraki aylarda sıkıntı çekmekten daha kolay olur. Aslında bi 15 günlük yasak olsa çok daha hızlı yol alınır
Kaç vaka var kardeşimDaha bir ay oldu bizi dışarı bırakmıyorlar. Smsle izin alma filan.
Bu ayın 4 ü bitecek karantina bizde. Bir ay evde yiyip yatıyorum![]()
Yasağa ne gerek vardıki o zamanToplamda 1854
Iyileşenler 1365
Aktif olan hastalar 464
Ölü 25
Yazdığım vakaların üçkatını görmeyelim diyeYasağa ne gerek vardıki o zaman
Azerbeycandan mı bahsediyorsun sen deBizimkilerin mantığında covid testi yapıyorlar negatif sonuç çıkanları iyileşen hasta diye bildiriyorlar, bir diğer de adam covid geçirmiş 1-2 sonra covide bağlı beyin kanaması veya akciğer yetmezliğinden ölüyor ama covid demiyor solunum yada dolaşım yetersizliği yazıp üstünü kapatıyorlar.
Kesinlikle yalnız değilsin bu konuda.evde yasamayi seven bir ben varim galiba.
Bahçeli evde kimse sıkılmaz biz apt dayzevde yasamayi seven bir ben varim galiba.
gerci koca bir bahcem ve kedilerim var yıh yıh yıh.
hayır bildiğin Türkiye'den bahsediyorum .Azerbeycandan mı bahsediyorsun sen de
Geçen. Haber vardı evde kalmaktan kadın cinayetleri ve yaramaları artmış 9gün dahada uzun bir süreyasak olsunda zaten evdeydik çıkan çıkıyor ama 9 gün aralıksız yasak olursa eğer artık herkes kafayı yer iç karışıklık çıkar emin olun zaten çogu kişi evden çıkmıyor bide öyle bişey olursa sıkıntı olur 2 güne dayanamıyoruz biz bide 9 gün olursa vay halimize yapacakları tek şey hafta sonu yasak yapmaları hafta içi yapmaları mantıklı değil artı olarak hafta sonu bile çogu kişi dışarı çıkmıyor ki yasak olsa dahi dışarı çıkanlar yine var bu bir çözüm değil aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemezler düşünmeleri gerekiyor
Türkiyede bahsettigin gibi bir sey yokhayır bildiğin Türkiye'den bahsediyorum .
SaçmalamışsınBizimkilerin mantığında covid testi yapıyorlar negatif sonuç çıkanları iyileşen hasta diye bildiriyorlar, bir diğer de adam covid geçirmiş 1-2 sonra covide bağlı beyin kanaması veya akciğer yetmezliğinden ölüyor ama covid demiyor solunum yada dolaşım yetersizliği yazıp üstünü kapatıyorlar.