Bayramda sokağa çıkma yasağı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mly

Doçent
Reaksiyon puanı
87
Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı getirilebileceği konuşuluyor.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Gelmeli bence, doğru karar hastanelerde olacağımıza evimizde oluruz. Toplum sağlığı için bu olmalı öbür türlü işimiz çok zor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Aralıksız 9 gün olmaz inşAllah.
3 gün yasak 1-2 gün alışveriş ve ihtiyaç için açık sonra bir 3 gün daha yasak tarzı olması umuduyla.
Bayram'ın ilk 3 günü bence kesin olmalı yoksa çoğu insan el öpmeye eşi dostu ziyarete diye gezer durur. Yasak deyip 3000 TL cezası var dedimi yüzde 90-95 kesilir bu ziyaretler.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Gelse çok iyi olur, geçenlerde durum buydu:

denizzined

Asistan
Reaksiyon puanı
142
Gelse çok iyi olur, geçenlerde durum buydu:

Yasak gelmeli kesinlikle özellikle de pazarlar sıkı denetlenmeli sadece İstanbul değil her yerde aynı pazarların durumu Malatya'da oturduğum semte yakın 3 farklı pazar kurulan yere yakınım ve kurallara uyan sadece pazar esnafı tezgahları istenilen şartlara uygun mesafede seçme kısıtlı şekilde ya kendileri veriyor sebzeyi meyveyi ya da tezgah başlarında tek kullanımlık eldiven veriyorlar kontrollü şekilde seçtiriyorlar, ama halk uyuyormu kesinlikle çok kalabalık sürekli uyarıyorlar engel olamıyorlar, çok sıkı denetim olmalı.

Mly

Doçent
Reaksiyon puanı
87
9 gün çok uzun beyler

BatinY

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,490
Sokağa çıkma yasağının olması en doğru karar olur.

• Beğen
Reactions: Mly

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
9 gün çok uzun beyler
Daha bir ay oldu bizi dışarı bırakmıyorlar. Smsle izin alma filan.
Bu ayın 4 ü bitecek karantina bizde. Bir ay evde yiyip yatıyorum :)

• Beğen
Reactions: Mly

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Bence de kesinlikle olmalı bu 9 gün sonraki aylarda sıkıntı çekmekten daha kolay olur. Aslında bi 15 günlük yasak olsa çok daha hızlı yol alınır

Mly

Doçent
Reaksiyon puanı
87
Bence de kesinlikle olmalı bu 9 gün sonraki aylarda sıkıntı çekmekten daha kolay olur. Aslında bi 15 günlük yasak olsa çok daha hızlı yol alınır
15 gün yaparsa halka yardım yaması gerekir ama bu 9 günde bayram ve haftasonu felan birleştirecek
Mesaj otomatik birleştirildi:

9günde yeterli bir süre bence ortalama 5günde çıkıyor virüs belirtileri

Daha bir ay oldu bizi dışarı bırakmıyorlar. Smsle izin alma filan.
Bu ayın 4 ü bitecek karantina bizde. Bir ay evde yiyip yatıyorum :)
Kaç vaka var kardeşim

Son düzenleme:

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Toplamda 1854
Iyileşenler 1365
Aktif olan hastalar 464
Ölü 25

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Bizimkilerin mantığında covid testi yapıyorlar negatif sonuç çıkanları iyileşen hasta diye bildiriyorlar, bir diğer de adam covid geçirmiş 1-2 sonra covide bağlı beyin kanaması veya akciğer yetmezliğinden ölüyor ama covid demiyor solunum yada dolaşım yetersizliği yazıp üstünü kapatıyorlar.

Mly

Doçent
Reaksiyon puanı
87
Bizimkilerin mantığında covid testi yapıyorlar negatif sonuç çıkanları iyileşen hasta diye bildiriyorlar, bir diğer de adam covid geçirmiş 1-2 sonra covide bağlı beyin kanaması veya akciğer yetmezliğinden ölüyor ama covid demiyor solunum yada dolaşım yetersizliği yazıp üstünü kapatıyorlar.
Azerbeycandan mı bahsediyorsun sen de

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,560
evde yasamayi seven bir ben varim galiba.

gerci koca bir bahcem ve kedilerim var yıh yıh yıh.

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,560
o olmasa en azından günde bir yürüyüş yapma ihtiyacı hissederdim ben de. teknik olarak evde geçiriyor sayılmam. apartman günlerim aklıma gelince hak veriyorum ama insanlara. dışarı çıktığımda bile bunalırdım beton görmekten. en son bir şehre gittiğimde sokakta klostrofobi yaşadım. iki yandan üzerime düşecek gibi binalar.

Utku0102

Asistan
Reaksiyon puanı
29
yasak olsunda zaten evdeydik çıkan çıkıyor ama 9 gün aralıksız yasak olursa eğer artık herkes kafayı yer iç karışıklık çıkar emin olun zaten çogu kişi evden çıkmıyor bide öyle bişey olursa sıkıntı olur 2 güne dayanamıyoruz biz bide 9 gün olursa vay halimize yapacakları tek şey hafta sonu yasak yapmaları hafta içi yapmaları mantıklı değil artı olarak hafta sonu bile çogu kişi dışarı çıkmıyor ki yasak olsa dahi dışarı çıkanlar yine var bu bir çözüm değil aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemezler düşünmeleri gerekiyor

Mly

Doçent
Reaksiyon puanı
87
yasak olsunda zaten evdeydik çıkan çıkıyor ama 9 gün aralıksız yasak olursa eğer artık herkes kafayı yer iç karışıklık çıkar emin olun zaten çogu kişi evden çıkmıyor bide öyle bişey olursa sıkıntı olur 2 güne dayanamıyoruz biz bide 9 gün olursa vay halimize yapacakları tek şey hafta sonu yasak yapmaları hafta içi yapmaları mantıklı değil artı olarak hafta sonu bile çogu kişi dışarı çıkmıyor ki yasak olsa dahi dışarı çıkanlar yine var bu bir çözüm değil aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemezler düşünmeleri gerekiyor
Geçen. Haber vardı evde kalmaktan kadın cinayetleri ve yaramaları artmış 9gün dahada uzun bir süre

hayır bildiğin Türkiye'den bahsediyorum .
Türkiyede bahsettigin gibi bir sey yok

Saçmalamışsın

Son düzenleme: