Haber Bayrağı koparıp attı psikolojim bozuk dedi ve şimdi şartlı serbest

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592

Ümmüdü ümmet ümmüdü ümmet olacağı buydu. Bunu yapan bir Türk tabi hiç şaşırmadım ki: kirli uzun sakallı Takkeli din adamı kılıklı %18283838283638292826626 ihtimalle Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı..

Herşeyin en iyisini bilen kainat lideri ve atadığı bürokratları serbest bırakmış he pardon habarları yoğğ kesinlikle bilmiyorlar..

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Ümmüdü ümmet ümmüdü ümmet olacağı buydu. Bunu yapan bir Türk tabi hiç şaşırmadım ki: kirli uzun sakallı Takkeli din adamı kılıklı %18283838283638292826626 ihtimalle Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı..

Herşeyin en iyisini bilen kainat lideri ve atadığı bürokratları serbest bırakmış he pardon habarları yoğğ kesinlikle bilmiyorlar..

Şuan serbest kalma yok. Olayı yapan kişi tutuklu!

Bu tarz suçlar şahsidir o adamı bağlar. Her şeyi her olayı siyasete bağlamaya çalışmanız saçma oluyor.

Atatürk resmi buluna bayrağı indirip yere atmış. Bu TCK'ya göre Atatürk'ün maneviyatına hakarete girer. 1 ile 3 Yıl arası hapis ile yargılanacaktır. Büyük ihtimal ceza alsa bile yatarı olmayacak ama hiç yoktan 1 hafta tutuklu tutacaktırlar.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Şuan serbest kalma yok. Olayı yapan kişi tutuklu!

Bu tarz suçlar şahsidir o adamı bağlar. Her şeyi her olayı siyasete bağlamaya çalışmanız saçma oluyor.

Atatürk resmi buluna bayrağı indirip yere atmış. Bu TCK'ya göre Atatürk'ün maneviyatına hakarete girer. 1 ile 3 Yıl arası hapis ile yargılanacaktır. Büyük ihtimal ceza alsa bile yatarı olmayacak ama hiç yoktan 1 hafta tutuklu tutacaktırlar.
O bayrakta Allah vere kainat liderimizin resmi olsa bayrak ayrı onun resminin olması ayrı TCK fln demezsin ama!! Veryansın edersin burda

Bu bir çaba değil. Bu planlı bir şekilde milli bilinci yok etme hareketi içerisinde ki belli yöneticilerimizin kudurtukları şarlatanların cüretkarlığı..

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
O bayrakta Allah vere kainat liderimizin resmi olsa bayrak ayrı onun resminin olması ayrı TCK fln demezsin ama!! Veryansın edersin burda

Bu bir çaba değil. Bu planlı bir şekilde milli bilinci yok etme hareketi içerisinde ki belli yöneticilerimizin kudurtukları şarlatanların cüretkarlığı..

Mantık çerçevesinde değil yazdıkların ne yazık ki. :(

Olayın videosu var yapanlar anında yakalanmış TCK'ya göre cezasını almış nasıl planlı programlı saldırı oluyor.:D

Veya oradan iktidara hükümete nerden bağlıyon meseleyi? Bu kadar da olmayın.

Olayın videosu. Akşam 11 suları adamlar yolda giderken birden resmi görüp indirmiş olay bu kadar. Suç adamın suçu buradan alakasız yerlere çekmemek lazım. Planlı programlı flan demek saçma oluyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Ekli dosyayı görüntüle 171430
Mesaj otomatik birleştirildi:

OzkanK. Sen Atatürk ü seviyormusun ?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk senin için ne ifade ediyor

Düşüncelerin nedir ?

Arkadaş bana küsmüş başka biri sorabilirmi :) aynı soruyu OzkanK. Ya
Abi uğraşmayın adamla be. Bırakın kendi haline. ???

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Mantık çerçevesinde değil yazdıkların ne yazık ki. :(

Olayın videosu var yapanlar anında yakalanmış TCK'ya göre cezasını almış nasıl planlı programlı saldırı oluyor.:D

Veya oradan iktidara hükümete nerden bağlıyon meseleyi? Bu kadar da olmayın.

Olayın videosu. Akşam 11 suları adamlar yolda giderken birden resmi görüp indirmiş olay bu kadar. Suç adamın suçu buradan alakasız yerlere çekmemek lazım. Planlı programlı flan demek saçma oluyor.

Sen beni çok iyi anladın sen de işi yokuşa sürüyorsun hocam.. kimse bu adamların eline para sıkıştırıp git şu bayrağı indir at demedi.. ben haburdan bahsediyorum ben milli bayramların seneden seneye tatil günleri azaltılıp şişirilen dini bayramlardan söz ediyorum.. ben andımızın yasaklanmasından söz ediyorum.. ben TC tabelalarını indirmekten bahsediyorum bugün umursamayan belediye takıyor umursamayan takmıyor Mesela.. milli bayramlarımızın o eski coşkusu sevinci resmi geçiti törenlerinden bahsediyorum mesela..

Yani çirkin bir söz ama herkes bilir imam ....sa cemaat ..... Derler kudurttular diyorum bunlar bu davranışlara cüret edebilir oldu diyorum

Son düzenleme:

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Paralı trole laf anlatmak deveye Hendek atlatmaktan daha zor.???
@GökTürk ???? @Applemania lütfen Arkadaşlar ?
öyle demeyin ya tartışıyoruz karşılıklı o bize bir şey demiyor hakaret etmiyor aşağılamıyor vs lütfen ifade bırakın mesajlara tepki olarak ama karşıt görüş öğrenmek güzel bir şey bizimde hatalarımız vs olabilir

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Sen beni çok iyi anladın sen de işi yokuşa sürüyorsun hocam.. kimse bu adamların eline para sıkıştırıp git şu bayrağı indir at demedi.. ben haburdan bahsediyorum ben milli bayramların seneden seneye tatil günleri azaltılıp şişirilen dini bayramlardan söz ediyorum.. ben andımızın yasaklanmasından söz ediyorum.. ben TC tabelalarını indirmekten bahsediyorum bugün umursamayan belediye takıyor umursamayan takmıyor Mesela.. milli bayramlarımızın o eski coşkusu sevinci resmi geçiti törenlerinden bahsediyorum mesela..

Yazdıklarının konu ile alakası yok ki her zaman ki gibi. :)

Bu video tam seni anlatıyor işte.

Habur'un konu ile ne alakası var?

Bana tatil günü azaltılan veya kaldırılan 1 tane milli bayram günü söyler misn? Daha geçen Ramazan bayramı 9 güne çıkartılmadı 4 günde kesildi ! Ezbere genelleme yapıyon gene.

Andımız veya TC tabelası geri gelmesi çok kolay işler bunlar yasa değil kanun değil. Bir yazıya bakar. Madem çok istiyorsunuz zorla okutursunuz tutan yok ki ! Hatta andımız okumayana hapis cezası dersiniz olur biter.
Hatta zorla herkes evine apartman dairesine bile TC tabelası açacak dersin olur biter!!! Ülkeyi kurtaracak bizi uçuracak işlemler bunlar.

Resmi bayramlarda askeri tören işine gelirsek bence aşırı gereksiz bir uygulama hem askeriyeye yük hem devlete. 81 il ve 1000 küsür ilçede aynı anda orduyu sokaklara döküp tören yaptırmak neden? Bu tanklar uçaklar askeri araçlar su yakmıyor.
Ayrıca bana dünyada gelişmiş moderen 1 tane örnek ülke gösterebilir misin? Resmi bayramlarında tank yürüten askeri tören yapan askeri geçit yaptıran ? Kutlama mantığı bile zayıf bizim. ( Haa bu tarz kutlamalar varsa varsa Kuzey Kore Çin Rusya İran gibi ülkelerde vardır.) Onlarda ABD'ye gövde gösterisi için yaparlar genelde bunu.

19 Mayıs
23 Nisan
30 Ağustos
29 Ekim

gibi Resmi tatillerde de öğrencilere zorla aylarca süren Koreografi çalıştırmak yerine belediyeler kendi eliyle profesyonel gösteriler ile kutlama yapılmalı. Amatör ve genç sanatçılar bu tarz kutlamalarda değerlendirilebilir.
Çocuklar sırf Vali ye Emniyet Müdürüne Kaymakama gösteri yapacam diye 3 ay sıcakta Koreografi çalışıyor derslere girmiyor ne oldu bayram kutladık! Bu saçma bence.

Son düzenleme:

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Yazdıklarının konu ile alakası yok ki her zaman ki gibi. :)

Bu video tam seni anlatıyor işte.

Habur'un konu ile ne alakası var?

Bana tatil günü azaltılan veya kaldırılan 1 tane milli bayram günü söyler misn? Daha geçen Ramazan bayramı 9 güne çıkartılmadı 4 günde kesildi ! Ezbere genelleme yapıyon gene.
Toplumdaki gidişatı okuma yetisine sahip her birey bugün bu söylediklerimi söyleyebilir..
Görünen köy klavuz istemez bilmez misin ;) topu taca atma hocam
Andımız veya TC tabelası geri gelmesi çok kolay işler bunlar yasa değil kanun değil. Bir yazıya bakar. Madem çok istiyorsunuz zorla okutursunuz tutan yok ki !

İşte akp yapsın diyoruz milliler ya konuştukları zaman mangalda kül bırakmıyorlar ya
Hatta andımız okumayana hapis cezası dersiniz olur biter.
Hatta zorla herkes evine apartman dairesine bile TC tabelası açacak dersin olur biter!!! Ülkeyi kurtaracak bizi uçuracak işlemler bunlar.
eRsmi bayramlarda askeri tören işine gelirsek bence aşırı gereksiz bir uygulama hem askeriyeye yük hem devlete. 81 il ve 1000 küsür ilçede aynı anda orduyu sokaklara döküp tören yaptırmak neden? Bu tanklar uçaklar askeri araçlar su yakmıyor.
Ayrıca bana dünyada gelişmiş moderen 1 tane örnek ülke gösterebilir misin? Resmi bayramlarında tank yürüten askeri tören yapan askeri geçit yaptıran ? Kutlama mantığı bile zayıf bizim. ( Haa bu tarz kutlamalar varsa varsa Kuzey Kore Çin Rusya İran gibi ülkelerde vardır.) Onlarda ABD'ye gövde gösterisi için yaparlar genelde bunu
19 Mayıs
23 Nisan
30 Ağustos
29 Ekim

gibi Resmi tatillerde de öğrencilere zorla aylarca süren Koreografi çalıştırmak yerine belediyeler kendi eliyle profesyonel gösteriler ile kutlama yapılmalı. Amatör ve genç sanatçılar bu tarz kutlamalarda değerlendirilebilir.
Çocuklar sırf Vali ye Emniyet Müdürüne Kaymakama gösteri yapacam diye 3 ay sıcakta Koreografi çalışıyor derslere girmiyor ne oldu bayram kutladık! Bu saçma bence.
Bunlar kimliğini kaybetmek tehdidi ile karşı karşıya kalan bir millete milliyetini ülküsünü varlığının yegane sebebini küçükten büyüğe olmak üzere aşılamak ve sürekli hatırlatarak milli bir bilinç oluşturmaktır. Her milli bayramın andımızın gençliğe hitabenin hepsinin ayrı ayrı bir anlamı var bence.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
İşte akp yapsın diyoruz milliler ya konuştukları zaman mangalda kül bırakmıyorlar ya

Yapmıyor işte yapacamda demiyor! Andımız 2013 yılında kalkmış. Üstünden 9 Yıl geçmiş 6 seçim geçmiş! Yok getirmiyorlar. Muhalefet seçimi kazansın getirsin zorla herkese Türküm doğruyum çalışkanım dedirtince herkes Türk herkes doğru herkes çalışkan olacak sanıyorsunuz ya gerçekten akıl alır gibi değil.

Bunlar kimliğini kaybetmek tehdidi ile karşı karşıya kalan bir millete milliyetini ülküsünü varlığının yegane sebebini küçükten büyüğe olmak üzere aşılamak ve sürekli hatırlatarak milli bir bilinç oluşturmaktır. Her milli bayramın andımızın gençliğe hitabenin hepsinin ayrı ayrı bir anlamı var bence.

Hocam yanlış anlama ama bence çok gereksiz söylemlerin. Bu tarz zorlamalar ile veya askeri törenler ile mi milli birlik tarih bilinci flan oturacak sanıyorsun? Ben kutlamalar olsun diyorum zaten bunlara karşı değilim ki. Ama her yıl en az 10 kere aynı tarz aynı şekilde kutlamanın mantığı yok millete yük ve külfetten başka bir şey olmuyor.

Benim abim ile aramda 5 yaş var. 23 Nisanda'da 19 Mayısta'da 5 yıl arayla ikimizde gösteri yaptık. ARadan geçen onca yıla rağmen neredeyse aynı şeyleri yaptık ! O kutlama zamanlarını hatırlıyorum normal gündelik hayatta hiç giymeceğim cırtlaklıkta parlak elbiseler ile sıcağın anlında aylarca süren stadyumda tekrarlanan provalar var aklımda sadece.

Bak sana adım kadar eminim yoldan 10 kişi çevirelim 7-8 tanesi resmi tatillerde olan olayları bile bilmez. 29 Ekim Nedir 30 Ağustos nedir 19 Mayıs nedir hatta yılı kaçtır desek yüzde 90'ı bilemez bile. Sorsan hepsi Atatürkçüyüz der milli bilinç der Atatürk'ü unutturmayacaz derler ama hep lafta.

Son düzenleme:

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Yapmıyor işte yapacamda demiyor! Andımız 2013 yılında kalkmış. Üstünden 9 Yıl geçmiş 6 seçim geçmiş! Yok getirmiyorlar. Muhalefet seçimi kazansın getirsin zorla herkese Türküm doğruyum çalışkanım dedirtince herkes Türk herkes doğru herkes çalışkan olacak sanıyorsunuz ya gerçekten akıl alır gibi değil.
İşte yapmıyor yapacağız da demiyor üzerine bir de ümmet politikası göçmenler vs heh o zaman milli de değiller işte bu diyoruz dedirtmek istiyoruz sizlere. Söz Muhalefete gelince oda onların elinde diyoruz 10 defa seçim kaybeden adam 11ci kez olayım vallahi bu kez olacak diye karşımıza çıkıyor. Bazı muğlak kalan seçimlerin mi desem YSK kararı mı peşini bırakmış. Unutulmasına oda vesile olmuş böyle olmaz diyoruz. Bi bit yeniği var huylanıyoruz.
Hocam yanlış anlama ama bence çok gereksiz söylemlerin. Bu tarz zorlamalar ile veya askeri törenler ile mi milli birlik tarih bilinci flan oturacak sanıyorsun? Ben kutlamalar olsun diyorum zaten bunlara karşı değilim ki. Ama her yıl en az 10 kere aynı tarz aynı şekilde kutlamanın mantığı yok millete yük ve külfetten başka bir şey olmuyor.

He bak tamam hocam şöyle diyelim hepsinde değilse bile birinde veya ikisinde o coşku o sevinç yaşanabilir bence. Bir 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk Bayramında sadece 5ci sınıf çocuklarına kadar çocuk şenliği olabilir mesela
örneğin bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kamudan tut devlet yetkililerine askeri törenlere resmi geçitlere neden olmasın ki..

Bunlar hepten yok olunca gerginleşiyor insanımız.. yoksa doğru söylüyorsun külfeti eziyeti çok oluyor.
Bak sana adım kadar eminim yoldan 10 kişi çevirelim 7-8 tanesi resmi tatillerde olan olayları bile bilmez. 29 Ekim Nedir 30 Ağustos nedir 19 Mayıs nedir hatta yılı kaçtır desek yüzde 90'ı bilemez bile. Sorsan hepsi Atatürkçüyüz der milli bilinç der Atatürk'ü unutturmayacaz derler ama hep lafta.

Burada evet ne yazıkki katılıyorum sana çok üzücü bir durum bu.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
İşte yapmıyor yapacağız da demiyor üzerine bir de ümmet politikası göçmenler vs heh o zaman milli de değiller işte bu diyoruz dedirtmek istiyoruz sizlere

Milliliği yerliliği böyle şeylerle ölçmek saçma. Mantık çerçevesinde bakmak lazım bu işlere.

Ülkecek birlik beraberlik olsun diye çabaladıkça siz her yere Türk yazılsın. Herkes zorla Türküm desin. Tüm kanallar Türkçe olsun flan gibi saçma ve gereksiz şeyler üstünden ucuz siyaset yapıyorsunuz. Bunların tartışılması bile saçma geliyor bana.

Bu ülkenin milli marşı var her Pazartesi ve Cuma öğrenciler okuyor zaten. Ekstradan neden Andımızıda zorla okutacaz zorla Türküm dedirtecez diye çabalıyorsunuz? ne geçecek elimize zorla insanlara Türküm doğruyum çalışkanım dedirterek? Bir mantığı gerekçesi yok!

Not: Bak yeminle söylüyorum daha 8-10 yaşlarında çocukken bu andı neden yaz kış sıcak soğuk demeden burada bir saat sıra olup toplanıp okuyoruz derdim. Daha o yaşlarda. Yağmur yağar kar yağar ne olursa olsun her gün okunutulurdu. Herkes tek sıra olacak 1-A 2-B 3 C dizilecek son sınıflar dizilmez müdür onlara bağırırz flan 6-7-8 ler de dizilince tören başlar yağmurda yağsa karda yağsa yağmurun altında andımız okurduk ! Ne gerek var çocukları orada üşütmeye. Bu tarz zorlamalar ile milli bilinç mi oluşur sanıyorsunuz gerçekten?

Not: Adım kadar eminim o üstte Atatürk resmini yere atan adam 8 Yıl boyunca andımızı okumuştur.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Milliliği yerliliği böyle şeylerle ölçmek saçma. Mantık çerçevesinde bakmak lazım bu işlere.

Ülkecek birlik beraberlik olsun diye çabaladıkça siz her yere Türk yazılsın. Herkes zorla Türküm desin. Tüm kanallar Türkçe olsun flan gibi saçma ve gereksiz şeyler üstünden ucuz siyaset yapıyorsunuz. Bunların tartışılması bile saçma geliyor bana.

E hocam çünkü bu vatan bizim Bizim dedemizden atamızdan atalarımızdan bize kaldı bu bizim en doğal hakkımız . Kimse yeryüzünde kimseye ne para ile ne altın ile toprak satmıyor. Uluslar var ülkeler milletler var. Toprak alabilmek uğruna ölüyor öldürüyorlar.. lütfen yapma yani mantıklı mı şu söylediklerin şimdi.. Afgan paki Suri fln adı her neyse Elele kardeş kardeş geçinin gidin bakim şu topraklarda hadi diyorsun 5 yaşında 2 3 çocuğu oyuna tutuşturur gibi olmaz işte burası bizim yahu sana nasıl anlatayım ki daha milli bilincin gerekliliğini..o bilincin nasıl oluşacağını..

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
E hocam çünkü bu vatan bizim Bizim dedemizden atamızdan atalarımızdan bize kaldı bu bizim en doğal hakkımız . Kimse yeryüzünde kimseye ne para ile ne altın ile toprak satmıyor. Uluslar var ülkeler milletler var. Toprak alabilmek uğruna ölüyor öldürüyorlar.. lütfen yapma yani mantıklı mı şu söylediklerin şimdi.. Afgan paki Suri fln adı her neyse Elele kardeş kardeş geçinin gidin bakim şu topraklarda hadi diyorsun 5 yaşında 2 3 çocuğu oyuna tutuşturur gibi olmaz işte burası bizim yahu sana nasıl anlatayım ki daha milli bilincin gerekliliğini..o bilincin nasıl oluşacağını..

Arkadaşım gerçekten sizinle konuşulmuyor tartışılmıyor hee :D

Ne alaka şimdi Afgan'a Pakistanlıya atladın konu ile ne alakası var? Sana ülkeyi böl parçala diye mi oldu toprak alma satma ne alaka? Biz biz imparatorluk devamıyız bizim ülke içerisinde her milletten insan var neredeyse.

Bak şimdi baktım Vikipedi verilerine göre Türkiye'de yaşayan etnik guruplar.

13-15 Milyon arası Kürt
2.6 Milyon Arap
3-4 Milyon Arnavut
800 bin Azeri
2 Milyon kadar Boşnak.
2 Milyon kadar Çerkez
500 bin 1 Milyon arası Çingene.
100 bin Ermeni
500 bin Farslı( İran kökenli.)
2-3 Milyon Gürcü
1 Milyon kadar Laz
600 bin Pomak
1-1.5 Milyon arası Zaza ve irili ufaklı onlarca başka etnik kökenden insan var.

Bunların çoğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI. Ama safkan Türk değiller. Ne olacak şimdi? Türk doğmamak onların suçu mu? Adam Türküm demek zorunda mı? Bu ülkede birlik beraberlik içinde yaşıyoruz işte. Ülkeyi kurarkende kurtarırkende vardı bu insanlar onlarla birlikte kurtarıldı. Hayır onlar yok onlar etnik kökenini söyleyemez zorla Türküm diyecekler demek olmuyor 21. Yüzyılda.

Blue Screen of Death

CRITICAL_PROCESS_DIED
Reaksiyon puanı
356
Atatürk'e bunu yapanlar ne istiyor anlamadım ki problemleri ne Atatürk ile? Atatürk bu Türk milletine yaşayacak bir vatan için yaptığımız savaşın başrolüydü, bize medeniyeti getirdi, bize kendi ayakları üstünde durabilen bir Cumhuriyet armağan etti. Atatürk gibi bir lider olmasaydı bunların hiçbiri olmayacaktı ve halk diliyle gavurların oyuncağı olacaktık. Bu yapılanlar hak mıdır Atatürk'e? Dinimizde bunlara yer var mıdır? Üstelik bir de Atatürk'e saygısızlık yapanlar dışarıda serbest geziyor. Bunu yapanlara, özelliklede bunu yapanlara göz yuman ve bunu yapanları savunanlara yazıklar olsun!

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Arkadaşlar öyle demeyin tv kanallarınca sahte medya, tarihle de bilmeyenlerin beynini yıkıyorlar. Kadir popcorn gibi tarihçilerle veya tvlerde dizi yapıp vahdettini parası ganimetleri ile ingiltereye kaçan biri gibi değil de kahraman gibi gösteriyorlar. O yüzden eee bunlar da tarih bilmedikleri için oradan öğrenip yalan olaylarla biliyormuş gibi konuşabiliyorlar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Arkadaşlar öyle demeyin tv kanallarınca sahte medya, tarihle de bilmeyenlerin beynini yıkıyorlar. Kadir popcorn gibi tarihçilerle veya tvlerde dizi yapıp vahdettini parası ganimetleri ile ingiltereye kaçan biri gibi değil de kahraman gibi gösteriyorlar. O yüzden eee bunlar da tarih bilmedikleri için oradan öğrenip yalan olaylarla biliyormuş gibi konuşabiliyorlar.

Sen tarihin her şeyi ile dört dörtlük anlatıldığını mı düşünüyon bize?

Atatürk'ü çok sevmek için ondan önceki tarihi kötülemenin veya nefret kusmanın anlamı yok bence. Atatürk'te bizim tarihimz ondan önceki Osmanlı tarihide. İkisinide sevebiliriz illaha birinden nefret etmek gerekmiyor.

Vahdettine hain diyenler şunu düşünemiyor. Ona bağlı binlerce asker ve çoğunluk bir halk var. Ben koltuğu bırakmıyom arkamda birleşin dese emin ol arkasında savaşacak milyonlarca insan var belki ! Ama o padişahlığı bırakıp gidebiliyor ! Bu bile saygı duyulması gereken bir hareket. İnsanını kırdırmıyor birbirine.

Not: Önününe her atılan resme ve tarihi bilgiye inanmamak güvenmemek lazım. Çünkü tarihi her zaman güç elinde olanlar yazar.

Not2: Adam Fransız askerlerinin Cezayir'de yaptıkları şeylerin fotosunu atıp bakın Anadolu halkına yapılanlar sanabiliyor. :( Meşhur Fransanın Cezayir soykırımının fotoları onlar ama haberi yok.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

Atatürk'ü çok sevmek için ondan önceki tarihi kötülemenin veya nefret kusmanın anlamı yok bence. Atatürk'te bizim tarihimz ondan önceki Osmanlı tarihide. İkisinide sevebiliriz illaha birinden nefret etmek gerekmiyor.

Vahdettine hain diyenler şunu düşünemiyor. Ona bağlı binlerce asker ve çoğunluk bir halk var. Ben koltuğu bırakmıyom arkamda birleşin dese emin ol arkasında savaşacak milyonlarca insan var belki ! Ama o padişahlığı bırakıp gidebiliyor ! Bu bile saygı duyulması gereken bir hareket. İnsanını kırdırmıyor birbirine.

Not: Önününe her atılan resme ve tarihi bilgiye inanmamak güvenmemek lazım. Çünkü tarihi her zaman güç elinde olanlar yazar.

Not2: Adam Fransız askerlerinin Cezayir'de yaptıkları şeylerin fotosunu atıp bakın Anadolu halkına yapılanlar sanabiliyor. :( Meşhur Fransanın Cezayir soykırımının fotoları onlar ama haberi yok.
Gerçekten pes ya.Ülkeyi terkedip giden padişahı bile savunabiliyorsun.Senin Cumhurbaşkanın eceli ile ölen Abdülhamit’i idam ettirdiler diyebiliyor.Gerçekten şaka gibisiniz.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822

Düşünmüyorum. O zaman yabancı kaynaklar ve tarihi gerçekten düzgün anlatan kişilerin kitaplarını okudunuz mu ? Bir anda farklı bir tarih yazıldı geçen 10 yıl içinde belki daha fazladır. Osmanlı döneminden bu yana o kadar zaman geçmiş de 10 yıl içinde farklı bir tarih anlatılıyor ? Bazı padişahların bu topraklarda çıkan tarihi sanat eserlerini yabancılara sattığını da bilmezsiniz o zaman. O eserler özel müzelerde sergileniyor ki bu topraklarda çıkan eserler. Konumuzun Atatürk ile ilgisi yok bahsi dahi açmadım farkettiysen. Nefret söylemim de olmadı bunlar yaşananlar gerçekler sadece biraz gözünü açman lazım. Vahdettine gelirsek baya sağlam kaynaklar var çoğu da aynı şeyleri yazar. İstersen yabancı kaynaklara da bakabilirsin. Malını mülkünü değerli şeylerle birlikte depoluyor ve kaçıyor. Atatürk vatan hareketi kurtuluş savaşını başlatmasaydı her yer sevr anlaşması ile elimizden çıkmıştı.

Gerçekten pes ya.Ülkeyi terkedip giden padişahı bile savunabiliyorsun.Senin Cumhurbaşkanın eceli ile ölen Abdülhamit’i idam ettirdiler diyebiliyor.Gerçekten şaka gibisiniz.
İşte böyle böyle çekiyorlar kimileri aşırı osmanlıcı oluyor. Ben tarihi severim ama hiçbir şeyde aşırıya kaçmadım. Herşeyi analiz edip doğru değerlendirmek lazım.

Windows Vista Empirw

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
71

Birileri Atatürk o kadar sevmiyorki yalan tarihler uydurup Atamı degersizleştirme çalışıyor Atam ın bıraktıgı ne kadar fabrika varsa Hava Alanı varsa yok etmeye çalışıyor ve durumlar ortada anlamıyacak bişey yok.

Birileri Türk Milletini Türk Halkını sevmiyor.
A ma unuttukları birşey var
Bu Cezayir soykırımı sanırım o fotoğraf

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Malını mülkünü değerli şeylerle birlikte depoluyor ve kaçıyor. Atatürk vatan hareketi kurtuluş savaşını başlatmasaydı her yer sevr anlaşması ile elimizden çıkmıştı.

Bazı şeylerden emin olamıyorsun. O kadar zengin malla mülkle kaçtılar madem neden sefalet içinde öldüler Avrupa'da?

Mesela Menderes İdan edildikten sonra ortaya atılan yalan 12 uçak dolusu altınla kaçacaktı!

Veya 15 Temmuz darbe girişimi sonrası. Erdoğan'ı otelde yakalasalar altın dolu bir tırta koyup bakın altınlarla kaçıyordu öldürdük diyeceklermiş mesela! Bunlar tarihte çok kolay ortaya atılan ve insanların inanabildiği şeyler.

Mesela Atatürk Vahdetin'in Yurtdışına çıkarken yanında götürdüğü bir nevi yaveri deniyor! Uzunca bir süre yanında duruyor. Atatürk'ü Samsun'a özel yetkiler ile gönderen de Vahdettin ! Serv'i kabul etse neden böyle bir şey yapsın?
Mesela Mustafa Kemal Atatürk'ün Vahdettin'in Kızı Sabiha Sultan ile evlenmek istediğini biliyor muydun? Sabiha Sultan kabul etse belki Mustafa Kemal paşa Saraya damat olacaktı !!! Daha sonra evlat edindliği kıza Sabiha Gökçen adını koyması bir tesadüf mü acaba ? Bilemiyoruz tarihi olayları.

Not: Atatürk Samsun'a çıkmadan zaten kurtuluş savaşı hazırlıkları başlamıştı. Erzurum Kongresi toplanma kararı çoktan alınmıştı bile. Atatürk oraya sonradan bir üye istifa ettirilip Kazım Karabekir'in yardımı ile dahil ediliyor.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Bazı şeylerden emin olamıyorsun. O kadar zengin malla mülkle kaçtılar madem neden sefalet içinde öldüler Avrupa'da?

Mesela Menderes İdan edildikten sonra ortaya atılan yalan 12 uçak dolusu altınla kaçacaktı!

Veya 15 Temmuz darbe girişimi sonrası. Erdoğan'ı otelde yakalasalar altın dolu bir tırta koyup bakın altınlarla kaçıyordu öldürdük diyeceklermiş mesela! Bunlar tarihte çok kolay ortaya atılan ve insanların inanabildiği şeyler.

Mesela Atatürk Vahdetin'in Yurtdışına çıkarken yanında götürdüğü bir nevi yaveri deniyor! Uzunca bir süre yanında duruyor. Atatürk'ü Samsun'a özel yetkiler ile gönderen de Vahdettin ! Serv'i kabul etse neden böyle bir şey yapsın?
Mesela Mustafa Kemal Atatürk'ün Vahdettin'in Kızı Sabiha Sultan ile evlenmek istediğini biliyor muydun? Sabiha Sultan kabul etse belki Mustafa Kemal paşa Saraya damat olacaktı !!! Daha sonra evlat edindliği kıza Sabiha Gökçen adını koyması bir tesadüf mü acaba ? Bilemiyoruz tarihi olayları.

Not: Atatürk Samsun'a çıkmadan zaten kurtuluş savaşı hazırlıkları başlamıştı. Erzurum Kongresi toplanma kararı çoktan alınmıştı bile. Atatürk oraya sonradan bir üye istifa ettirilip Kazım Karabekir'in yardımı ile dahil ediliyor.
O sahte uydurmacayı bende duydum. Vahdettin Atatürk'ü görevlendirmişmiş falan filan. O yüzden Atatürk ve arkadaşlarına ölüm fermanı çıkardılar demi :D

Hem sefaletle öldüklerini nereden biliyorsun ? Kaç kuşak lüks içinde yaşıyor incele bakalım.

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
1,326
Yanlış olmuş aslında bayrağa saygısızlık yaptığı için bunu hapse felan atmayacaksın yanına memur koyup o bayrağı 1 sene boyunca sokaklarda başüstünde taşıma cezası vereceksin

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
O sahte uydurmacayı bende duydum. Vahdettin Atatürk'ü görevlendirmişmiş falan filan. O yüzden Atatürk ve arkadaşlarına ölüm fermanı çıkardılar demi :D

Bunun aksini iddia eden 1 tane tarihçi görmedim ben !

Murat Bartakçıdan tut İlber Oktaylı'ya tanınınmış bütün bilinen tarihçiler Atatürk'ü Vahdettin gönderdi diyor zaten. Resmi belgeside yayınlandı hatta.

Ölüm fermanı muhabbetide göstermelik bir şey. Uygulamaya çalışan veya uygulayan mı var? Atatürk gittiği her ilde Valilik veya Kaymakamlık binalarında kalıyor devlet dairelerinde geziyor. Trenle seyahat ediyor şehirler arası geziyor. Öldürülmek istense yakalanamaz mıydı ?

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Bunun aksini iddia eden 1 tane tarihçi görmedim ben !

Murat Bartakçıdan tut İlber Oktaylı'ya tanınınmış bütün bilinen tarihçiler Atatürk'ü Vahdettin gönderdi diyor zaten. Resmi belgeside yayınlandı hatta.

Ölüm fermanı muhabbetide göstermelik bir şey. Uygulamaya çalışan veya uygulayan mı var? Atatürk gittiği her ilde Valilik veya Kaymakamlık binalarında kalıyor devlet dairelerinde geziyor. Trenle seyahat ediyor şehirler arası geziyor. Öldürülmek istense yakalanamaz mıydı ?
Bu da cevabım

O kadar iyi anlıyoruk ki seni

Tarihciler zaten neyin ne oldugunu iyi biliyorlar.

Ne yapsan inandıramazsın o öyle kabul etmiş.

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
1,326
Aslında bunu bende duydum hatta 8 sınıfta inkılap tarihi diye bir ders vardı orada duydum.Öğretmen Atatürkü vahdettin görevlendirdi demişti.

Bir tezi vardı onuda şöyle diyordu ; Kazım Karabekir paşa Atatürkü samsunda kaldığı yerde buldu.Vahdettin bulmasını emretti diyordu.

Yukarıdakini öğretmenim söyledi.

Benimde kendimce düşüncem şudur ;

Kurtuluş savaşında Osmanlı'nın isteği vardır.Şimdi bir savaşa giriyorsunuz topu tüfeği nereden buluyorsunuz ? Hadi diyelim tabancayı millet evinden getirdi.

Ya mühimmat ?
Ya top mermileri ?
Ya o toplar ?

Kabul edelim belki Atatürkü osmanlı görevlendirmedi ama silahını osmanlı verdi.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Tarihi orta ve lise tarih kitabından öğrenen bir nesilden beklenildiği gibi klasik cevaplar

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Vahdettin ile Atatürk akla kara gibidir birbirleri ile yakından uzaktan alakası yoktur.

Nasıl yoktur ya :D Kim diyor bunu ?

Daha padişah olmadan önce Vahdettin Almanya gezisine çıkarken Mustafa Kemal Paşayı bizzat yanında götürüyor. Aylarca Avrupa turu yaparken yanında gidiyor baş koruması gibi. Birbirlilerini çok iyi tanıyorlar. Yıllarca Saray'da görevli Mustafa Kemal Paşa. Hatta Vahdettin'in kızı ile evlenmek istiyor diyorum sana. Tarihi işine geldiğin gibi yorumluyon.

Hatıratlarında bütün isimler Vahdettin'in Atatürk'e en ufak bir kötü laf etmediğini çevresindekilere ettirmediği söylenir sürekli. Atatürk'ü bizzat kendi imzaladığı belge ile yetkiler ile gönderiyor Samsun'a zaten.