Baykal'ın karnesinin öyküsü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle Siyasi v.b gibi Konuların Bu tarz Bilişim sitelerinden Hep uzak tutulmasından yana biri olarak İlk ve Son Kez Siyasi bir başlık açıyorum. Açmamın Sebebi forumda Çıkan tartışmalardan dolayı. İşte size belgeli, Kaynaklı Bilgiler...

Baykal'ın karnesinin öyküsü

Yıl 1977-1978 arası. İktidarda CHP var. Deniz Baykal da Enerji Bakanı! Türkiye benzin, et tüpgaz ve margarin kuyruğundan geçilmiyor. Hatta az su katılmış süt kuyruğu bile.
İktidarda CHP var... Ecevit Başbakan, Deniz Baykal da Enerji Bakanı!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, 1977-1978 yıllarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemi gözler önüne seriyoruz. Deniz Baykal’ın bakanlık yaptığı dönem Türkiye kuyruklarla anılıyor. Vatandaş; et, süt, margarin, yağ, benzin, pasaport, tüp gaz almak için kuyruğa giriyordu. Az su katılmış süt ve et alabilmek için vatandaşlar kuyruğa giriyor, garları yolcular değil, yağ almak isteyenler dolduruyordu. Benzin darlığı yüzünden otobüs, minibüs ve özel araçlarına binemeyen İstanbul halkı banliyö trenlerine akın ediyor ve salkım saçak yolculuk yapıyordu. Tüpgaz, sana yağı ve pasaport için kuyruklar uzuyordu.

İşte Deniz Baykal’ın bakanlık yaptığı dönemde gazetelere yansıyan haberlerden bir kısmını yayınlıyoruz:

1- AZ SU KATILMIŞ SÜT KUYRUĞU
Silivri’nin köylerinden toplanan mandıra sütü İstanbul’da kapışıldı. Halkın kısa sürede kuyruk olması üzerine konuşan sütçüler, “Biz çok az su katarız, hem de kattığımız suyun şehir şebekesinden alınmasına dikkat ederiz” dediler. Güğümlere doldurulan sütler kısa sürede kapışıldı.

2- ET KUYRUĞU
“Kuyruktan yürünecek yer kalmadı. Et-Balık Kurumu sözünü tutmadı. Hani et satış mağazası açılacaktı” başlıklı haberde et almak için kuyruğa giren vatandaşların fotoğrafı yayınlandı.

3- YAĞ KUYRUĞU
Haydarpaşa Garı’nı ilk defa yolcular değil, yağ almak isteyenler doldurdu. Bu sırada kaynaşan kalabalığı sıraya koymaya çalışan polis ve jandarmaların da koşuşturmalarıyla Haydarpaşa Garı tam bir ana baba gününe dönmüştür. Fotoğrafta yağ almak için bekleşenler görülüyor.

4- BENZİN KUYRUĞU
Benzin kuyruğu gökyüzünden bile görünüyor: “Araç sahipleri oluşturdukları kuyruklarda beklemektedir. Bu kuyrukların uzunluğu kilometreleri bulmaktadır. Yukarıdaki fotoğraf bu görüntüyü gökyüzünden saptamakta ve sahil yolundaki benzin kuyruğunun uzunluğunu en iyi şekilde ortaya koymaktadır”(Kişisel Yorumum: Çağlayanı Google Earth'ta Çekenler Bide buna baksınlar O zaman Google yoktu Fake olma olasılığı % kaç ?)

Benzin yok, trenler tıklım tıklım dolu: Ne benzin darlığı ne de hayat pahalılığı dün İstanbul halkını evinde tutabildi. Benzin darlığı yüzünden otobüs, minibüs ve özel araçlarına binemeyen İstanbul halkı banliyö trenlerine akın etti. Bu yüzden de trenlerin özellikle Sirkeci- Halkalı arası salkım saçak hareket ettikleri görüldü

Karneler dağıtıldı ama benzin yok: İstanbul trafiğine kayıtlı 295 bin araçtan yarıya yakını karne alamadı. Vali “Karne satışına devam edileceğini” söyledi. Karne ile satış, vatandaşın ortalama on dakikalık zamanını alacak.

Arnavutköy’de 15 gündür yakıt bulamayan köylüler mazot yüklü 4 tankere el koydu: Aylardır mazotsuzluktan tarım ve tarımcılık yapamadıklarını belirten köy halkı, Ambarlı’da özel kömür işletmelerine giden 4 tankerin dağıtım kağıtlarının yasal olmadığını da iddia ettiler.
Benzin yok…

Otobüsler tıklım tıklım dolu: Benzin sıkıntısının doruk noktasına ulaşması, İstanbulluları hayli güç duruma soktu. Benzinsizlik nedeniyle bazı dolmuşların çalışmaması, otobüs ve dolmuş duraklarında uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Yakıt yokluğu nedeniyle bazı vapur seferleri de birleştirildi. Şehir Hatları vapurlarındaki kalabalığın yanı sıra, İstanbullular Belediye otobüslerine binebilmek için de hayli ter döktüler… Fotoğraflarda bir dolmuş durağında ümitle aracın gelmesini bekleyenler ve bir otobüste kendilerine yer bulabilmeye çalışan İstanbullular görülüyor

5- TÜPGAZ VE MARGARİN KUYRUĞU
Ecevit iktidarı dönemi iş dünyasının hükümete karşı verdiği ilanlardan sonra başlayan tüpgaz ve sana yağı kuyruklarıyla hatırlanıyor.

Baykal: Halkı ezdirmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin iktidarında halkın ezilmeyeceğini, Türkiye'nin soyulmayacağını iddia ederek, "Iğdır'daki bu kalabalığın bir anlamı var. Bu kalabalık gösteriyor ki CHP iktidara geliyor" dedi. CHP lideri Baykal, Iğdır'daki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetini eleştirerek, CHP'nin iktidara gelmesi durumunda yapacakları çalışmalara değindi. Baykal, “CHP iktidarında halk ezilmeyecek, Iğdırlı ezilmeyecek, Türkiye soyulmayacak." dedi.

MUTLAKA Girip resim galerisine bakın CHP lideri Deniz Baykal'ın Enerji Bakanı olduğu dönemi olduğu gibi ortaya koyan o dönemde medyada yer alan manşetlerden ilginç kesitler Resim galeri / [size=14pt]BURDAN[/size]

Kaynak:http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=256453

santral

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
baykal dan başka ne beklenebilirki.halka eziyet,zulüm ve kıtlık.bu 3 şey baykal ı anlatmaya yeter.herkes burdan yazan yeri tıklarsa benim dediklerime hak verecek.

FEDERAL60

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hiç kendisi bunlardan bahsetmiyor ancak çoçuk gibi herşeye itiraz ediyor herşeyi mahkeme variyor artık bu huyundan vazgeçmesi gerekir diyorum

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Görünene göre durum iyice komediye döndü. Tamam ben de beğenmiyorum kendisini; ama artık yirmi sene öncesine gidip "bakanlık yaptığı dönemde" diye konuşarak da belden aşağı dalmanın âlemi yok.

Keşke birisi de bazı bakan ve vekillerin bekleyen davalarından bahsetseydi şu forumlarda. Tek bir kişi çıkmadı. Bütün vekillerin ve vekil adaylarının geçmişlerini kurcalasaydı... Mecliste kaç sabıkalı var, kaç tane aday meclise girerse hakkındaki hangi davalardan kurtulacak; onları öğrenseydik.

Keşke bunları seçim zamanında rant kaygısının gölgesinde değil, bilinçli vatandaş olarak her zaman konuşsak.

Güzel günler dilerim.

aydogdu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet baykalın karnesi kötü Tüprsı,Ereğliyi, Süt endüstri kurumunu Tekeli, Boğaz ve akdeniz kıyılarını,Petkimi (Kime satıldığı belli değil)Satmadığı için kınıyorum hatta daha gerilere gidelim ( 1940-45)ekmeği karne ile dağıtarak bizleri aç bırakıp babasız bırakmayan İsmet inönü'yüde kınamak lazım.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ya sırf baykal alehıne yazı yazmıssınız adam dedı benım bakanlık yaptıgım donem kac senesındeydı dıe ımkanlar kısıtlıyken ama bıde sımdıkı bakanlara bakında konusun bursla okuyan bakan ogulları gemı alıyo baykalın ahelınde cıkar dava yok 1 tane war ondada dokunulmazlıgımı kaldırın dedı kaldırmadılar cunku dıgerlerıne yol acacak.bence kotunun ıyısı turkıyedede ıyı sıyasetcı olmadıgına gore...

lucifer

Profesör
Reaksiyon puanı
5
flood_77 dedi ki:
ya sırf baykal alehıne yazı yazmıssınız adam dedı benım bakanlık yaptıgım donem kac senesındeydı dıe ımkanlar kısıtlıyken ama bıde sımdıkı bakanlara bakında konusun bursla okuyan bakan ogulları gemı alıyo baykalın ahelınde cıkar dava yok 1 tane war ondada dokunulmazlıgımı kaldırın dedı kaldırmadılar cunku dıgerlerıne yol acacak.bence kotunun ıyısı turkıyedede ıyı sıyasetcı olmadıgına gore...

Sana sonuna kadar katılıyorum kardeşim.Geçenlerde bir yerde okudum Yılmaz Özdil'in Deniz BAYKAL hakkında bir yazısı var.Bulabilenler okusun ...

AtakaN

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ya 77 senesınden bashedıyoruz. sankı bu sartlarla o zamankı sartları karsılasıtırırken hıcmı bakmıyorsunuz. bu nasıl partızanlıktır. ben hıc bırzaman partızan olmadım ve bır kısı karalamaya calısmak hos degıl. bu neyın savunması bız kotuyuz ama oda kotuydumu ?

yılmaz ozdılınde ayagını kaydırdılar sonunda

lucifer

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sonunda mı?İstersen Yılmaz Özdil'in eski yazılarını da oku :)

AtakaN

Doçent
Reaksiyon puanı
3
nasıl yanı ?

yılmaz ozdıl ayrıldı sabahtan artık
tmsfnın ıstedıgı oldu

lucifer

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Pardon atakan olay yanlış anlaşılmadan ibaret ^^

mahmuteser

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar o zamanları yaşamadım ama zaten o zamanlar petrol kıtlığı tüm dünyadaydı. Bu arada 44 yıllarında karnneyle ekmek dağıtılıyormuş belki sizde olsanız aynısını yapardınız çünkü buğday doğru düzgün üretilemiyormuş zaten...

AtakaN

Doçent
Reaksiyon puanı
3
lucifer dedi ki:
Pardon atakan olay yanlış anlaşılmadan ibaret ^^

;)

sıgınıcak bırseyler ararken ınsanlar bazen komık duruma dusebılıyorlar.

bende su soruyu soruyorum . o zaman 77 dekı hukumet ne kadar dıs borc aldı son hukumet ne kadar dıs borc aldı ?

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yanı sımdıkı hukumetle eskı hukumetı hangı zıhnıyet bır tutabılırkı bunun arkasına sıgınacak kadar kuculduler.ulkeyı satarlar gıderler reklam afıslerınde turkiyenın "u" harfını ay yıldızdan yaparlar.bunların mıllıyetcılık mantıgı bu.malıye bakanı dıyorkı ne komınıst ulkeymısız sata sata bıtıremedık......... :@ :@

AtakaN

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ya artık alıskanlık oldu basbakan artık kolundakı saatı bıle satmaya basladı . en stratejık fırmaları ucuz fıyata yabancılara sattık sorna para geldı dıye sevınıyrouz.

com merak edıyorum bırısı o telekomu ıstese 7 mılyar odlar verse verırlermı.

leventtekı arazıyı dubaı seyhıne 300 mılyon dolara verdıler. dubaılıler daha maket uzerınden ofıslerı satarak daha temelı atamadn 300 mılyon doları cıkarcaklardı. herkesı tıraz edınce acık arıtrmaya gıttı son fıyat 750 mılyon doalrdı. ve dubaı seyhınde kaldı . zorlu grubu daha oncekı ıhalede aldıkalrı arazı ıcın 800 mılyondolar oderken. dubaılıler baktılar ısın kayamgı kalmadı . arazı ıcın parayı odemedı ve programlarıdnan cıkardılar.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
4.5 yıldır stres yaptıgımız yeter bugun secım gunu bakalım nolcak..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...