Baykal'ı fena faka bastırdılar!!

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
20080608070631.jpg
Baykal'ı fena faka bastırdılar

Aslında CHP lideri Deniz Baykal’ın faka basıp basmadığından pek emin değiliz.
Bunu anlayabilmemiz için önümüzde iki seçenek var�
Ya CHP lideri Deniz Baykal fena işletiliyor ama kendisi bunun farkında değil.
Ya da, körler sağırlar birbirini ağırlar deyişinde olduğu gibi, Sayın Baykal CHP’li belediye başkanlarıyla elbirliği içinde kamuoyunu birlikte yanıltmanın keyfini sürüyorlar. Benim aklıma şimdilik üçüncü bir seçenek gelmiyor?
Sayın Baykal 10 Ekim Cuma günü İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Nikâh Dairesi’ni yapılan tadilat sonrası yeniden hizmete açtı. Bina aynı bina. Biraz elden geçmiş sadece.
Kadıköy CHP’nin en güçlü olduğu ilçelerden... Nitekim Kadıköy’de uzun yıllardır CHP’li belediye işbaşında. İnsan sormadan edemiyor� Türkiye’nin en güçlü ikinci partisinin lideri, hem de bir yerel seçim öncesinde, partisinin en güçlü olduğu ilçelerden birine bir açılış için davet edildiğinde açabileceği en iddialı hizmet ünitesi sadece tadilattan geçmiş eski bir nikâh dairesi mi olmalı?
Yerel seçimlerin yaklaştığı süreçte tam da bu konuyu yazmak üzereyken, bana ulaşan bir basın bülteni “iyi ki o konuyu yazmamışım, yoksa CHP’li belediyelere haksızlık edecekmişim” dememe neden oldu. Basın bülteninde, CHP lideri Deniz Baykal’ın 9 Kasım Pazar günü İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bir spor tesisi açacağı bilgisi yer alıyordu. Neresinden baksanız güzel bir haber... Takdir edilecek bir hizmet.
Meğer o da eskiymiş�
Fakat dün Vakit gazetesi bu açılış balonunu sürmanşetten patlattı. Meğer Sayın Baykal’ın açılışını yaptığı tesis 5 yıl önce dönemin ANAP’lı belediye başkanı Ahmet Bahadırlı tarafından hizmete açılmış. Üstelik, İstanbul gibi büyük bir metropol için öyle ahım şahım büyük bir tesis sayılamayacağı için dönemin ANAP lideri açılışa gelme ve kurdeleyi kesme gereği bile duymamış. Açılışı o tarihlerde İstanbul’a yeni vali tayin edilen Muammer Güler yapmış.
Deniz Baykal yıllardır Bakırköylülere hizmete veren aynı tesisi sanki yeni bir tesismiş gibi hizmete açmış. Meğerse tesisin sadece ismi değiştirilmiş ve önüne de bir Atatürk heykeli konulmuş.
Doğrusu inanılır gibi değil. Koca ülkede CHP’li belediyeler hiç mi hizmet etmemişler? Genel başkanlarını gururla açılışına davet edecekleri yeni hiçbir hizmetleri mi yok ki, eski hizmet ünitelerini allayıp pullayıp yeni gibi açıyorlar.
Yazıya başlık olan konu da bu zaten� Ya Baykal’ı kendi belediye başkanları fena işletiyorlar, ya da Sayın Baykal da olan bitenden haberdar, bu tiyatronun gönüllü bir oyuncusu olarak kamuoyunun gözünün boyanması işinde onlarla ortak hareket ediyor.
Baştan demiştim. Benim aklıma üçüncü bir seçenek gelmiyor.
Eğer bu konuda bilgisi olan varsa ve bizlerle paylaşırsa aydınlanmış oluruz.
Baykal’ın seçim çevresi Antalya da yıllarca CHP’li belediyeler görev yaptı. 2004 yılında Sayın Menderes Türel göreve gelinceye kadar turizmin can noktası bu koca kentte bir tane katlı kavşak yapmamış CHP’li başkanlar�
Yani bu kadar mı başarısız olunur?
Merakımı mazur görün. Buradan tüm CHP’li belediyelere sesleniyorum. Genel başkanınız Sayın Baykal’ın kurdelesini kestiği hizmet ünitelerinin mütevazılığine bakarak bir genelleme yapıp kimseye haksızlık etmek istemem.
Bu nedenle, görev yaptıkları belediyeler ilçe düzeyinde ise eski parayla 3 triyon, il düzeyinde ise 10 trilyonu aşan bir yatırım değerinde eğer herhangi bir hizmet ünitesini hizmete açmış CHP’li belediyeler varsa bu köşeden onu zevkle duyurmaya hazırım. Bu arada lütfen şunu da eklesinler. Eski hizmet ünitelerinin allanıp pullanıp yeniden hizmete açılmasına koşarak giden Sayın Baykal acaba yaptığınızı ifade edeceğiniz o muhteşem hizmet ünitenizin açılışına neden gelmemiş olabilir?
Faka basmak dedik de�
Deniz Baykal pazar günü Eyüp’te, AK Parti’li 5 Belediye Meclis Üyesi ile 2 AK Parti Eyüp İlçe Yönetim Kurulu üyesinin CHP’ye geçtiğini açıkladı. Fakat daha sonra bunun yalan olduğu anlaşıldı. CHP İstanbul İl Başkalığı da AK Parti'yi doğrulayarak topu Anadolu Ajansı'na attı. Sayın Baykal’ı o gün kimler işletti acaba? Yahu bu kadar yalan dolan siyaseti ile ülke gemisi yürür mü?
Son sözümüz şu olsun�
1980’li yılların ortasında ANAP’lı belediyeler, 1990’ı yılların ortasından itibaren Refah geleneğindeki partiler belediyecilik anlamında yaptıkları hizmetlerle sadece partilerinin başarısını ve farkını ortaya koymakla kalmadılar, sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumdaki olası patlamaların da önüne geçtiler.
Bu ülkeye hizmete geçmiş herkesi parti farı gözetmeksizin milletim adına kutluyorum. Ölenlerine rahmet, yaşayanlara sağlıklı uzun ömürler, halen görev yapanlara başarılar temenni ediyorum.

Prof. Dr. Osman Özsoy
yazaramesaj@gmail.com