Batarya Hakkında Soru

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
arkadaşlar bende bir adet Asus laptop var... ben taşımaktan ziyade masa üstü olarak kullanıyorum... ve sağda solda durmadan batarya ile ilgili yazılar gözüme çarpıyor ben PC yi taşımadığım için bataryaı tam dolu olarak çıkarıyorum ve adaptör ile kullanıyorum iki hafta da bir bataryayı takıp tamamen boşaltıp yeniden doldurup geri çıkaıyorum... şimdi benim anlamadığım bataryayı çıkarmam benim için daha mı iyi yoksa durmadan batarya takılı mı olmalı? kafam karıştı....

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
çok birşey farketmez zaten sürekli takılı duruncada ama çıkarıp takınca bataryanın tırnakları kırılabilir :)

crx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
pili çıkarıp elektiriğemi bağlıyoruz nası yani anlamadım :) bende 3 gün önce masaüstünden laptopa geçtim pek bilmiyorum bu pil olayını ,en az bir ay pil tam boşalsın tam doldur öyle kullan dediler ama onuda yapamıyorum çünkü bende masaüstü niyetine saatlerce kullanıyorum makineyi, pili biterken prize takıp devam ediyorum ne yapmalı doğrusu ne ?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
ben de o yüzden pili doldurup çıkarıyorum ve iki üç hafta takmıyorum pilsiz kullanıyorum sonra bataryayı takıp tamamen bitirip tekrar dolduruyor ve yine çıkarıyorum bataryayı... batarya fazal şarz olunca ömrü azalıyor diye okudum ama o zaman da zırt pırt kablo tak kablo çıkart :S

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Evet bataryanın devamlı takılı olması iyi değil.Tamamen boşaldıktan sonra şarj etmekten fayda var.Yoksa pil deforme oluyor ve ömrü ciddi şekilde azalıyor.Devamlı takılı olmasını kesinlikle tavsiye etmem.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bendeki eski makine 3 yıldan beri sürekli takılı,gittiği yere kadar artık.