Baslayayim mi ?

emredagkusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
15 yasindayim boy 1.80 kilo 83 vucut gelistirmeye baslayayom mi ? Bu yasta spora baslasam boy uzamasinda ve ya herhangi biaeyde eksiklik olur mu?

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Uzamış yeterince zaten :)

brsozl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sporun yaşı yoktur. Sadece belirli yaş aralıklarında bazı hareketlerin yapılmaması gerekiyor ve belirli bölgelere çok yüklenmek sıkıntı yaratabilir. Bence kesinlikle başlamalısın. Fakat bir anda yüksek ağırlıklarla başlama tabii ki bir hoca rehberliğinde sporunu yap.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
15 yasindayim boy 1.80 kilo 83 vucut gelistirmeye baslayayom mi ? Bu yasta spora baslasam boy uzamasinda ve ya herhangi biaeyde eksiklik olur mu?
Bence vucut gelistirme baslayacaksan hafiften basla
Oyle ağır girme 18 den sonra baslarsin iyice asılmaya
Not: 1 senedir vucut gelistirmeyle ugrasiyorum
Cok tecrubeli insanlar var cevremde
Onun icin tavsiyemi dikkate al:)
Yas 18 benim

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
İyi bir spor salonuna giderek oradaki hocalardan bilgi al.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Neye başlayacağınıza bağlı. 15 yaşında ağır bir şekilde vücut çalışmak yerine 45 dakika kardio yeterli olacaktır. Bunun yanında güzel bir diyet ile fit olabilirsiniz, vücudunuzu toparlayabilirsiniz.

Size tavsiyem spor salonuna yazılın, onlar size her şeyi anlatacaklardır ama brn ufak tefek bilgi vereyim.

Sizde bacak göbek ve kalça fazla ise Koşu bandında (15-20 dk) ısındıktan sonra eliptik ve bisiklet tavsiye ederim. Eğer göğüs, kol altı gibi "bıngıl" diye tabir edilen yağlanma oluyorsa mutlaka en hafif ağırlıkta fazla tekrarla göğüs pres butterfly gibi bölgesel eritme çalışması yapmanız lazım.

emredagkusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam simdi belli oluyo bi 7 8 kilo fazlam var ve bunu sadece kilo vermek degil birazda siklasip kaslarin belirginlesmesini istiyorum cevremdekiler daha ergenlik gelismeyi engeller felan dediler bide bizim aile uzun bi 10 cm daha uzuyacagim sanirim. ;)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
7-8 kilo vermek mesele değil ama yetişkinler gibi çalışmamak lazım. Kardeşim ilk başta zor olacak ama 1 hafta sıkarsan gerisi gelir. Önce araştırıp temiz bir spor salonu bulman lazım. Gidip diyeceksin hocam ben böyle böyle istiyorum diye. Zaten benim dediklerim ile aynı şeyi söylerler. Öncelik kardio olmalı. Hatta gaza gelmek için hemen pamuklu 2 tişört, 1 adet eşofman, kısa spor çorabı ve koşu ayakkabısı al. Sana 200 tl gibi bir fiyata patlar ortalama. De Facto'dan 7-8 liraya on numara pamuklu tişörtler var. Nike'ın da koşu ayakkabıları 120 tl civarı, 60 tl indirim var ortalama.
Sana diyet listesi verecekler ama onu birebir uygulayamayacaksın ben söyleyeyim :D Ekmeği, şekeri ve tuzu kesersen ; tatlı tükenmez isen otomatik olarak kilo vereceksin, kısaca aldığın kalori verdiğin kaloriden az olmalı. Unutma ki ekmekteki şeker indeksi çok fazla. Tatlı krizi tutarsa SEK markasının sütlü kahvesi var Machiatolu falan, onu tüketebilirsin kalorisi çok düşük. Siz yine de benim söylediklerimde çok takılmayın kan testi yaptırıp spor salonuna gidin, test sonucunuzu alıp ona göre diyet çıkarsınlar. Şimdiden kolay gelsin.
NOT: kilo vermeden gaza gelip ağırlık çalışmaya başlarsanız şekilsiz kötü bir görüntü olur.

emredagkusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sagol hocam bunlari yapicam insallah duzgun bi goruntuye kavusurum.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana :) Unutmayın mutlaka hocalarınıza danışın, buradakileri kafanıza göre yapmayın. İyi forumlar.