Başlangıç Taraması Yapan Antivirüsler

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Arkadaşlar ben şu an Kaspersky İnternet Security 2011 kullanıyorum. Seneler öncesinde avast kullanırken başlangıç taraması yapabiliyordum yani işletim sistemi açılmadan tarama yaptırabiliyordum. Bu özelliği kaspersky'de bulamadım. Eğer bulunuyorsa nereden açıldığını söyleyebilir misiniz? Eğer bulunmuyorsa da bu özelliği bulunan diğer antivirüs yazılımları nelerdir? Bu özelliği olan en iyi güvenlik yazılımı hangisidir? Bilgilendirebilirseniz sevinirim...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
shadowknight cevap için teşekkürler... demek avasttan başka antivirüs programlarında bu özellik yok... hmm bence olması gereken bir özellik bu...:hammer:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ayrıca, birçok güvenlik yazılımının Rescue CD (Kurtarma CD ) si mevcut.

Kaspersky,
Antivir,
Gdata vd. gibi

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Ne zaman virüs bulaşmış bir bilgisayar gelse önüme, önce avastı indirip boot taraması yaptırırım. Sistem açılmadan tarama yaptığı için olsa gerek, bir çok virüsü bulup temizler. Avast'ın en güzel özelliği bu bence. Onun haricinde pek de güçlü olduğu söylenemez.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Ne zaman virüs bulaşmış bir bilgisayar gelse önüme, önce avastı indirip boot taraması yaptırırım. Sistem açılmadan tarama yaptığı için olsa gerek, bir çok virüsü bulup temizler. Avast'ın en güzel özelliği bu bence. Onun haricinde pek de güçlü olduğu söylenemez.

onun yerine kaspersky rescue cd ile taramak daha mantıklı bence. hem işletim sistemi çalışmadan tarıyor. hem de güvenilir.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Güncelleme meselesi nasıl olacak peki?
iyi de sürekli kullanmayacaksın ki. normal bi antivirüs kullanacaksın eğer virüs kaçırırsa, tarama amaçlı komple temizlik için bootable cdler kullanacaksın(avira rescue disk, kaspersky rescue cd gibi). avira rescue cdnin update özelliği de var linux ortamında cd üzerinden update yapabiliyorsun. zaten bootable cdler 6-7 ayda bir lazım olur. o zaman da programı sitesinden güncel olarak indirirsin olur biter:)

EraBrown

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kaspersky baslangicta tarama yapar. Ama bunu farkettirmez. Kritik sistem ogelerini, baslangic ogelerini , rootkit scan gibi kritik onem tasiyan tum sektorleri baslangicta tarar.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Kaspersky baslangicta tarama yapar. Ama bunu farkettirmez. Kritik sistem ogelerini, baslangic ogelerini , rootkit scan gibi kritik onem tasiyan tum sektorleri baslangicta tarar.

arkadaş ondan bahsetmiyor. işletim sistemi başlamadan önceki tarama yapmaktan bahsediyor

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
arkadaş ondan bahsetmiyor. işletim sistemi başlamadan önceki tarama yapmaktan bahsediyor

Evet aynen öyle ama anladığım kadarıyla bu özellik bi tek avastta mevcut ve geri kalanlarda ise rescue cd ile tarama yapılabiliyor...