Başkentgaz'dan Kızılay üzerinden vergi kaçırmalar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan astegon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Hamdolsun bugün de hiç şaşırtmadı Ak Kadrolar. Bu nasıl bir rezil dönemdir arkadaş. Nasıl bir yüzsüzlüktür.

Olayın özetini isteyen:

Kızılay da olayı doğruluyor.

Peki neden böyle yapıyor Başkentgaz direkt Ensar Vakfına verse? Hooop olmaz orada %5 muafiyet var oysa kızılay'a verirse 100% muafiyet oluyor.

1580334850147.png

1580334913851.png

Yani kısaca 47.5 milyon TL Ensar vakfına gidiyor.

Hem de vergi kaçırılarak.

Bunu da Kızılay Başkanı böyle pişkin bir şekilde savunabiliyor.

Ne diyor, vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır.

O zaman ben de ödemiyorum vergi yeter ulan!

Eyyyy ak partililer. Gözünüzü açın artık gözünüzü.

Sizin üzerinizden neler neler yapılıyor eğer siz de bu değirmenin parçası iseniz o zaman bana istediğiniz gibi küfür edebilir, istediğiniz gibi raporlayabilir, beni şikayet edebilirsiniz. ama eğer değilseniz, mahallenize dönün ve durdurun bu terbiyesizlikleri artık.

Yetmedi mi artık sizce de?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Konuyun nereden nereye çekebildin helal yani. Efsanesin konuyu anlamak istememek ve çarpıtmak konusunda.
Adam gayet mantıklı konuşuyor devlet sana yasal hak vermiş ise bu hakkı adam kullanmak isteyebilir. ( Yasa Dışı birşey varsa cezasını mahkeme versin )
Eğer vatandaş olarak sana böyle bir hak verse imkanın varsa kullan tutan yok seni. Ama ben vergi vermem diyemezsin.
Öyle bir anlatıyorsun ki adamları kara para haklamış veya kızılay üstünden Ensar vakfına parayı aktarmış ve orada karılar kızlar ile yemişler gibi gösteriyon.
Adamların yaptığı anlaşma gayet açık. Parayı YURT İNŞİAATI yapmak için bağışlıyorlar.
1580336496502.png

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Hamdolsun bugün de hiç şaşırtmadı Ak Kadrolar. Bu nasıl bir rezil dönemdir arkadaş. Nasıl bir yüzsüzlüktür.

Olayın özetini isteyen:

Kızılay da olayı doğruluyor.

Peki neden böyle yapıyor Başkentgaz direkt Ensar Vakfına verse? Hooop olmaz orada %5 muafiyet var oysa kızılay'a verirse 100% muafiyet oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 86647

Ekli dosyayı görüntüle 86648

Yani kısaca 47.5 milyon TL Ensar vakfına gidiyor.

Hem de vergi kaçırılarak.

Bunu da Kızılay Başkanı böyle pişkin bir şekilde savunabiliyor.

Ne diyor, vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır.

Eyyyy ak partililer. Gözünüzü açın artık gözünüzü.

Sizin üzerinizden neler neler yapılıyor eğer siz de bu değirmenin parçası iseniz o zaman bana istediğiniz gibi küfür edebilir, istediğiniz gibi raporlayabilir, beni şikayet edebilirsiniz. ama eğer değilseniz, mahallenize dönün ve durdurun bu terbiyesizlikleri artık.

Yetmedi mi artık sizce de?
Ensar vakfı ülkeyi sömürüyor , yukarıdaki insanlar olduğu sürece daha çok devam edecekler ama iş işten geçecek, bazıları lüks içinde yaşarken bazıları da oturduğu yerden pc başında onları savunuyor, sistem böyle işliyor işte:)

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ya adam devlet millet yararına bir şey (YURT YAPTIRMAK ) için bağış yaptıktan sonra ne saçmalıyon sen. İster Ensar Vakfına yapar isterse Atatürkçü düşünce derneğine yapar tutan veya engelleyen yok yeterki ülke için bir şey yapsınlar.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Tarihin hiçbir döneminde böyle bir soygun organizasyonu görülmemiştir.20 yıldır yiyorlar ve doymuyorlar.

Kızılay için söylenen şey iftira falan değil.

Vergi kaçırmak için bağış Kızılay üzerinden yapılmış.

Kızılay'ın yurt yapmak gibi bir görevi yok. Bu bağış şartı asla ve asla kabul edilemez.

Adamlar doğrudan ensara yardım etmiyor Kızılay üstünden yardım yapıyorlar bunu. Vergiden muaf oluyorlar vergi kaçırmakla aynı bu iş.

Şöyle bi yorum var çok güzel tespit.

"O zaman seneye ben de Kızılaydan şöyle bir aracılık hizmeti isteyim. Vergiyi devlete vermek yerine Kızılay'a şartlı bağış yapayım. Şartım da %1'lik kısmını Kızılay istediği gibi kullansın, kalan %99'lük kısmını da benim biradere yollasın. Sonra biz biraderle o parayı hallederiz."

48 Milyon Liralık yurtmu olurmuş.. hadi oradan .

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
"O zaman seneye ben de Kızılaydan şöyle bir aracılık hizmeti isteyim. Vergiyi devlete vermek yerine Kızılay'a şartlı bağış yapayım. Şartım da %1'lik kısmını Kızılay istediği gibi kullansın, kalan %99'lük kısmını da benim biradere yollasın. Sonra biz biraderle o parayı hallederiz."
Ya işte senin zihniyetin öyle çalışıyor. Adamların burada KAMU YARARI şartı var. KAMU yararı nedir OKUL - HASTANE - SAĞLIKOCAĞI -YURT- ÇEŞME flan yaptırmak vergiden muhaf olman için. Ayrıca bunu denetleyen kurumlar var yanlışlık usulsüzlük varsa çıkarsınlar ortaya. Belge 2017 yılında imzalanmış.

Zaten bu yukarda saydığım kurumlar yapılırken sonuşta devlet kazancını vergisi gene alır. Nasıl alacak dersen orada sonuçta işçiler çalışacak onları SSK primlerinden alır. Oraya demir kum alınacak kamyonlar kepçeler çalışacak onların benzini mazotu var elektirik su çekilecek oradan alır. Kapı cam çerçeve alınacak oralarda yatak masa dolap hep KDV var ÖTV olanlar var devlet kazanacağı kazanır üstüne millet yararına bir DEMİRBAŞ olur. ( Birisi çıkar bu kurum devlet zararına çalışıyor diyebilir. Veya zararlı bir vakıf diyebilir ) Onunda kolayı var sonuçta bu yapılar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kaçacak bavula konulup götürülecek yerler değil bir yanlışlık varsa devlet el kolay devletin denetiminde olur. ( Ahmet Davutoğlunun üyesi olduğu vakfın yaptığı üniversiteye devletin el koyması gibi.)

Son düzenleme:

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Ya işte senin zihniyetin öyle çalışıyor. Adamların burada KAMU YARARI şartı var. KAMU yararı nedir OKUL - HASTANE - SAĞLIKOCAĞI -YURT- ÇEŞME flan yaptırmak vergiden muhaf olman için. Ayrıca bunu denetleyen kurumlar var yanlışlık usulsüzlük varsa çıkarsınlar ortaya. Belge 2017 yılında imzalanmış.

Zaten bu yukarda saydığım kurumlar yapılırken sonuşta devlet kazancını vergisi gene alır. Nasıl alacak dersen orada sonuçta işçiler çalışacak onları SSK primlerinden alır. Oraya demir kum alınacak kamyonlar kepçeler çalışacak onların benzini mazotu var elektirik su çekilecek oradan alır. Kapı cam çerçeve alınacak oralarda yatak masa dolap hep KDV var ÖTV olanlar var devlet kazanacağı kazanır üstüne millet yararına bir DEMİRBAŞ olur. ( Birisi çıkar bu kurum devlet zararına çalışıyor diyebilir. Veya zararlı bir vakıf diyebilir ) Onunda kolayı var sonuçta bu yapılar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kaçacak bavula konulup götürülecek yerler değil bir yanlışlık varsa devlet el kolay devletin denetiminde olur. ( Ahmet Davutoğlunun üyesi olduğu vakfın yaptığı üniversiteye devletin el koyması gibi.)
Her yorumunda farklı yorum yapıyorsun yine sallamışsın herşey ortada işte:) daha neyini savunuyorsun ki..

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
Başkentgaz tarafından Kızılay’a 8 milyon dolar şartlı bağış yapılıyor ve bu bağışın 75 bin doları Kızılay’a, geri kalan 7 milyon 925 bin doları Ensar Vakfı’na aktarılıyor. Bu meblağlar az buz da değil hani. İnsan ister istemez sorguluyor.

KURUMLAR VERGİSİ KANUNU

Diğer indirimler
MADDE 10- (1) Kurumlar vergisi matrahının tespitinde; kurumlar vergisi beyannamesi
üzerinde ayrıca gösterilmek şartıyla, kurum kazancından sırasıyla aşağıdaki indirimler yapılır:

f) (Ek: 16/6/2009-5904/5 md.) İktisadi işletmeleri hariç, Türkiye Kızılay Derneğine ve Türkiye
Yeşilay Cemiyetine makbuz karşılığı yapılan nakdi bağış veya yardımların tamamı.(*2)

(*2) 31/5/2012 tarihli ve 6322 sayılı Kanunun 36 ncı maddesiyle bu bentte yer alan “Türkiye Kızılay
Derneğine” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Türkiye Yeşilay Cemiyetine” ibaresi eklenmiştir.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık: "Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır" diyor. Sanırsınız ki Başkentgaz'ın yönetim kurulundan biri konuşuyor, Başkentgaz'ı savunuyor. ?

Başkentgaz, eğitim/yurt ile ilgili hizmetlere destek vermek, bir yatırım yapmak istiyorsa, neden MEB'e başvurmuyor da Kızılay gibi değerli olan, saygınlığı olan bir kurumu (Koskoca) Kızılay'ı bir aracı kurum olarak kullanıyor? Kızılay buna nasıl oluyor da aracı olmayı kabul edebiliyor?

Pek tabii dolaylı yoldan şartlı bağış yapılan kurumun da devlet nezdinde (gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının gerekse bakanlığın yaptığı açıklamalardan) ne derece takdir edildiğini de hatırlıyoruz, bu da başka bir konu; bu olayın sorgulanmaması ya da tepki gösterilmemesi anlaşılır bir şey olarak değerlendirilebilir.

tbmm.PNG

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,560
içinde vicdan olan herkes karşı çıktı zaten. ama bazen fanatizm yüzünden malum konuyu açanlara bile düşman muamelesi yapılıyordu o dönem. yanlışa yanlış demek ya da yanlışını kabullenmek gibi bi erdem pek yok ülkede. her zaman her koşulda haksızlığa ve ezilmeye karşı ses çıkarmak gerekli. sadece kendi başına gelirse tepki veren insanların bencilliği yüzünden hep.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
o yurtlarda neler oldugunu da unutmadik.
Çözüm yolu yurt yapımını engellemek mi ? Eğer yurtlarda uygunsuz kuralsız birşey varsa cezasını kessin devlet. Bu şekilde şansi suçlar ile kurumların karalanmasına karşıyım. Suç varsa şahsi olmalı. Kızılay başkanı bile yanlış bir işi varsa şahsidir cezasını çeksin 150 yıllık KIZILAY'ı neden karalamaya çalışalım. Görüyorum bazı yorumları adam bas bas bağırıyor Kızılay'a kan bile bağışlamayın oraya 10 TL mesaj atacağınıza parayı çöpe atın flan yuhh yani bu kadarda olmamalı insan. Sosyal medya ağızı ile bir şeye inanıyorlar körlemesine kurum karalamaya başlıyorlar. TOKİ muhabbetinde caizdir dedi diye Diyanet işleri satılmış bir kurumdur diyor Allah birdir dese inanmayın diyor flan. Ordan sekiyor YSK başkanı şunu dedi YSK başkanına sallıyorlar flan. Ordan Bakan birşey diyor o atanmış bir kişidir makama saygısızca sallıyorlar flan.

Bu bağış muhabbetindede yasa dışı bir şey varsa cezasını çeksinler. Ama devlet böyle bir hak tanıdıysa kızılay üstünden bağış yapabiliyorsa her şirket veya vatandaş boş konuşmanın anlamı yok bence.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Çözüm yolu yurt yapımını engellemek mi ? Eğer yurtlarda uygunsuz kuralsız birşey varsa cezasını kessin devlet. Bu şekilde şansi suçlar ile kurumların karalanmasına karşıyım. Suç varsa şahsi olmalı. Kızılay başkanı bile yanlış bir işi varsa şahsidir cezasını çeksin 150 yıllık KIZILAY'ı neden karalamaya çalışalım. Görüyorum bazı yorumları adam bas bas bağırıyor Kızılay'a kan bile bağışlamayın oraya 10 TL mesaj atacağınıza parayı çöpe atın flan yuhh yani bu kadarda olmamalı insan. Sosyal medya ağızı ile bir şeye inanıyorlar körlemesine kurum karalamaya başlıyorlar. TOKİ muhabbetinde caizdir dedi diye Diyanet işleri satılmış bir kurumdur diyor Allah birdir dese inanmayın diyor flan. Ordan sekiyor YSK başkanı şunu dedi YSK başkanına sallıyorlar flan. Ordan Bakan birşey diyor o atanmış bir kişidir makama saygısızca sallıyorlar flan.

Bu bağış muhabbetindede yasa dışı bir şey varsa cezasını çeksinler. Ama devlet böyle bir hak tanıdıysa kızılay üstünden bağış yapabiliyorsa her şirket veya vatandaş boş konuşmanın anlamı yok bence.

Boş konuşmak mı? Bak güzel Ak Partili kardeşim. Konfor alanın bir gün bitecek. Bir gün bakacaksın ki bu konfor alanı sebebiyle kimleri düşman etmişsin kendine. Şimdilik sana o gözle bakmayan seni pohpohlayan insanlar konfor alanın bozulduğu zaman ümüğüne bile çökebilir, sana düşmanlık taslayabilir.

Gelelim bu olaydaki "e ne var ki kardeşim boş konuşmayın" tarzına. Aferin. Mükemmel bir yaklaşımda bulunmuşsun. Lafı da sosyal medyaya tıkmışsın. "Vıdı vıdı etmeyin düzen böyle gidecek aga" demişsin gibi geldi bana.

Hayır diyorum ben de. Bu rezalete bile SAVUNMA pozisyonu almanız "O zaman sen de nemalannıyorsun bu işlerden" dememi haklı çıkartır.

Şu yapılanlar ile ilgili mahallenize dönün ve "Yeter artık" deyin. Dememekte direnecekseniz siz bilirsiniz. Bir gün deniz biter sonra ortada kalanları sana bile vermezler haberin olsun.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Kızılay'ın depremin hemen ardından bölgede çalışmaya başlaması birilerinin fena halde zoruna gitmiş.
Onlarca sanatçı, vergi muafiyeti için okul yaptırıyor. Onlar da hırsız kaçakçı öyleyse..
Bir dahaki afette Kızılay tarafından yardım yapılamasın diye başlattıkları kara propaganda.
Sanki bugüne kadar 1₺ bağış yapmışlar gibi..

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Kızılay'ın depremin hemen ardından bölgede çalışmaya başlaması birilerinin fena halde zoruna gitmiş.
Onlarca sanatçı, vergi muafiyeti için okul yaptırıyor. Onlar da hırsız kaçakçı öyleyse..
Bir dahaki afette Kızılay tarafından yardım yapılamasın diye başlattıkları kara propaganda.
Sanki bugüne kadar 1₺ bağış yapmışlar gibi..

Kızılay'ın görevi bu. Ve evet tabii ki bağış toplayacak. Sonuçta Kızılay bir DERNEKTİR ancak ENSAR bir VAKIFTIR.

Bunu kafanıza sokun lütfen.

Vergi kanunlarına göre derneklere, vakıflara kısaca STK'lara yapmış olduğunuz bağışları gelir vergisinden düşebiliyorsunuz.

Ancak burada KIZILAY'a %100 muafiyet (yani bağışın hepsi gelir vergisinden muaf) denirken direkt ensar'a bağışlarsanız %5 muaf oluyorsunuz.

Başkentgaz ne yapıyor? Resmen vergi kaçırıyor. Kızılay Başkanı Sn. Kınık'ın dediği gibi "vergiden kaçınıyor"

e biz de yapalım o zaman. Biz de bağışta bulunalım. Kızılay'a. Vergiden muaf olalım. Ulan bizden çatır çatır alınıyor o vergiler.

Oku güzel kardeşim oku biraz. Olmayan vicdanını bir kenara bırak OKU lütfen.

Yatacak yerleri olmayan bu adamları savunmayın. Az da olsa tepki gösterin.

Göstermediğinizden mütevellit demek ki siz de bu çarkın üyesi olmuşsunuz.

Size de yazıklar olsun.

Son iddia: Bu para Ensar üzerinden Türgev'e oradan da Amerikadaki Türken'e kadar gitmiş. Manhatten'da yurt yapılıyormuş.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Kızılay'ın görevi bu. Ve evet tabii ki bağış toplayacak. Sonuçta Kızılay bir DERNEKTİR ancak ENSAR bir VAKIFTIR.

Vergi kanunlarına göre derneklere, vakıflara kısaca STK'lara yapmış olduğunuz bağışları gelir vergisinden düşebiliyorsunuz.

Ancak burada KIZILAY'a %100 muafiyet (yani bağışın hepsi gelir vergisinden muaf) denirken direkt ensar'a bağışlarsanız %5 muaf oluyorsunuz.

Başkentgaz ne yapıyor? Resmen vergi kaçırıyor. Kızılay Başkanı Sn. Kınık'ın dediği gibi "vergiden kaçınıyor"

e biz de yapalım o zaman. Biz de bağışta bulunalım. Kızılay'a. Vergiden muaf olalım. Ulan bizden çatır çatır alınıyor o vergiler.

Size de yazıklar olsun.

Son iddia: Bu para Ensar üzerinden Türgev'e oradan da Amerikadaki Türken'e kadar gitmiş. Manhatten'da yurt yapılıyormuş.

Hocam şimdi sana kısmen katılıyorum ama burada suç var mı yok mu ? Kızılay başkanı sence ceza alır mı almaz mı Yada Başkentgaz buraya bağış yaptı diye ? Çünkü burada en fazla yasada bir açık var çıkar. En iyi ihtimalle yasada değişiklik yapılması gerekir. Birisi çıkıp MEB üzerinden bağış yapıp Yurt yaptırarak vergiden düşürmesi ile Ensar vakfına Kızılay üstünden para yatırıp Yurt yaptırmak arasında hukuken farkı yok bence. ( Tabi Yurt yapılıyorsa para çarçur edilmiyor ve bağışlandığı değer ile orantılı bina yapılıyorsa)

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886

Size de yazıklar olsun.

Bu depremden sonra ortaya çıkarılması tüm art niyetleri ortaya döküyor. 3 yıl geçmiş aradan.
Söyle oy verdiğin milletvekillerine kanun değişikliği teklifi hazırlasın bir zahmet beğenmiyorsan.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Bu depremden sonra ortaya çıkarılması tüm art niyetleri ortaya döküyor. 3 yıl geçmiş aradan.
Söyle oy verdiğin milletvekillerine kanun değişikliği teklifi hazırlasın bir zahmet beğenmiyorsan.

Mükemmel cevap teşekkürler güzel kardeşim. Bu düzen bittiği zaman çok üzüleceksin çok hata ettim diyeceksin .

Yazık sizin gibilere.

Şu duruma bile tepki koyamıyorsunuz.

Hala iftira demeye getiriyorsunuz.

Yahu mecliste 1+1=2 sonucu araştırılsın dense sizinkiler hop reddediyor.

Iyice kibir içinde yüzmeye başladınız pes

Reaksiyon puanı
16,128
Elazığ depreminden önce önerge verdiler akp ve mhp red etti! The Crow filminde yaşlı dayı deprem olsa afet olsa diuordu....

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
27.12.2017 tarihinde Başkentgaz, Kızılay’a 8 milyon dolar şartlı bağış yapılıyor, 7 milyon 925 bin doları Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na aktarılıyor.

Bugün (31.01.2020) Ensar Vakfı da resmi twitter hesabı üzerinden bir Komuoyu duyurusu yapmış, duyuruda: Kızılay'dan gelen bağışın da ABD'de yurt yapılması için TÜRKEN Vakfı'na bağışlandığı ve ABD’nin New York kentinde Manhattan bölgesinde arsa alındığı ve 21 katlı öğrenci yurdu yapacağı belirtilmiş.

ensar_kamuoyu_aciklamasi.png

Kod:
https://twitter.com/EnsarVakfi/status/1223134014317453312

Hani bir tekerleme vardı: "Komşu komşu hu! - Oğlun geldi mi? - Geldi. - Ne getirdi? - İncik Boncuk. - Kime kime? - Sana bana. - Başka kime? - Kara kediye. - Kara kedi nerde? - Ağaca çıktı. - Ağaç nerde? - Balta kesti. - Balta nerde? - Suya düştü. - Su nerde? - İnek içti. - İnek nerde? - Dağa kaçtı. - Dağ nerde? - Yandı bitti kül oldu."

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Bak bu kötü olmuş işte. Sen bağışı al yurtdışında yurt yap.
Bu bağışı yaparken veya vergi affı yapılırken yatırımın Türkiye sınırları içinde olması konusunda bir madde veya ön şart olması gerekirdi. Bu şekilde büyük bir açık olmuş. Belki orada ki yurdu Türk öğrenciler kullanacak ama Amerikada olmasındansa Türkiyede yapılmasını tercih ederdim.

ahmunt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Çevir kazı yanmasın.

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,560
kizilay'dan sektirip manhattan'daki amcaogullari albayrak'lara yollamislar iste.

soran olursa vergi kacirmadim kacindim dersin.

bir sigara alip ikinci sigara parasini vergi olarak odeyenler de alkislar. duzen cok tatli. toplumun hakki olan vergiyi kacir, toplum yararina diye savunan cikar.

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,968
Yahu bu başkent gaz neden direkt olarak ensara bağış yapmamış neden kızılayı aracı yapmış ki