Başkasının Üzerine Faturalı Telefonu Almak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nayino
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Başkasının adına faturalı sıfır kullanılmamış yada kullanılmış telefonu satın aldığımızda nelere dikkat etmeliyiz.satın aldığımız şahıs yarın birgün sattığını falan inkar ederse yani çalındı şeklinde yalan beyan verirse bu ihtimale karşın nasıl bir önlem almalıyız.ayrıca telefonda sorun çıktığında yasal olarak sahibi olmadığımızdan tüketici hakem heyetinde hak kaybı yaşarmıyız ?

Emre Budak

Doçent
Reaksiyon puanı
321
Önlem alamazsın eğer almadığını inkar ederse yapacak bir şey yok.

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Önlem alamazsın eğer almadığını inkar ederse yapacak bir şey yok.
Telefoncular böyle bir riske nasıl girebiliyor.Ben daha önce ikinci el telefon satmıştım .galiba sadece kimlik fotokopimi almıştı
şu tarihte telefonu (marka,renk,numara,ımeı no belirterek) sattığına dair noterden onaylı yazılı belge alınsa bu yeterli olur mu?noterde ayrı masraf olur

Emre Budak

Doçent
Reaksiyon puanı
321
Telefoncular böyle bir riske nasıl girebiliyor.Ben daha önce ikinci el telefon satmıştım .galiba sadece kimlik fotokopimi almıştı
şu tarihte telefonu (marka,renk,numara,ımeı no belirterek) sattığına dair noterden onaylı yazılı belge alınsa bu yeterli olur mu?noterde ayrı masraf olur
Noter ile uğraşmazlar yanliz. Gittin yer devlet dairesi değil sonuçta:)

Osman6134

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Başkası adına faturalı herhangi bir ürün alırken. Kimlik fotokopisi olmasa dahi boş bir kağıda satan kişinin TC kimlik ,telefon numarası ve imzası ile işlem yapınız. Kafanız ağrımasın

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Noter ile uğraşmazlar yanliz. Gittin yer devlet dairesi değil sonuçta:)
anlaamadım?kim uğraşmaz?
--- Gönderi Güncellendi ---
Başkası adına faturalı herhangi bir ürün alırken. Kimlik fotokopisi olmasa dahi boş bir kağıda satan kişinin TC kimlik ,telefon numarası ve imzası ile işlem yapınız. Kafanız ağrımasın
yan bende bunu diyorum.sattığına dair yazılı belge olması lazım.bunu da inkar edebilir.mahkeme uzar.bu belge noterden tastikli olsa daha iyi olur

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459

Bir de kredi kartı,kimlik arkasın da ki imza gerçek mi diye bakmak da iyi olur.