YellowRed
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 27
![B_14851_B_14803_B_14482_B_14232_B_13812_B_10512_B_10056_b[1].jpg](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fcdn.galatasaray.org%2Fimages%2Fhaberler%2F38%2FB_14851_B_14803_B_14482_B_14232_B_13812_B_10512_B_10056_b%5B1%5D.jpg&hash=d6d0e811a5d33f1992a5d7d82cdd02aa)
Başkan Ünal Aysal "Günün Manşeti" Programına Katıldı
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal GSTVde yayınlanan Günün Manşeti Programına katıldı.
Kıtalararası Kupayı 4. kez kazanan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile birlikte Galatasaray Televizyonunun konuğu olan Başkan Ünal Aysal, kazanılan Kıtalararası Şampiyonluktan TT Arena Stadyumunun zeminine kadar birçok konuya açıklık getirdi.
ÜNAL AYSAL: GALATASARAYIN MARKA DEĞERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. KITALARARASI KUPA MARKA DEĞERİMİZ İÇİN BÜYÜK KATKI SAĞLADI, KARDEŞLERİMİ KUTLUYORUM
Hepinizi kutluyorum. Benim iş başına geldiğimden beri anlatmaya çalıştığım, hedeflediğim Galatasarayın uluslararası başarılarına bir yenisini daha eklediniz. Hepinize bütün camia adına, yönetim kurulum adına tekrar teşekkür ederim.
Galatasarayın marka değeri bizim çok önemsediğimiz bir konu. Özellikle bu kardeşlerimin bu marka değerine katkısı en üst düzeyde. Umarım bu böyle devam eder ama bu hafta Galatasaray için çok önemli ve güzel bir hafta oldu. Bu hafta tüm güzel haberler üst üste geldi. Bayan voleybol, erkek voleybol, erkek basketbol, kadın basketbol, futbol, tekerlekli sandalye basketbolun yanı sıra bugün U13 takımımızın da şampiyonluk haberini aldım. Bütün bunlar beni çok mutlu etti.
Bizim esas hedeflerimiz yurt dışında kazanacağımız başarılar. Türkiyedeki başarılar tabiî ki önemli ama esas hedefimiz dış başarılar. Bunun için elimizden gelen tüm desteği sporcularımıza vereceğiz.
Ben aynı kupayı tekerlekli sandalye basketbol takımımızdan gelecek senede istiyorum. Bu sözü bana verirlerse bende onların tüm taleplerine yönelik sözlerimi burada verebilirim.
ÖZGÜR GÜRBULAK (Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü)
Başkanım size çok teşekkür ederim. Bütün yöneticilerimiz bize çok büyük destek veriyor. Takım adına söz veriyoruz bu kupayı gelecek sene yine kazanacağız. Emin olabilirsiniz
ÜNAL AYSAL: İSTEDİĞİMİZ ZAMAN NELERİ YAPABİLECEĞİMİZİ HERKES GÖRDÜ
Bu söz bana sadece ümit vermedi. Senenin geri kalanı için enerjimi katladı. Benimde bundan sonra size her türlü desteği vereceğimden emin olabilirsiniz.
Hedeflerimizi bir buçuk sene evvel koymuştum. Hedeflerimizde en ufak bir sapma yok. Bunların başında başarı var. Başarı için tam bir ekip çalışması ile çalışıyoruz. Bir buçuk sene çok güzel geçti. Umarım bundan sonrada öyle geçecek. Bizim istediğimiz zaman neleri yapmaya muktedir olduğumuzu sanıyorum herkes gördü. Bundan sonrada başarı için çalışmaya devam edeceğiz
Az evvel marka değerinden bahsettik. Galatasaray sadece bir futbol kulübü değil. Bir spor kulübü. Bizim için esas olan tüm branşlardaki başarılar. Diğer branşlara da en az futbol kadar önem vermek zorundayız ve veriyoruz. Bugün kardeşlerimin bu başarısı Galatasarayın marka değerine büyük katkıda bulunmuştur. Futbol tabiî ki seyirci sayısı yönünden daha önde gözüküyor ancak her branşımıza eşit mesafedeyiz.
SAHA ZEMİNİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ. YATIRIM GEREKİYORSA YATIRIM YAPACAĞIZ
Birtakım aksilikler bir araya geldiği zaman sorunlar ortaya çıkıyor. Cluj maçının oynandığı gün ülkemizde köprüler yıkıldı, evleri su bastı, insanlar öldü. Bizim stadımızı da bir deyişle su bastı. Gayet tabii drenaj sistemi ve diğer teknik konuları sonuna kadar araştırıyoruz. Biz bunun araştırmalarını ciddi şekilde yapıyoruz. Seyircimize ve Türk Futbol Kamuoyuna tam olarak sağlam bir stadı sunmak zorundayız. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Yatırımsa yatırım yapacağız. Toplumun hassasiyetini bu konuda anlıyorum. Bir yerde oyun kalitesi dışında insanların sağlığını da etkileyebilecek bir durum oluşabilirdi. Biz büyük bir camiayız bütün bunların hepsini çözebilecek güçteyiz. Katiyetle de çözeceğiz.
SEDAT İNCESU: BU TURNUVANIN DEĞERİNİN İYİ ANLAŞILMASI LAZIM
Biz o turnuvaya Avrupa Kıtasını temsilen katıldık. Hem Türkiyeyi hem Avrupayı temsil ettik. Bu turnuvayı en üst seviyede bir süper kupa olarak düşünmek gerekiyor. Bu turnuvanın değerinin öncelikle bilinmesi lazım. Çok kuvvetli bir kulübüz. Maçlarda farklar olabilir. Ancak sporda hiç kimse güce kuvvete bakmıyor. Ortada oynanan oyun önemli. Yaptığınız mücadele önemli. Turnuvada örnek takım olduk. Artık tüm Dünyada Tekerlekli Sandalye Basketbol denilince akla Galatasaray geliyor. Daha yapacak çok işimiz var. Bu turnuvaya tekrar katılmak istiyoruz.
MEHMET ASLANIN GÖRÜŞLERİ BİZİ ÇOK ÜZDÜ. BAŞARIMIZI KÜÇÜMSEMEDEN ÖNCE BİLGİ SAHİBİ OLMASI GEREKİRDİ. DÜNYANIN EN KOLAY İŞİ KITALARARASI KUPAYI KAZANMAK DEĞİL BUNUN HAKKINDA KONUŞMAKTIR, YORUM YAPMAKTIR
Ben Mehmet Aslanın görüşlerini sonradan seyretme imkanı buldum. Dünyanın en kolay işi Tekerlekli Sandalyede Basketbolda şampiyon olmaktır yorumuna kesinlikle katılmıyorum. Bu bizi çok üzdü. Sporda eğer bütçeler konuşsaydı hiçbir şekilde karşılaşmalar oynanmazdı. En büyük bütçeli olana kupalar verilirdi. Bizim bütçemizi çok çok aşan takımlar var. Sadece teknik ekibi bizim bütçemizle eşdeğer olan takımlarda var dünyada tekerlekli sandalye basketbolda. İddia ediyorum Dünyanın bütün spor bilimcileri gelebilir, elit sporcular gelebilir, bütün testler yapılsın Dünyada ki ilk yirmiye benim beş altı sporcum girer. Diğerleri de onun altında sıralanır. Tekerlekli sandalye basketbol sporu Galatasaray öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılabilir. Galatasaray öncesi bu spor tamamen Rehabilitasyon olarak yapılıyordu. Ancak Galatasarayın bu bütçeleri ayırmasının ardından bu iş gerçek bir spor olarak kabul edilmeye başlandı.. Harcanan paralar söylenerek emeğimizin baltalanması hiç hoş değil.
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kıtalararası Kupayı alıyor ve diyorlar ki; En kolay iş bu kupayı almaktır. Bende diyorum ki; En kolay iş konuşmaktır, yorum yapmaktır. O zaman basın mensupları Pulitzer ödülü alıyor. Birinin aldığı Pulitzer ödülüne bizde Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı olarak diyebiliriz ki Dünyanın en kolay işi bu ödülü almaktır deriz. En pahalı bilgisayarı alın en pahalı daktiloyu, en pahalı fotoğraf makinesini alın o ödülü alırsınız deriz.
Bize arabesk diyenler oldu. Ben iddia ediyorum bunu diyenler bu sandalyeye otursun, eline topu alsın bir tek antrenmana çıksın bırakın arabeski uzun hava okur.
ÜNAL AYSAL: ARKADAŞLARIMIN BAŞARISI SADECE SPORTİF BİR BAŞARI DEĞİLDİR. BU KUPANIN DEĞERİNİ ÖLÇMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR
Arkadaşlarımın başarısı sadece sportif bir başarı değil. Bu sosyal boyutları çok geniş olan bir başarı. Bunu iyi anlamak lazım.. Ama bazen algılamakta hepimizin zorlanıyoruz..
Toplumumuz bunu zamanda daha çok kabullenecektir. Arkadaşlarımızın engel tanımayan bu başarıları birçok engelli arkadaşımızın ufkunu açmaktadır. O yüzden bu kupaların bu başarıların değerini ölçmek mümkün değildir.
Bu kardeşlerimizin yaptığı işi ben ayakta alkışlamak istiyorum. Hepsi Galatasaraya sağladıkları katkının yanında topluma büyük bir katkı getirmişlerdir. Hastanelerde, özel rehabilitasyon merkezlerinde, psikologların, profesörlerin yapmaya çalıştıklarını bu kardeşlerim bu şampiyonluk ile gerçekleştirdiler.
Burada bir şey söyleyeyim. Arkadaşlarım müsaade ederse ben bu kupayı bir ay süreyle kendi odamda sergilemek istiyorum. Odamda hiçbir kupayı tutmuyorum ancak arkadaşlarım izin verirse bu kupayı odamda bir ay süreyle sergilemek istiyorum.
Galatasaray.org