Başka Forumdaki Rehberimi Burada Kopyala Yapıştır ile açarsam ceza alır mıyım?

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Arkadaşlar acaba başka forumdaki bir rehberimi burada kopyala yapıştır ile açarsam burada ceza alır mıyım?

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
Kopyala yapıştır kaynak verirsen olmaz uyarı alırsın. Yerli teknoloji sitelerininkini özelliklede. Ama farklı kaynaklardan bilgi toplayıp kendince bir şeyler yaparsan kaynak göstermeyede gerek kalmaz.

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Kopyala yapıştır kaynak verirsen olmaz uyarı alırsın. Yerli teknoloji sitelerininkini özelliklede. Ama farklı kaynaklardan bilgi toplayıp kendince bir şeyler yaparsan kaynak göstermeyede gerek kalmaz.
Anlamadım :D??Yani başka bir forum sitesinde kendi yazdığım rehberi kopyala yapıştır ile burada da paylaşırsam ceza alır mıyım?

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
Forum açısından bilmiyorum ama Google açısından kopya içeriğe girer.
Domain rating değerini düşürür. (Site değeri gibi birşey).
Ama bu sdn yi etkilemez diye düşünüyorum.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Kopyala yapıştır kaynak verirsen olmaz uyarı alırsın. Yerli teknoloji sitelerininkini özelliklede.
Kural güncellendi, bilgi amaçlı vermek yasak değil yerli siteden.

28. Yerli teknoloji sitelerinden bilgi amacı dışında link paylaşımı ve yönlendirme yasaktır. Bilgi amacı güden link ve YouTube videoları paylaşılabilir.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
Kural güncellendi, bilgi amaçlı vermek yasak değil yerli siteden.

28. Yerli teknoloji sitelerinden bilgi amacı dışında link paylaşımı ve yönlendirme yasaktır. Bilgi amacı güden link ve YouTube videoları paylaşılabilir.

Kopyala yapıştır bilgi vermeyi yanlış anladın galiba. Aynı konuyu buraya açmak yasak ama üye soru sorar ona yardımcı olmak maksatlı lik verirsin serberst