Bas parmagim ağrıyor...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kek123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar merhaba 3-4 sene once basparmagimin eklem yeri basket topu ile potanin arasina sıkıştmıştı.Rontgende kirik gorunmuyordu ama universitede okuyorum ve cok yazi yazmak zorundayim ve parmagimin agrisi cekilmez boyutlara ulasmaya basladi bazen de koluma vuruyor.Ayrica diger parmagima gore biraz daha sis.Sorun ne olabilir ? Hastaneye gitsem mi bilemiyorum. Merhem verip yolluyorlar yardiminizi istiyorum.Tesekkurler, iyi gunler.

tridinebandiyum

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benimde basketbolda ayak parmağımın 3 tanesi üzerine kötü düşmüştüm ve inanılmaz acı veriyodu fakat kırık olmadığı söylendi doktorda. mosmor filan olmulştu yürümek filan çok sıkıntıydı aynen dediğin gibi merhem veriyor doktor dinlendirerek geçiyor sanırım seninki de o tarz bişeydir. çünkü doktor demişti kırık bile olsa yapacak bişey yok zaten kendi kendine iyileşiyor alçı filan olmuyor parmakta demişti. yine de başka bi hastanede daha baktır için rahat eder.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Benzer bir durumu ben de yaşadım. Trafik kazası yapmıştık 3 yıl önce, sol el serçe parmağım ters dönmüştü. Röntgende kırık yok dediler, parmak ateli taktılar. Kazanın üzerinden 3 yıl geçti ama hala o parmağımı tam bükemiyorum ve çıtlatamıyorum.

Tavsiye olmadı bu ama olsun, yalnız olmadığını bil :D

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar sagolun ilginiz icin.Oslun sana ayrica teşekkür ediyorum, yalniz olmadigini bilmek güzel :)) Saka bi yana ikinize de geçmiş olsun.Ins ucumuzde eskisinden iyi oluruz :)

-eXtreme-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Parmakta çatlak olabilir ya da eklemlerinde sorun vardır. çatlak varsa ordan kırmak sonrada kaynamasını beklemek çözüm olabilir :))) :D

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pek komik degildi ama yinede Sağol espri icin yani...

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Benim de tırnaklarımın uzun olduğu bi sırada sol elimin baş parmağına 90° açıyla yerden kames(evet o bildiğimiz plastik top) çarpmıştı. Doktora falan gitmedim. Sanırım yerinden oynadı ve yanlış kaynama yaptı. Çıkık bi yeri var, hissediliyor yani. Şu an normalde ağrımıyor ama gitar çalarken çok zorluyor beni. Ben de tavsiye için değil ama yalnız olmadığını bil demek için yazdım :D

TheGhost58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benzer bir durumu ben de yaşadım. Trafik kazası yapmıştık 3 yıl önce, sol el serçe parmağım ters dönmüştü. Röntgende kırık yok dediler, parmak ateli taktılar. Kazanın üzerinden 3 yıl geçti ama hala o parmağımı tam bükemiyorum ve çıtlatamıyorum.

Tavsiye olmadı bu ama olsun, yalnız olmadığını bil :D

Geçmiş olsun kardeşim allah kimseye yaşatmasın

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Benim de diz oynak bölgesinde böyle dürüm var. 1 yıl önce sporma dizden bacağım çıktı ve doktora götürüldükden 3 ay sonra da ağrı şiş geçmedi röntgene gitsem de bişey çıkmadı ve hala sağ bacağıma yuklendiğimde ağrı hissediyorum ve biraz şiş de kalmış.

Ben kendim olayı çözdüm galiba, kemik oynaktan çıktığı için oradakı kapilyarlar da yerinden oynamış, oynağın 2 çukuru var ve bence kapilyarların bır kısmı sıkışmış ve orası şiş kalmış, onun için yüklendiğimde baskı oluyor.

Bence senin parmağında da aynı dürum söz konusu, baş parmakda 2 falanka var ve kola gelen ana damarın en kalın şahesi baş parmağa gider ve orada sonsuz kapilyara ayrılır. Zamanında o kapilyarlar ezilmiş sıkışmışlar birbirine. Onun için baş parmağını uzun sure bükük sakladığında veya çalıştırdığında kanın akma hızının artması yüzünden sıkışma oluyor ve sinirler sayesinde sana acı hissi veriyor. Sorun kemikte diğil. Az da olsa melhemler filan var eczanelerde bilirler onlardan kullana bilirsin

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Abi cok birşey anlamadim ama anladigim kadariyla bu isi Merhem yardımiyla cozebilecegimi mi söylüyorsun ve bu sis de gecer mi bu sayede cunku bir nedeni olmalı bu sisin ve acinin.Kirik yok , catlak yok .. Dedigin gibi kas gevsetici vs. Kullansam gecer mi acaba ne diyorsun?

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Abi cok birşey anlamadim ama anladigim kadariyla bu isi Merhem yardımiyla cozebilecegimi mi söylüyorsun ve bu sis de gecer mi bu sayede cunku bir nedeni olmalı bu sisin ve acinin.Kirik yok , catlak yok .. Dedigin gibi kas gevsetici vs. Kullansam gecer mi acaba ne diyorsun?

Büyük ihtimalle yumuşak doku ödemi var bahsettiğin bölgede ve geçmesi yıllar sürebiliyormuş.Dolaşım artırıcı merhemler kullanabilirsin bölgenin kendini onarması için... Kas gevşeticinin bi faydası olmaz

vaio

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Geçmişolsun, şu Flappy Bird oyunundan sonra benim de ağrımaya başladı, 226 yaptığım oyunu bıraktım.

Bu arada mutlaka bir hastaneye git ve bir uzmana muayene ol. Tıpta erken teşhis çok önemli.

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Valla arkadaşlar yani komiklikte sınır tanımıyorsunuz...

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Yahu genel olarak çözümü beklemek denmiş. Neresi komiklik yaptıklarının? Doktora gitmişsin o da benzer şekilde konuşmuş. Sen doktorun dediğine bakmayıp, doktor olmayan kişilerden ne bekliyordun? Sana şu otu sür 2 güne iyileşir deseler onu mu yapıcaksın?
Ben de serçe parmağımı çarpmıştım ve 4-5 ay geçmedi ağrısı.

doktorcivan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sen yine bi hastaneye git sana krem verirler muhtemelen sonra o verdikleri ne ilacsa kullan anladığım kadarıyla kullanmamişın ilk gittiğinde doktorun verdiklerini yanlış okumadıysam

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Neyse abi bisi yazmıyorum sagolasin diyorum ins bu konu dahada uzamaz.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Sen başkalarına hakaret ederek insan mı diyorsun kendine şimdi?

doktorcivan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Durun bişey demeyin o Cumhuriyet'in ilk Fakültesi'nde okuyor herkes sussun o konuşsun ayrıca o İNSAN. ilk kez bi foruma girip yorum yaptım hayatımda ama bi foruma katılmamakla hiçbirşey kaybetmemişim buralardaki insanların klasına(?!) Erişmek mümkün değilmiş herkese Esenlikler dilerim

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tamam beyler konuyu uzatmiyorum ben.Onun haricinde bi kusurumuz varsa hakkinizi helal edin...

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Durun bişey demeyin o Cumhuriyet'in ilk Fakültesi'nde okuyor herkes sussun o konuşsun ayrıca o İNSAN. ilk kez bi foruma girip yorum yaptım hayatımda ama bi foruma katılmamakla hiçbirşey kaybetmemişim buralardaki insanların klasına(?!) Erişmek mümkün değilmiş herkese Esenlikler dilerim

Arada çıkar böyleleri. Gülüp geçmek lazım, bir de modlar görse temizlerler mesajını. :)

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Basparmaktan girmissiniz cumhuriteyin ilk fakultesinden cikmissiniz o ne ne alaka hakaret niye ettin bosuna ucacaksin simdi Hey Allahim ya :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...