BARIŞ PINARI Harekatına yönelik sosyal medyada terör propagandası yapanlar ...!

Bu konuyu okuyanlar

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Sosyal medyadan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili karalayıcı mesaj ve yorum yazan ve terör örgütünün propagandasını yapan 500 şüpheli hakkında işlem başlatıldığı açıklandı.

1570799261281.png


Barış Pınarı Harekatı'nı karalamaya çalışan, terör örgütünün propagandasını yapan ve terör örgütünün talimatları doğrultusunda müzahir kitlenin güvenlik güçlerine karşı eylem yapması şeklinde sosyal medya üzerinden çağrı yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma başlatıldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, örgüt propagandası amaçlı kullanılan malzemeler ve dijital materyaller ele geçirildi.

Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor.

Öte yandan, diğer şüphelileri yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

Kaynak: AA

Bebek katillerini savunanları ihbar etmek ve Türkiye Cumhuriyeti Adaletine teslim etmek her vatandaşın sorumluluğu ve en doğal hakkıdır. İnsanlıktan nasibini almamış bu tür mahluklara kesinlikle acımayınız, gerekli ihbar kanalları aşağıda verilmiştir:


İhbar Edin!
İhbar Edin!


Teröre zemin oluşturan, terör faaliyetlerini destekleyen suçluları ve suç unsuru içeren profil ve sayfaları ihbar edin.

Vatandaşlarımızı provoke etmeyi amaçlayan, hükümet aleyhine kara propaganda içeren şahısların paylaşımlarının ve çağrıların artması üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğümüz, bu tür paylaşım ve içeriklere karşı duyarlı olunması uyarısında bulundu.

155 POLİS İMDAT HATTI YOLUYLA İHBAR

155, vatandaş ile Polis arasındaki irtibatı sağlamak amacıyla 7 gün 24 saat hizmet veren, suçun önlenmesi, eğer suç işlenmişse suçlunun bir an önce yakalanması ve vatandaşımızın devam eden mağduriyetinin giderilmesi için kullanılan arayarak veya SMS yoluyla mesaj atarak kullanabileceğiniz sırdaş bir hattır.
Yapılan tüm ihbarların gerçek kabul edildiği 155 POLİS İMDAT HATTI‘nda alınan ihbar sisteme geçilir ve gelen tüm ihbarlar gizlilik derecesiyle kayıt altına alınır ve ihbarı veren vatandaşın kimliği kesinlikle başkaları ile paylaşılmaz. 155 Polis İmdat Hattı’na gerekli tüm bilgilerin verilmesi ve delillenip işlemin yapılmasında ve suçun kesinleştirilmesinde büyük fayda sağlamaktadır.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İNTERNET SİTESİNDEKİ İHBAR SAYFASI YOLUYLA İHBAR

Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasında bulunan 155 POLİS İMDAT sayfasından telefon numaranızı ve e-mail adresinizi vermeden direk olarak ihbarda bulunabilirsiniz.


140 TERÖR İHBAR HATTI YOLUYLA İHBAR

Terör örgütü olan FETÖ’yü 140 Terör İhbar Hattı ile de ihbar edebilirsiniz. Terörden arananlar listesi arasında bulunan isimleri ihbar ettiğiniz takdirde ödüllendirileceğinizi unutmayın. http://www.terorarananlar.pol.tr/Sayfalar/default.aspx

SİBER İHBAR HATTI YOLUYLA İHBAR
Sosyal medyada faaliyet gösteren teröristleri ve terör destekçilerini bu yolla ihbar edebilirsiniz. Ekran görüntüsünü ve linkini attığınız takdirde ihbarınız değerlendirilecektir. [email protected], [email protected], [email protected],
[email protected] adreslerine bağlantı adresi ve ekran görüntüsüyle bildirin.
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Ankara

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı koordinesinde siber birimlerin, devletin, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzene, devletin yapısına, genel güvenliğe yönelik önleyici ve koruyucu tedbirleri almak amacıyla gerçekleştirdiği sanal devriye faaliyetleri, ülke genelinde 7 gün 24 saat esasına göre sürüyor.
Bu kapsamda, 9 Ekim'de başlayan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sosyal medya hesaplarından kara propaganda yapan, güvenlik güçlerinin itibarını zedelemek için kaynaksız ve yalan paylaşımlarda bulunan, terör örgütü propagandası yapan kullanıcılara yönelik çalışmalara da hız verildi.

839 kişi suç içerikli paylaşımlarda bulundu

Çalışmalar sonucu, 839 kişinin sosyal medya hesaplarından suç içerikli paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi. Söz konusu hesaplardan 62'sinin Almanya, İngiltere ve Fransa'dan yönetildiği belirlendi.
Yapılan operasyonlarda, 186 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 24'ü tutuklanırken, 40'ı adli kontrol şartıyla olmak üzere 78 şüpheli serbest bırakıldı. Diğer zanlılarla ilgili adli işlemlerin devam ettiği öğrenildi.


1571316025381.png
 
Üst