Bankada kimlik ve adres güncellemede süre bitti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amesfa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Bankada kimlik ve adres güncellemede süre bitti

Maliye BakanlığıMali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) tarafından hazırlanan “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler HakkındaYönetmelik”tekikimliktespitiyle ilgili düzenleme kapsamında bankalar, aracı kurumlar ve diğer yükümlülerden kimlik ve adres teyidi istenirken, 1 Nisan 2008 öncesi açılan hesaplarla ilgili kimlik ve adres bilgisi güncellemesi için verilen süre bugün doluyor.
Buna göre, sadece yeni değil, eski müşteriler için de kimlik ve adres teyidi gerekecek. MASAK’tan bankalara gönderilen uyarı yazısında, işlemlerde gerekli olan müşterinin tanınması için mevzuatta ve uygulamada her türlü kolaylığın getirildiğine dikkat çekildi ve bankaların adres paylaşım sistemine de ulaşabildiği hatırlatıldı.
MASAK’ın yazısında bankaların 1 Eylül’den sonraki işlemleri sırasında ‘vatandaşları mağdur etmemeleri’ uyarısında bulunuldu.

Kaynak

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Güvenilir olmayan kaynaktan (bir banka çalışanı) Eylül sonuna uzatıldığını duydum. Ama sonuçta yapmak lazım ve ben hala yapamadım :S. Açıkcası son cümle içime su serpti diyebilirim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Bankalar bir yolunu bulup "kolaylık" sağlarlar. Zaten bakanlık bankalara "müşterileri mağdur etmeyin" demiş. Halbuki bu bankanın elinde olmadığına göre, böyle bir konuda tolerans olacağı muhakkak.

Bir de eski müşteriler için de gerekiyor demiş; makul fakat bir eksiklik var gibi. Çünkü eskiden de bankalar adres teyidi alıyorlardı. Genellikle o belge bir ikametgah ilmühaberi oluyordu.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
neden vatandaştan istiyorlarki anlamıyorum. gitsinler nufustan alsınlar

novaege

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neden vatandaştan istiyorlarki anlamıyorum. gitsinler nufustan alsınlar

Bundan uzun süre önce adres nakli yaptırırken (tamda 1 Eylül'e uzatıldı kararı çıkmıştı), bankalara ikametgah beyanı konusunu sormuştum. Oradaki görevli dün bir resmi yazı geldi artık bankalara ikametgah götürmenize gerek yok, kendileri bizim sistemden doğrulayacaklar demişti. Ben de daha yeni süre uzatıldı bu nasıl oluyor diye sordum, bize gelen yazıda böyle yazıyor demişti.

Burası Türkiye burada kurallar yok, vatandaşa kendi görev sorumluluğundaki işleri yaptıran gereksiz personeller var.

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende Vermedim gecen hafta mail atmışlardı Bugün vercem..

cihanakova

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Burası Türkiye burada kurallar yok, vatandaşa kendi görev sorumluluğundaki işleri yaptıran gereksiz personeller var.

Aynen katılıyorum, çocuğum olursa müfettiş yapıcam, bu resmi kurumları denetlemek lazım, çiftlik gibi heryer.