Bana biri fifa öğretsin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yesil116
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yesil116

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Malum sezon fifa ve pes sezonu.

Bizde kendi çapımızda oynamaya çalışıyoruz ancak millete bakıyorum da aşmışlar!

İnternetten baktımda nasıl oynanır hangi tuş ne işe yarar tek pas ara pas kavisli orta yada kavisli pas ,taktik falan filan bir sürü şey var öğrenmek istediğim bunların anlatıldığı detaylı bir site yada makale varmı acaba?

Yada fifanın inceliklerini öğretecek bir arkadaş varmı :)

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Fifa bilmem ama Pes süper.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ara pas : üçgen
havadan kosu yoluna pas : L1(hızlı kosma tuşu) + üçgen
orta : yuvarlak
yerden sert orta : 3 defa yuvarlak tusu
kavisli orta : yuvarlak + top ayaktan cıktıktan sonra sag yada sol yön tuşu
aşırtma şut : L1 + kare
plase şut : R2 + kare
Fake şut yani şut ceker gibi yapma : kare + çarpı
Fake pas yani pas verir gibi yapma : yuvarlak + çarpı
ver kaç (pas verip pas veren adamın pas almak icin bosa koşması) : L1 + çarpı (sonra kacan adama pas)
karsı karsıya pozisyonda kaleciyi açma : üçgen
pres top kapma :R1 + çarpı
2 adamla pres : R1 + çarpı + kare

135068-1-1.jpg

aklıma gelenler benim en cok kullandıklarım bu kadar geldikce eklerim. Tabi alışkanlık işi bunlar oynadıkca öğrenirsin ancak .bunlar pes'in tuş kombinasyonlari ama Fifadada aynı hepsini testettim

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
aykutyenihan dostum bu fake pas O+X Ps2'de çalışıyor mu? Ben bir kere bile yapmadım o kadar oynamama rağmen.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Fifayı öğrenmek isteyenler artıyor. Grafikler ve oynanış gerçekten çok iyi.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
aykutyenihan dostum bu fake pas O+X Ps2'de çalışıyor mu? Ben bir kere bile yapmadım o kadar oynamama rağmen.

valla bilmiyorum ps2 oynamayali cok oldu..ama olmuyosa hic zorlama cünkü fake şutun aynisi hemde o özellik sadece fifada var peste yok..

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Pes ve We'de yoksa tamamdır. Fifa rezalet ps2'de oynamaya değmez. Sağolasın.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
FİFA= First in First Aut :D :mrgreen:

yesil116

Doçent
Reaksiyon puanı
13
ara pas : üçgen
havadan kosu yoluna pas : L1(hızlı kosma tuşu) + üçgen
orta : yuvarlak
yerden sert orta : 3 defa yuvarlak tusu
kavisli orta : yuvarlak + top ayaktan cıktıktan sonra sag yada sol yön tuşu
aşırtma şut : L1 + kare
plase şut : R2 + kare
Fake şut yani şut ceker gibi yapma : kare + çarpı
Fake pas yani pas verir gibi yapma : yuvarlak + çarpı
ver kaç (pas verip pas veren adamın pas almak icin bosa koşması) : L1 + çarpı (sonra kacan adama pas)
karsı karsıya pozisyonda kaleciyi açma : üçgen
pres top kapma :R1 + çarpı
2 adamla pres : R1 + çarpı + kare

135068-1-1.jpg

aklıma gelenler benim en cok kullandıklarım bu kadar geldikce eklerim. Tabi alışkanlık işi bunlar oynadıkca öğrenirsin ancak .bunlar pes'in tuş kombinasyonlari ama Fifadada aynı hepsini testettim

Evet bunlar işime yarar. çok teşekkür ederim..
Birde bugün bir ecnebi ile oynarken dikkat ettim benim ceza sahası önüne gelirken bir bakıyorum rakip oyuncuların hepsi boş yerlere koşu yapıyor adam da birine ara pas atıyor hooop gol bu koşuları nasıl yaptırıyor fikrin varmı?

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
oynadıkça geliştirirsin..pratiği teoriye dök yani..sabırlı ol:)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Dün fifa11 i kurdum, pes11 e sinir olduğum için fifa benim için 1 puan önde başladı, başlangıcı, müzikleri, grafikleri, puanını iyice artırdı. Ancak oyunu oynamaya başlayıp 3-4 maç yapınca anladım ki fifa yine bildiğimiz fifa be kardeşim. Adamların hepsi aynı hızda koşuyor, ara pasları iğrenç, adamların koşmalırı özürlü gibi, madem yapamıyorsunuz gidin pes in tasarımcılarından öğrenin şu işi 15 yıl oldu yeter artık.

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
sen fifa 11 oynadığına emin misin? :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Dün fifa11 i kurdum, pes11 e sinir olduğum için fifa benim için 1 puan önde başladı, başlangıcı, müzikleri, grafikleri, puanını iyice artırdı. Ancak oyunu oynamaya başlayıp 3-4 maç yapınca anladım ki fifa yine bildiğimiz fifa be kardeşim. Adamların hepsi aynı hızda koşuyor, ara pasları iğrenç, adamların koşmalırı özürlü gibi, madem yapamıyorsunuz gidin pes in tasarımcılarından öğrenin şu işi 15 yıl oldu yeter artık.

ayni olan pes adamlar ayni falan kosmuyor ayrica kosmalari, düsmeleri, kalkmalari, itismeleri, vuruslari vs son derece gercekci...pesteki robot adamlardan sonra gercekci adamlar garip gelmistir tabi.. sen zaten pes oyna ben bu kafadaki biriyle ayni oyunu oynamak bile istemem..dünya calkalaniyo fifa11 diye yanlıs bilgilerle savundugunuz oyuna bakın. hangi oyunu oynadiginiz umrumda bile degil ama bunu yaparken karsidaki oynunu bari dogru bilgilerle elestirin..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ben öyle düşünüyorum, istersen bir PS3 kafeye git, say bakalım kaç kişi pes, kaç kişi fifa oynuyor. çoğu kafe hiç talep olmadığı için fifayı almıyor bile.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
rahat ol dostum haftanın 4 günü ps3 kafedeyim..daha cok pes oynandıgı dogru ama bu pes daha iyi oldugu icin degil kafecilerde pesten baska oyun olmadigi icin..bende cogu zaman ps3 cafede pes oynuyorum.. ama bu bu sene fifanın daha iyi bi oyun oldugu gercegini degiştirmez...yeni bi cafe buldum bizim burda fifada almis adam pes oynayan yoktu koca kafede bundan sonra oraya gidicez arkadaslarla.. yani fifayi talep olmadigi icin degil ps3 oyunlari pahali oldugu icin secenek sunamadiklari icin almiyolar..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
seçenek mi yok:) arkadaşın kafesine pes11 almak için geçen hafta teknosa ya gittik, heryere fifa11 geldi felan gibi pazar kağıtları asmışlar ama pes daha gelmemişti.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ayrica bu konu bunun tartisilacagi bi konu degil.. ben pes kötü fifa iyi gibi muabbetlere girmek istemiyorum, tek takıldıgım nokta fifayi gercekle alakasi olmayan yanlıs bilgilerle kötülemen...önce bi oynayın sonra konusalm

---------- Post added at 13:56 ---------- Previous post was at 13:55 ----------

pes yıllardır ayni pes
7676bea170f9b607223b1b8502bd1fb3.jpg

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
O hata senin bilgisayarının hatası oyna bakalım ps3 yada x360'da öyle buglar görebiliecek misin

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
sanırım xbox a pes 11 alacağım :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende pes box var. spor toto süper lig ve ptt 1. lig var. lig tv yaması da var

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ayrica bu konu bunun tartisilacagi bi konu degil.. ben pes kötü fifa iyi gibi muabbetlere girmek istemiyorum, tek takıldıgım nokta fifayi gercekle alakasi olmayan yanlıs bilgilerle kötülemen...önce bi oynayın sonra konusalm

pes yıllardır ayni pes

7676bea170f9b607223b1b8502bd1fb3.jpg

aynen katılıyorum PES yıllardır aynı pes orta sagadan bı gömcür hadi yakalasın kaleci her türlü delerim ... yıllarca oynadım sıktı artık ...

FIFA ya dondum ıkılı maçlar daha da zevklı ve heyecanlı gecıyor ...

yukarıdakı resımdekı ornek gıbı onlarca hata da cabası ....

FIFA yı ogrenmeye gelınce bol bol oynıcan hocam malum vıdeo sıtesınde vıdeo cok

kolay gelsın :D

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Pes in kontrolleri analoğ'u iyi değil diğer anlamada süper pes en kolay ama usta olamaz herkez pes daha iyi boşver fifayı 2sini oynadınmı karıştırmaya başlarsın :)