Haber Bakterilerin Çoğunu Temizleyen Yerli Diş Macunu Ve Fırçası Seri Üretime Hazırlanıyor

Reaksiyon puanı
1,766
Gebze Teknik Üniversitesinde geliştirilen led ışıkla aktif hale gelerek ağızdaki zararlı bakteri ve mikropları 3 dakikada yüzde 99 oranında temizleyen akıllı nanomoleküller içeren diş macunu ile diş fırçası seri üretime geçiyor.

GTÜ öğretim üyesj Mahmut Durmuş "Yapılan testlerde tarafımızdan geliştirilen akıllı nanomalzemeleri içeren diş macunları kullanılarak, ağız içerisinde bulunan zararlı bakteri ve mikropların 3 dakika fırçalama ile yüzde 99 oranında temizlendiği tespit edilmiştir. Bu diş macununun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) üzerine öldürücü etkisiyle ilgili testler devam ediyor." dedi

Diş macunu için "PhotoDENT", diş fırçası için ise "PhotoLUMIN" isimleri tescil edildi. Diş macununun tescillenmesi amacıyla 120'den fazla ülkede koruma sağlayan "PCT Patenti" alındı.

Reaksiyon puanı
1,766
Sonunda bir yerli urerrigimiz bir seyi goruyorum vatana ve milletimize hayirli olsun
Reis ben yerli sanayii konusunu takip ediyorum baya bi yerli ürettiğimiz şey var onu dert etme :) sadece yerli savunma sanayii haberleri paylaşan kanallar bile 100bin aboneyi geçti 1 günde 5-10 video atıyorlar savunma sanayii de ki yeni gelişmeler ile ilgili sana öyle söyliyim sen anla :D

Reaksiyon puanı
10,315
Sanırım bu habere en çok sevinen benim. Gerçekten böyle bir buluş ülkemiz adına sevindirici bir gelişme. Tabii yan etkileri veya olması muhtemel zararlı tarafları olmaz, vadettikleri gibi tam temizlik sağlayabilirse. İlk müşterilerinin ben olacağımı garanti ederim. :)

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Bu ülkede üretilecek. Fiyatı daha uygun olur.

Son düzenleme:

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Böyle devam.Bu tempoda üretme yaparsak 2027'de dolar 4-5 seviyelerinde olur diye düşünüyorum.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Böyle devam.Bu tempoda üretme yaparsak 2027'de dolar 4-5 seviyelerinde olur diye düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
10,315
Umarım bir gün başka şeyleri de hep kendimiz üretir ve başka ülkelere satarız. Ekonomi gerçekten düzelir.
Yahu birader sanki hiçbir şey üretip satmıyormuşuz gibi bir ümitsizlikle konuşmuşsun. Binlerce ifade edebileceğim kendi ürettiğimiz ihracat kalemimiz var.

Özetle, biz Tanzanya ya da Uganda değiliz.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Yahu birader sanki hiçbir şey üretip satmıyormuşuz gibi bir ümitsizlikle konuşmuşsun. Binlerce ifade edebileceğim kendi ürettiğimiz ihracat kalemimiz var.

Özetle, biz Tanzanya ya da Uganda değiliz.
Türkiye her gün dahada ileri giden sınırlı ülkelerden.Bu şekilde gidersek cidden iyi bir ekonmiye sahip olabiliriz.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Tamam üretiyorlarsa üretsinler bana ne. Sadece yazdım.

Son düzenleme:

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Tamam üretiyorlarsa üretsinler bana ne. Sadece yazdım. Tabii ki öyle ümitsiz ve hayattan bıkmış bir şekilde yazacağım. Artık hayatta hiç bir şey umurumda değil. Ölsem de kurtulsam keşke diyorum hep.
Sizi bu kadar sinirlendiren şey eğer Türkiyenin ekonmisiyse akıl sağlığınızı kontrol etmenizi öneririm.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Sizi bu kadar sinirlendiren şey eğer Türkiyenin ekonmisiyse akıl sağlığınızı kontrol etmenizi öneririm.
Akıl sağlığı veya psikolojik bir sorun değil. Hem de ekonomi de umurumda değil. İsterse yerin dibine ya da bataklığa batsın. Bir de hemen herkese akıl sağlığı gibi şeyler diyemezsin. Sadece yazdım diyorum. Sadece yazdım.

Son düzenleme:

XTheSmellOfDeathX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Yerli üretim olması güzel ama isim konusuna takıldım. Dünya'nın ana dili İngilizce tamam ama kendi ürününü Dünya'ya tanıtıyorsun yani yerli bir isim koy ki Dünya bizim yaptığımızı anlasın. Ben bu açıklamayı görmeseydim isme bakınca yabancı marka der geçerdim.