Bakanlık izin vermiyor, İnönü Stadı yıkılamıyor!

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
[h=2]Beşiktaş'ta kötü haber Bakanlık'tan geldi... Siyah beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı'nın yıkımına 2 Haziran Pazar günü başlayacaklarını açıklamıştı ama bu karara Bakanlık karşı çıktı... Sebebi ise; stadın ihaleye çıkarılmamış olması...[/h]
19354380.jpg

Beşiktaş Kulübü'nün, stadı yıkabilmesi için İnönü'yü yıkım ihalesine çıkarması gerekiyordu. Ancak siyah beyazlı yöneticiler sadece stadın otoparkını ihaleye çıkararak yıkımı yapabileceklerini düşündüler ancak işler istedikleri gibi gitmedi..

İnönü Stadı'nın yıkılabilmesi için ihaleye çıkılması, ihale sonrasında da Bakanlık'tan onay alınması gerekiyor... Bu süreci yapmayan Beşiktaş Yönetimi'ne, Bakanlık bugünden itibaren yıkım izni vermiyor...

Bakanlık, Beşiktaş Kulübü'ne şu gerekçeyi sunuyor; İnönü Stadı'nı yıkıp yeniden yapmak büyük bir projedir, o nedenle bu projeyi garanti altına almadan bu yıkımın bir seçim yatırımı olmasına izin veremeyiz.

Kaynak

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
e yeter ama dalga mı geçiyor bu bakanlıkta ne yani !

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
İzin verecekler elleri mahkum..

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
7 temmuzda Snoop Dogg konseri var İnönü'nde nasıl yıkacaklar anlamıyorum ??

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
7 temmuzda Snoop Dogg konseri var İnönü'nde nasıl yıkacaklar anlamıyorum ??

kendi kendine bir mantık da mı yürütemedin dostum ?
demekki konser tarihinden sonraki bir tarihte yıkıma başlanacak tarzı ..?

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
kendi kendine bir mantık da mı yürütemedin dostum ?
demekki konser tarihinden sonraki bir tarihte yıkıma başlanacak tarzı ..?

Mantıkla ne alakası var dostum ve az önce araştırdım konseri Parkorman'a almışlar.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Stadın yıkılması çok zor...

yıkılırsa esas tehlike bence Beşiktaş için...

yıkımda veya sonrasında en ufak bir tarihi eser çıkması durumunda o yer elinizden uçar...

ki kuvvetle muhtemel birşeyler çıkacaktır...

umarım bu iş Beşiktaş için kötü sonuçlanmaz..

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Eğer yıkım esnasında bir tarihi eser çıkarsa..
Hemen devlete satar parasıyla iyi transferler yaparız. :P

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yılan hikayesine döndürdüler şu bizim stat işini he. Yapıyosanız yapın biran önce.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Daha önce kazıldı oralar stad genişletmesi sırasında birşey çıkacagını sanmıyorum.

İstanbul,un her yerinde tarihi binalar yıkılıp Avm yapılıyor zaten bunada karışırlarsa Çarşı da karışır.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Tarihi eser çıkmaz demiyorum çünkü bir komplo düzenlenebilir!

Ama normal şartlar altında orada stad inşasını durduracak bir tarihi eserin çıkması imkansız!

Neden? Çünkü stadın bulunduğu alan tarihi bir alan değil, eskiden orası bir koydu, daha sonra o koy bir bataklığa dönüştü ve sonunda o bataklık doldurularak bugünkü haline getirildi.

Zaten adı da bu yüzden "dolmabahçe"'dir

Eskiden deniz olan, daha sonra bataklığa dönen ve ardından doldurulan bir bölgeden tarihi eser çıkması imkansız!

Ama maksat stadı Beşiktaş'ın elinden almak ise değil tarihi eser, ÇİN SEDDİ çıksa şaşırmam!

Bu arada şunu da unutmayalım. HÜKÜMETİN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİSİ OLAN MARMARAY PROJESİ iki üç çanak tabak yüzünden yıllarca ertelendi sürüncemede kaldı, 29 Ekim'e yetiştirmeye çalışıyorlar!

Yani Devletin kendi projeleri bile bu çanak, çömlek, tabak gibi şeylere takılabiliyor!

Başbakan sürekli bu durumdan şikayet ediyor, bir beş para etmez çömlek çıktı diye dev projeler aylarca duruyuor tek bir kazma dahi vurulamıyor!

Devlet işleri bu haldeyken DÜŞMANI ÇOK OLAN BEŞİKTAŞ UYANIK OLMALIDIR!