Bahçeli’nin eski yardımcısından Erbaş’a zehir zemberek sözler

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde ‘lanet’li sözlerine MHP’den ilk tepki geldi. Bir dönem partinin 2 numarası olan eski Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Erbaş’ın sözlerini ‘Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine düşmanlık’ olarak nitelendirdi ve “Atatürk’ümüze; dua etmesi gerekirken. ‘Lanet’ okuyorsa… ’Paralel yapılanma’ kriptoları Lawrence’lere mi dönüşüyor…” ifadesini kullandı.

sefkatcetindepophotos_16_9_1595760944-880x495.jpg

,

Ayasofya'nın açılışında Ali Erbaş'ın kullandığı “Ayasofya'nın cemaatine kavuşması için canla, başla emek veren büyüklerimize selam olsun. Bu kadim mabet alemlerin Rabbi olan Allah'a kulluğun ifadesidir. Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” sözler büyük tepki çekti.

KRİPTO LAWRENCE!

Erbaş'ın Atatürk'ü hedef alan sözlerine MHP'li Şefkat Çetin'den çok sert tepki geldi. Eski Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in açıklaması şöyle:

* Ayasofya'da Cuma Hutbesinde ‘lanet' okunması… Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine düşmanlıktır.

* Milli Kurtuluş savaşıyla bağımsızlığımızın kazanımına liderlik yapmış Atatürk'ümüze; dua etmesi gerekirken. ‘Lanet' okuyorsa…'Paralel yapılanma' kriptoları Lawrence'lere mi dönüşüyor.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Ayrıca DİB kendi düşüncelerini değil, cihan padişahı, İstanbul fatihi, çağ değiştiren adam, peygamberin "o ne güzel komutan" diye bahsettiği Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Ayasofya için söylediği ve yazdırdığı cümleleri söylemiştir.
İçinde Atatürk geçmediği gibi, kendi günahlarını Atatürk'ün üzerine yıkmaya çalışanları ve gelecekte namazı ve ezanı tekrar yasaklamak isteyenleri fena korkutmuştur.
Bu da Ali Erbaş'ın açıklaması:
Ayasofya hutbemde temas ettiğim “Vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar; vâkıfın şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” ifadesiyle ilgili şu açıklamayı yapabilirim:

Genel olarak vakfiyelerin sonu, vâkıfın bedduasıyla biter.

“Bu vakfımı kimler amacı dışında kullanırsa Allah’ın, meleklerin, peygamberlerin, tüm Müslümanların laneti onların üzerine olsun” şeklinde.

Ben de hutbede buna atıfta bulundum.

Sadece Ayasofya’yı değil tüm vakıf mallarını kastettim.

Geçmişi değil, bundan sonrasını kastettim. “Uğramıştır” demedim, “Çiğnerse lanete uğrar” dedim.

Atatürk 82 sene önce vefat etti. Vefat eden insanlara dua edilir, beddua değil. Geçen geçmiştir, Allah Teala da “tilke ümmetün kad halet, lehâ mâ kesebet ve leküm mâ kesebtüm” (Onlar gelip geçen bir ümmettiler. Onların kazandıkları kendilerine, sizin kazandıklarınız sizedir. Siz onların yaptıklarından sorumlu değilsiniz) (Bakara 141) ayetiyle bizi uyarmaktadır.

Biz geçmişe takılmadan geleceğe bakmalıyız.

Kaldı ki Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmesi hususunda Atatürk’ün dahlinin olup olmadığı da tarihçiler arasında tartışmalı bir konudur.

Velhasıl bizim millet olarak vakıf mallarını koruma konusunda çok titiz olmamız gerekir. Bunu sağlamanın tek yolu kanunlarla korkutarak olmamalı. Farklı yollarla vicdanlar harekete geçirilmeli ve inanç ilkeleri de devreye sokulmalı.

Diyanet İşleri Başkanı olarak bunu Müslümanlara hatırlatmak benim görevim. Ben görevimi yapıyorum.

Ama birileri benim görevim gereği hatırlattığım hususlar üzerinden bilerek ya da bilmeyerek tefrika çıkarıyor.

Bizim inancımızda vâkıfın (vakfedenin) vasiyeti nass hükmündedir. Ona uymak gerekir.

Bunu Müslümanlara Diyanet İşleri Başkanının camide, hutbede hatırlatması son derece normal bir davranıştır, polemik konusu yapmak iyi niyetli bir tavır değildir.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Ege'ye açılın, iki balıkçı teknesine makas atıp silahla poz verin de stres atın biraz. :)
Ayasofya'yı tekrar zincirlemeniz için yine bir Fatih Sultan Mehmet'in ölüm yılı kadar daha zaman beklemeniz gerekebilir.
Hani Fatih 1481'de öldü diye fetihten 481 yıl sonra Ayasofya'yı müslümanların ibadetine kapatmışlardı ya ondan.