Soru Bahane hakkında zor bir soru

Reaksiyon puanı
994
Düşünün ki iş yerindesiniz ve size işle alakalı takip raporu tutmanız ve bu raporun iş açısından çok önemli olduğu söylendi.Siz de bunu kabul ettiniz gayet düzenli güzel bir rapor tuttunuz ve bunu bilgisayara aktarmak istediniz.Bilgisayara aktarırken de ufak bir hata yaptınız ve yaptığınız hatayı fark etmediniz.Raporda yaptığınız ve o fark etmediğiniz durum sonucu şirketinizdeki yöneticiniz laf yedi.
Size yöneticiniz neden böyle olduğunu sorduğu zaman raporu incelediniz ve yaptığınız o ufak hatayı fark ettiniz.Böyle bir hata yapmışım farkında olmadan diye cevap vererek kusurunuzu kabul etmiş oldunuz.
Peki sizce verdiğiniz bu yanıt bahane midir değil midir ?

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Bahane ayrı bir şey, hata ayrı bir şey. Bu hatadır. Elbette önemli evrakları 2-3 defa kontrol etmek lazım ama insan, beşer, şaşar yani.

Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
994
Şimdi o müdür sana taktı ve ipini çekmek için bahane arıyor.
Bana fark etmez sanki iş mi yok bana ama sanırım müdürlerde yüksek mükemmeliyetçi bir hava var.
Yani bakıyorsun adam hata kabul etmiyorum diyor ama hiç kimse haşa Allah değil insanlar da makineler de %100 hatasız çalışmaz tabiate aykırıdır.
Bir de hata yaptığın zaman hatanı savunmak yerine kusura bakma bir dahakine dikkat ederim demen yeterli diyor.Bu cümle mesela bana göre saygısızlık.
Çünkü ben yönetici olsam elemanım önemli bir konuda hata yapsa bunun gerçek sebebini merak eder sorarım grupta paylaşırım hatasını fark etmesi ve tekrarlamaması için gereken önemi göstermesi lazım çünkü insan hatalardan öğrenir.Gerekirse ek önlemler alınır ayrıca ne olursan ol akıl akıldan üstündür benden iyi fikri olan olabilirim dinlerim değerlendiririm.
Fakat bizim yöneticiler hala patron ağzı ile egolu davranıyor bu kafalar değişmedikçe bizler daha çok avrupa hasreti çekeriz.
Ben mesela İsveçlilerin çalışma modelini çok seviyorum adamlarda ego diye bişi yok herkes fikrini sunabiliyor ekip dayanışması var bir kere.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Sana İş hayatından bir kaç tavsiye vereyim vereyim.

1. Asla kimseden özür dileme. Çünkü suç kabul etmiş oluyorsun.
2. Hata zaten hatadır, savunulmaz. Düzeltirsin.
3. Senden yetkili kişi ile tartışma. Haklı çıkarsan sana bu sebepten takar.
4. Bir Camia'nın tüm fertleri birbirini tanır. Bütün müdürler birbirleri ile iletişim içindeler. Kötü olarak işten ayrılırsan iş hayatın biter.
5. Asla işini ihmal etme. Aksattığın iş senin kusurun. Bunun mükemmelliyetçilik ile bir ilgisi yok. Buna özveri denir.
6. Her kuruluşun bazı gizli kuralları olur. Mesela Üç hataya kadar göz yumulur gibi.
7. Her çalışan hakkında dosya tutulur. Bunu çalışanlar bilmez. Bunu yapmayan şirket işini bilmeyen bir şirket. Zaten orada çalışılmaz.

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23

4. Bir Camia'nın tüm fertleri birbirini tanır. Bütün müdürler birbirleri ile iletişim içindeler. Kötü olarak işten ayrılırsan iş hayatın biter.
5. Asla işini ihmal etme. Aksattığın iş senin kusurun. Bunun mükemmelliyetçilik ile bir ilgisi yok. Buna özveri denir.
6. Her kuruluşun bazı gizli kuralları olur. Mesela Üç hataya kadar göz yumulur gibi.
7. Her çalışan hakkında dosya tutulur. Bunu çalışanlar bilmez. Bunu yapmayan şirket işini bilmeyen bir şirket. Zaten orada çalışılmaz.
Abi sen niye her konuya bu kadar hakimsin ve haklısın hahaha

Reaksiyon puanı
994

Düzeltilecek bişi olsa neden kendimi yorayım ki zaten düzeltirim.Gözden kaçtığı günün sabahı denetim geldi ve ne hikmetse eliyle koymuş gibi de onu bulmuş kısacası olan olmuş bunun dönüşü yok.Ama sonuçta adam laf yemiş sebebini merak edip sormuş ben de sebebi bu dedim hatam olduğunu da kabul ettim.
Aradan baya zaman geçti o da öğrendi karakterimi nasıl biri olduğumu insanlar bazen bazı şeyleri çok geç anlıyor bazıları ise ne yazık ki hiç anlamıyor bile herkesi aynı zannediyorlar.Şimdi ise en güvendiği en az hata yapan gitmemem ve bana ev ayarlanması için benden çok çaba sarf eden de kendisi oldu ve gittiğim her yerde de aynısı oluyor garip bir şekilde.
Ya ben bu dünyadan değilim ya da bu dünya bana karşı başka izahı yok.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Düzeltilecek bişi olsa neden kendimi yorayım ki zaten düzeltirim.Gözden kaçtığı günün sabahı denetim geldi ve ne hikmetse eliyle koymuş gibi de onu bulmuş kısacası olan olmuş bunun dönüşü yok.Ama sonuçta adam laf yemiş sebebini merak edip sormuş ben de sebebi bu dedim hatam olduğunu da kabul ettim.
Aradan baya zaman geçti o da öğrendi karakterimi nasıl biri olduğumu insanlar bazen bazı şeyleri çok geç anlıyor bazıları ise ne yazık ki hiç anlamıyor bile herkesi aynı zannediyorlar.Şimdi ise en güvendiği en az hata yapan gitmemem ve bana ev ayarlanması için benden çok çaba sarf eden de kendisi oldu ve gittiğim her yerde de aynısı oluyor garip bir şekilde.
Ya ben bu dünyadan değilim ya da bu dünya bana karşı başka izahı yok.
Arada müdürü gıdıkla. Ben gıdıklıyorum mesela, işe yarıyor. :D

Son düzenleyen moderatör: