Bağlantım sürekli kopuyor. Yardım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fox.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar 2 yıldır sorunsuz kullandığım bağlantı formattan sonra kopmaya başladı 2 defa format attım ilk formatta sorun vardır diye hatta başka cd kullandım 5 dakkada bir kopuyo.

Kabloları değiştirdim, Firewall ı kapattım, Pcyi direk telefona bağladım, Spliller ide değiştirdim, Modemide resetleyip tekrar tanıttım ama fayda yok. + Telefondan müthiş bi cızırtı sesi geliyo apartman kutusundan olabilirmi ?

bilmiş*gülücük

Profesör
Reaksiyon puanı
48
seninki yine iyi benim akşam 8 den sonra hiç bağlanmıyo ki :D :D :D
şu anda arkadaşımdayım yani :D :D :D

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Harbi sinirlenmemek elde değil yahu. aradım telekomu diyo bizde sorun yok ayarlarınıza bakın kapattım suratına :D

k.uqaab

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım aynı sorunla bende karşılaştım gerçi benimki format atmadan öncede vardı adsl hizmet sağlayıcısını aradım biraz telefonda uğraştırdılar ama sorunu giderdiler,sorunun neden kaynaklandığını sordum birşey demedi telekomla ilgili bişey,o da bizim mesleğimiz deyip geçiştirdiler.telekomda ısrar et bence sorun büyük ihtimalle onlardan kaynaklanıyodur...

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar 2 yıldır sorunsuz kullandığım bağlantı formattan sonra kopmaya başladı 2 defa format attım ilk formatta sorun vardır diye hatta başka cd kullandım 5 dakkada bir kopuyo.

Kabloları değiştirdim, Firewall ı kapattım, Pcyi direk telefona bağladım, Spliller ide değiştirdim, Modemide resetleyip tekrar tanıttım ama fayda yok. + Telefondan müthiş bi cızırtı sesi geliyo apartman kutusundan olabilirmi ?
Telefondan cızırtı geliyor demişsin belli ki hatta bir sorun var. Ya evin içinde ya da senin dediğin gibi apartmandan.

Telekom müşteri hizmetlerini (artık şansına, zira adamı çıldırtacak elemanlar çıkabiliyor) ara, arıza kaydı bırak.

SaNaL

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
bende format attıktan sonra modemımı kullanamz oldum hıc bı sekılde acamadım care bulamadaım artık yenı modem aldım arkadastan onla ıdare edıyorum sorun ne anlamıyorum baska modemle calısıyo ama kendı modemımı calıstıramıyorum

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bıraktım bugün arıza kaydı pazartesi gelirler sanırım inşallah. + Maşallahı var güzel çalışıyo ama telide açınca pat diye kopuyo :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bıraktım bugün arıza kaydı pazartesi gelirler sanırım inşallah. + Maşallahı var güzel çalışıyo ama telide açınca pat diye kopuyo :)

Bu durumun sebebi genellikle şunlardan biridir:

1- Splitter kullanmıyorsun.
2- Splitter kullanıyorsun ama cihaz bozulmuş.
3- Hat splitter'a girmeden paralel telefon bağlamışsın.

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Splitter kullanıyorum cihazıda yeniledim hattıda splitteri bağladım ama o cızırtı hep var anlamadım gitti

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Splitter kullanıyorum cihazıda yeniledim hattıda splitteri bağladım ama o cızırtı hep var anlamadım gitti

Cihazı yeniledim derken modemi mi yeniledin splitterı mı? Eğer stplitter'ı yenilemediysen onu da yenile, zaten çok ucuz bir aparat. Bir de telefon kablolarını kontrol et, açıkta uçları varsa bakır oksitlenmiş olabilir. Daha önce benim başıma gelmişti. Telefon direğinden gelen kabloya paralel çekmiştim. Uzun süre bu şekilde kullandım ama internetim 5 dakika bile dayanmadan bağlanıp bağlanıp kopar hale gelmişti. Modeme gelen kabloyu bağladığım yere baktım, ana kablodaki açık uç oksitlendiği için oluyormuş, sonra oradan alıp başka yerden açtım düzeldi.

Senin olayında bunun olması küçük bir ihtimal ama yine de bir göz at kablolarına.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Dünden beri bende de yaşanıyor bu olay 10 dk bir düşüyorum. 1-5 dk internetim yok daha sonra tekrar geliyor. şuan da bu mesajı yazarken bile gitti :(

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bu konuda ben de bir başlık açmıştım yeni bir access point alarak sorunu giderdim. Benimki biraz daha farklıyıd ama belirtmek istedim.

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Cihazı yeniledim derken modemi mi yeniledin splitterı mı? Eğer stplitter'ı yenilemediysen onu da yenile, zaten çok ucuz bir aparat. Bir de telefon kablolarını kontrol et, açıkta uçları varsa bakır oksitlenmiş olabilir. Daha önce benim başıma gelmişti. Telefon direğinden gelen kabloya paralel çekmiştim. Uzun süre bu şekilde kullandım ama internetim 5 dakika bile dayanmadan bağlanıp bağlanıp kopar hale gelmişti. Modeme gelen kabloyu bağladığım yere baktım, ana kablodaki açık uç oksitlendiği için oluyormuş, sonra oradan alıp başka yerden açtım düzeldi.

Senin olayında bunun olması küçük bir ihtimal ama yine de bir göz at kablolarına.

Evet splitteri yeniledim kablolarıda kontrol ettim hiçbi sorun yok boşa kablo aldım :D

ruzigaar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorunlar bende de vardı telekom der ki: download programınızın (film indirirken :) )kapladığı genişlikten tarayıcınıza yer kalmıyordur, nitekim bir kaç kez denedim etkisi oluyor, ayrıca DNS ten kaynaklanabiliyormuş, TRKDNS diye bir program vardı onu kullandım sonra da telekomun dediği gibi Ağ Bağlantılarından İP ve DNS otomatik seçtim bu günlerde kafam bozuktu biraz program kurdum baktım yine gitti ben de Bot cd mi buldum :)

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Sorun telekomdan kaynaklanıyormuş gittim dedim böyle böyle 1 saatte geldi servisleri apartman kutusunda bi sorunda yokmuş anlamadım ama düzeldi :D Anlamamda gerekmiyo düzelsin yeter :D

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Valla bende 1 aydır böyle gidip geliyor.Yani rutin bir şekilde gidip gelse bir tanı koyacam ama yok kafasına göre sanki ....... çocuğunun biri şarteli indirip kaldırıyor gibi.Ttneti aradım arıza kaydı açtılar.Bir daha aramadılar

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Ben hiç kesintisiz bağlanıyorum.(USB+NETWORK+WIRELESS)

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ttnet den kaynkalanıyo heralde bende 2-3 gündür hep düşüyorum

ferhoygen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle bağlantılara yani hatlarda sorun vardır arkadaşım bende aynı hatayı yaşadım ha birde evde paralel telefon varsa ondanda olabilir paralel varsa sök birde öyle bak yine üşüyormusun

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bu evlerdeki kutulara gelen ana dağıtım noktaları var ya bazı sokakaların başında falan bendede aynı sorun vardı telekomdan gelip orayı yenilediler düzeldi