Bağış almak CHP’li belediyelere yasak, İsmailağa Cemaati’ne serbest

Bu konuyu okuyanlar

Görkeem

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
4,066
Reaksiyon puanı
3,392
Puanları
113
CHP'li belediyelere corona virüsü dayanışması için bağış izni verilmezken İsmailağa Cemaati bağış toplamaya başladı. İsmailağa Cemaati de İBAN verdi.

ali-mahir-basarir-dha_16_9_1550808826_16_9_1585907423-880x495.jpg

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile belediyelere bağış yasağı getirilirken, AKP'ye yakınlığı ile bilinen İsmailağa Cemaati bağış toplamaya başladı. İBAN numarası yayınlayan cemaate bağış toplaması için izni verildi, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “İsmailağa ve benzeri Cemaatler, kamu kurumu ve yerel yönetim olan belediyelerden daha güvenilir ve daha ciddi kuruluşlar mıdır?” dedi.

Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye önerge verdi ve “Belediyelere yasa gereği müfettişler gönderip inceleme yaptırırken, İsmailağa ve benzeri Cemaatlere ait derneklere de aynı şekilde denetimler yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi tarihlerde hangi cemaatlere ait kuruluşlara yapılmıştır?” sorusuna yanıt istedi.

detay-kopya-3.jpg


İSMAİLAĞA İBAN VERDİ


Başarır, “Covid-19 virüsü nedeniyle Ankara ve İstanbul başta olmak üzere CHP'li belediyelerimiz yardım kampanyası düzenlemiş ancak İçişleri Bakanlığı CHP'li Belediyelerin gerekli izinleri almadığını öne sürerek kampanyayı durdurmuştur” dedi ve şunları söyledi:

*CHP'li belediyelere izin verilmezken AKP iktidarına yakın İsmailağa Cemaati'ne ait derneğe Covid-19 virüsü nedeniyle halktan bağış toplamasına izin verilmiştir.

*Söz konusu dernek de sosyal medyadan duyurusunu yapmış ve kumanya bedelini 100 TL göstererek toplanacak yardım için İBAN hesabı paylaşmıştır. CHP'li belediyelere karşı izlenen söz konusu tutum ile Cemaatlere karşı izlenen tam tersi tutum akıl ve mantık dışıdır.



 

The Judge

.bmbozbey
Emektar
Katılım
22 Şubat 2015
Mesajlar
4,183
Reaksiyon puanı
5,194
Puanları
113
CHP'ye bağış izninin verilmemesi tamamen Politik durumlardan kaynaklanıyor.
Cemaatlerin büyük bir çoğunluğu devamlı olarak bağış topluyor zaten.
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Her zaman ki gibi işi sulandırıp saçma sapan konulara çekmeye çalışıyorlar haberde özellikle tekrar tekrar CHP belediyeleri yardımları durduruldu deniyor ama tüm AKP-HDP MHP hepsi durduruldu. Bak yardım toplama kanunu 2860 sayılı mevzuaata göre. ( Bu mevzuaati senden benden iyi biliyor Ekrem İmamoğlu ama siyasi show'unı yapacak tabi. Diğer hiçbir belediye HDP dahil çıkıp birşey söylemiyor tek bir kişi konuşuyor.

Madde 6: Kişiler ve kuruluşlar yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamaz. ( Burada yetkili makam Valiler ve İçişleri bakanlığı ) Aynı maddenin devamındada diyor ki. Kamu yararına çalışan dernek vakıf ve kurumlar izin almadanda yardım toplayabilir bu kurumları Cumhurbaşkanlığı belirler...

Not: Birde şunu sorgulamak lazım İBB'nin 150 TL'ye verdiği koliyi bu İsmail Ağa cemaati nasıl 100 TL'y verebiliyor.

1585924992141.png
 
Üst