Bağırsakları rahatlatan 7 süper besin

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Bağırsakların sağlığı ve sindirimin düzgün yapılabilmesi için yemeniz gereken besinleri sizler için derledik.
bagirsaklari_rahatlatan_7_super_besin_1422886449_9002.jpg

Sarımsak
İnanılmaz prebiyotik özellikler gösteren sarımsak bağırsaklardaki zararlı bakterileri yok eder ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Pırasa
Lif ve flavanoid zengini olan pırasa, sindirim sistemini destekleyici enzimler açısından da oldukça değerlidir.

Yer elması
Yer elmasının içerisinde doğal bir prebiyotik olan inülin maddesi bulunur. Kalorisiz bir madde olan inülin, tok hissetmenizi sağlar.

Turp
Turp, içerisinde barışdırdığı bir bileşik sayesinde bağırsaklardaki yararlı bakterilerin gelişimini destekler. Turp hem kendinizi tok hissetmenizi sağlar hem de sindirimi kolaylaştırır.

Kuşkonmaz
Kuşkonmaz kendinizi tok hissetmenizi sağlarken bağırsakladaki bakteriler için de doğal bir ortam oluşturmaya yardımcı olur. Bağırsak duvarını yenieme ve kilo vermede de etkilidir.

Havuç
Havuç hem cildiniz hem de bağırsaklarınız için çok faydalıdır. Doğal prebiyotikler içerir ve oldukça güçlü bir besindir.

Hintsafranı
Özellikle enflamasyona çok iyi geldiği bilinen hintsafranı veya zerdeçal, bağırsakları iyileştirir ve beyin sağlığını destekler.

haber7

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
hiç bahsedilmeyen probiyotik:KIRMIZI LAHANA.
hergün salatasını yemek bağırsaklar için inanılmaz faydalar sağlıyor..
turp çok iyibir bağırsak iyileştirici fakat gazını kontrol etmek zor....

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Turp hariç diğerleri ile aram iyidir :mrgreen:

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Sürekli yediğim sadece havuç var, arada bir de pırasa.
Diğerlerini hiç tüketiyorum ama bağırsaklarım da rahat çok şükür :D

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Hiç bahsedilmeyen bir milli içeceğimiz : Şalgam suyu. Kesinlikle bağırsaklara çok faydalıdır ve sindirim sistemini rahatlatır.

Onun haricinde kuşkonmaz ile hintsafranını gerçekten ilk defa duydum ve hiç hayatımda yemedim , diğerlerini hep yerim.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Hiç bahsedilmeyen bir milli içeceğimiz : Şalgam suyu. Kesinlikle bağırsaklara çok faydalıdır ve sindirim sistemini rahatlatır.

Onun haricinde kuşkonmaz ile hintsafranını gerçekten ilk defa duydum ve hiç hayatımda yemedim , diğerlerini hep yerim.
İçtiğim zaman tuvaletten çıkamıyorum

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Katy hergun 3 yumurta, şalgam soğan sarımsak ve daha neler vardır bilemem, miden nasıl kaldırıyor bunları

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Katy'i forumun en sağlıklı beslenen üyesi ilan etmeme az kaldı. :D

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Katy hergun 3 yumurta, şalgam soğan sarımsak ve daha neler vardır bilemem, miden nasıl kaldırıyor bunları
Vallahi az 2 saat önce kahvaltı yaptım , ayıptır söylemesi 3 adet yumurta ve 3 dilim sucuk kestim , 2 kibrit kutusu peynir , ve limon sıkılmış maydanoz. Bu arada maydanoz C vitamininde 1 numaradır nerdeyse kucucuk bir tutamı 2-3 adet portakala bedeldir. Hemen hemen her akşamda şalgam içerim. Tabi arada sırada Gazoz ile değiştiriyorum sıkılıyorum yani :D Ama onun haricinde öyle kola falan içmem hayatta. Bende anlamıyorum nasıl mideme birşey olmuyor Allaha şükürler olsun diyelim ozaman :)
Katy'i forumun en sağlıklı beslenen üyesi ilan etmeme az kaldı. :D
Hocam yaparsanız sevinirim yani ne alkol , ne sigara içiyom. kötü alışkanlığım hiç yok , sporda yapıyorum , dengeli besleniyorum :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

normal yapmıyorum mesele orda karın ağrıtıyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

aynen mideme ve karnıma yaramamasına rağmen
Ya aslında işe yarıyor şalgam ama sizin bünyeniz alışık olmadığı için öyle oluyor. Yani şalgamı daha önce hiç tüketmediğiniz burdan belli , şalgam aşağıya indiğinde bağırsaklarınız hızlanmaya ve çalışmaya başlıyor ve karın ağrısına sebep oluyor. Bu aslında çok iyi birşeydir eskiden benimde öyleydi ilk zamanlar şalgam içince hep karnım ağrırdı falan bidaha içmicem seni derdim ama 1-2 ay düzenli içince artık vücudum alıştı ve karnım hiç ağrımıyor aksine rahatlatıyor hatta hergün tuvalete çıkabiliyorum şalgamın sayesinde. Sizede tavsiye ediyorum yani zorlayın kendinizi alıştırmaya bakın. :thumbup1:

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bende dürüm karışık, şalgamda severim ama kolada içerim, aşırı spor yaparım ama bir o kadar alkol de alırım bağımlısıyım, dengeyi koruyorum gibi

Tabii bu yapdıklarım bir halt ettiyimi göstermek anlamına gelmemeli

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Bende dürüm karışık, şalgamda severim ama kolada içerim, aşırı spor yaparım ama bir o kadar alkol de alırım bağımlısıyım, dengeyi koruyorum gibi

Tabii bu yapdıklarım bir halt ettiyimi göstermek anlamına gelmemeli
Alkol olmasa sanki biraz daha iyiydi :)

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Ye kurufasulyeyi sobra çıkar gazı raad... :D