Backlink ve Seo İlişkisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seomedya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seomedya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba değerli okurlarımız,

Bu yazımızda sizlere seo ve backlink ilişkisinden bahsedeceğiz. Öncelikle backlink daha sonrasında seo terimi hakkında bilgi vererek yazımıza giriş yapmak istiyorum.

Backlink; bir web sitesinin farklı bir siteden almış olduğu bağlantılardır. Bu bağlantılar görsellerin arkasına yerleştirilmiş kod halinde olabilir veya direk text link şeklinde olabilir.Seo için çok önemli bir terim olan backlink ile arama motorlarında özellikle de google arama motorunda yükselmek mümkündür. Tabi bu yükselme her backlink kaynağıyla olacak bir olay değildir.

Seo; adını search engine optimize kelime grubunun kısaltılmışı olarak almıştır. Türkçe olarak arama motoru optimizasyonu olarak tercüme edilmektedir. Arama motorları için iyileştirme çalışmalarının tümüne verilen isimdir seo. Örneklerle seo teriminin anlatımını yapacak olursak; Bir araç kiralama firmamız ve buna istinaden oluşturmuş olduğumuz bir web sitemiz var. Bulunduğumuz konum Antalya. Arama motorları arasında en popüler olan google ‘da yükselmek istiyoruz ve hedef kelimemiz antalya rent a car. Antalya rent a car kelimesinde google ve diğer arama motorlarında yükselmek için yapacağımız tüm iyileştirme çalışmalarına seo ismi verilmektedir.

Seo ve backlink ilişkisine gelecek olursak; Backlink seo için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu terim sayesinde web sayfaları google ve diğer arama motorlarında yükselir ve kalıcılık sağlar.

Kalıcılık sağlayan sitelerin tümü kaliteli ve nitelikli backlink alan web sayfalarıdır. Nitelikli ve kaliteli backlink sizle aynı sektörde veya sizle hemen hemen aynı işi yapan web sayfalarından almış olduğunuz bağlantılardır.

Aslı soru bu bağlantılar nasıl alınmalı?

Backlink bağlantılarınızı alırken direk sayfanıza yönlendirilmiş link şeklinde olmasını kesinlikle önermiyoruz. Bağlantıları görsel reklam veya tanıtım yazısı şeklinde almanız sizlere her zaman fayda sağlayacaktır. Google ‘nin sürekli değiştirmiş olduğu algortiması daha önceki backlink yapısını ve seo tekniklerini benimsememektedir.

Kaynak: http://www.seoteknikleri.com/seo-ve-backlink-iliskisi.html

seomedya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaliteli backlink almak web sayfalarınızı google arama motorunda yükseltir.

kaka2012

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaliteli backlink almak web sayfalarınızı google arama motorunda yükseltir.
sitenizin pagerank kadar yüksek değildir. Ben geri çalışmak ve Google SEO dostu olacak şüpheliyim. Bununla birlikte, saflarına teşvik etmek için iyi bir yöntem. Blog kafamda daha güçlüdür

thex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sitesi kaliteli olan yerden backlink almak zor ama en iyi yöntem

seomedya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sitenizin pagerank kadar yüksek değildir. Ben geri çalışmak ve Google SEO dostu olacak şüpheliyim. Bununla birlikte, saflarına teşvik etmek için iyi bir yöntem. Blog kafamda daha güçlüdür

Dediğinden hiç bir şey anlamadım. Sanırım sen yabancısın.

otium35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler güzel bir bilgilendirme olmuş

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
backlink'in varlığı mı önemli yoksa tıklanıyor olması mı. benim izlenimlerime göre tıklanıyor olması daha önemli. bence google ziyaretçi sayısını seo'da önemli bir veri olarak kullanıyor

seomedya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler güzel bir bilgilendirme olmuş

Biz teşekkür ederiz. Saygılarımızla...

backlink'in varlığı mı önemli yoksa tıklanıyor olması mı. benim izlenimlerime göre tıklanıyor olması daha önemli. bence google ziyaretçi sayısını seo'da önemli bir veri olarak kullanıyor

Backlink kavramı çok değişik durumlara söz konusu olmaya başladı. Almış olduğunuz backlink 'in bir linkten ibaret olması size çok da bir fayda sağlamıyor. Makale içerisinden alacağınız bağlantıların olması ve o makalenin iyi bir ziyaretçi kitlesi olması şart. Yani ziyaret edilmeyen bir sayfadan backlink almanız size fayda yerine zarar verir. Doğru izlenimlere sahipsiniz.

mrsandman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genel Backlink Kriterleri

• Backlink gelen sayfanın PageRank’i
  • Backlink gelen sayfanın, sitemizle olan alakası
  • Toplam gelen Backlink sayısı

Google’ın PageRank adını verdiği site puanı sisteminde en önemli element, siteye uzananbacklinklerin sayısı ve nereden geldiğidir.

Günümüzde alınan backlinklerin kalitesi ve sayısı dışında, alakalı sitelerden gelen backlinler diğerlerinden daha kritik bir önem taşır.

Kaynak: Backlink Nedir? - SEOkolog