Babamı işten atma ihtimalleri var mı?

Latiroz Kaipa

Profesör
Reaksiyon puanı
631
Arkadaşlar dolandırıcıyı babannemin telefonundan aradım ve açtı ve konuştuk ben onları instagramda numaralarını ifşaladım onlarda farkındaymış bana sözde tazminat açıcaklarmış eğer böyle bir şey olursa benim olduğumu anlarlar mı? Adamla telefonda konuştuğumuzda bozuk kart satanın başka bir eleman olduğunu ve onu işten kovduklarını söyledi fakat benim EFT yaptığım hesap Yıldız Arslan adına ve şirketin Kurucusu Çağdaş arslan bana kargoyu yollayan isim Nurettin Arslan babam rulmanda işci olarak çalışıyor ve hat onun üzerine acaba işten atılma şansı var mı?

Latiroz Kaipa

Profesör
Reaksiyon puanı
631
1- Evet olay anlaşılırsa bir şey olmaz
2- NE GARİP KONULAR AÇIYORSUNUZ, NASI BİR MACERANIZ VAR (Yanlış anlamayın şaşırdım sadece)?
Yaptığım işleri aileme anlatsam delirceklerini biliyorum o yüzden burda çözmeye çalışıyorum ben ticaret ile uğraşmek isterken onlar mühendis falan olmamı istiyorlar.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Korkutmaya çalışıyor. Ne tazminatı açacak? Önce ürünü değiştirsin. Yine yalan söylüyor.
Instagram'dan numarasını ifşa ettim, derken nasıl bir şey yaptın?

Latiroz Kaipa

Profesör
Reaksiyon puanı
631
Korkutmaya çalışıyor. Ne tazminatı açacak? Önce ürünü değiştirsin. Yine yalan söylüyor.
Instagram'dan numarasını ifşa ettim, derken nasıl bir şey yaptın?
İnstagram sayfası açtım yorumlara dolandırıldım sayfama bakın yazdım ve bir tane post paylasip olayı anlattıktan sonra adamın ismini nuımarasını faklan yazdım

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Adamın numarasına sitedeki numarayı mı yazdın?

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Babanı da işten atamazlar. Olayın babanla alakası yok çünkü.

Eğer site yazan numarasını paylaştıysan hiçbir sorun olmaz. Adam Facebook'ta adını site ile birlikte kendisi alenileştirmiş. Diğer numarayı söylüyorsan onun için whois kaydınfan aldığını söyle. Bir kaynak daha var sitedeki numara değil de diğer numarayı paylaştığı. Onu sana özel mesaj ile atacağım.

Sitenin Whois kayıtlarını, sahibinden iletşim bilgileri ve Facebook hesaplarının ekran görüntülerini al. Dava falan açabileceğini sanmıyorum da hadi açtı diyelim. Bu ekran görüntüleri ve linkleri sunup adamın numarayı internette kendisinin paylaştığını söylersin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cep telefonu ya da ev telefonu da kişisel bir veridir. Elbette ağır cezaları var. Bundan sonra 2 kere düşünün.
Adam cep telefonu numarasını kendisi internette paylaşmış. Niye kişisel veri olacak? Bildiğiniz sitenin iletşim numarası. Kişiyle alakası yok, iş numarası.

[т]σятυє

Asistan
Reaksiyon puanı
262
Babanı da işten atamazlar. Olayın babanla alakası yok çünkü.

Eğer site yazan numarasını paylaştıysan hiçbir sorun olmaz. Adam Facebook'ta adını site ile birlikte kendisi alenileştirmiş. Diğer numarayı söylüyorsan onun için whois kaydınfan aldığını söyle. Bir kaynak daha var sitedeki numara değil de diğer numarayı paylaştığı. Onu sana özel mesaj ile atacağım.

Sitenin Whois kayıtlarını, sahibinden iletşim bilgileri ve Facebook hesaplarının ekran görüntülerini al. Dava falan açabileceğini sanmıyorum da hadi açtı diyelim. Bu ekran görüntüleri ve linkleri sunup adamın numarayı internette kendisinin paylaştığını söylersin.

Adam cep telefonu numarasını kendisi internette paylaşmış. Ne kişisel verisi. Bildiğiniz sitenin iletşim numarası. Kişiyle alakası yok, iş numarası.

Dostum whois kayıtlarıyla instagram'da paylaşılan kayıtların aynı olduğunu söylüyorsun ama bu kadar kolay değil.

Adam cep telefonu numarasını kendisi internette paylaşmış. Niyre kişisel veri olacak? Bildiğiniz sitenin iletşim numarası. Kişiyle alakası yok, iş numarası.

O halde problem yok. Paylaşmamış olsaydı, bu arkadaş da paylaşmış olsaydı, kişisel verisini paylaşmış oluyor yani suçlu duruma düşüyordu.
İnternetten kastın umarım whois değildir.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Dostum whois kayıtlarıyla instagram'da paylaşılan kayıtların aynı olduğunu söylüyorsun ama bu kadar kolay değil.

O halde problem yok. Paylaşmamış olsaydı, bu arkadaş da paylaşmış olsaydı, kişisel verisini paylaşmış oluyor yani suçlu duruma düşüyordu.
İnternetten kastın umarım whois değildir.
Hangi numarayı paylaştığını bilmiyorum. Çünkü 2 numara var. Birisi sitedeki iletişim numarası (cep telefonu numarası), ikincisi Whois sorgusundaki cep telefonu numarası. Numaralar farklı.

@Müptezel Gyn sen hangi numarayı paylaşmıştın?

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
O halde bir problem olmayacaktır fakat numarayı kaldırma şansı da var. Her ihtimale karşı bir ekran fotoğrafı alın.
Aynen. Kesinlikle ekran alıntısı yap. Böyle insanlar sonradan paylaştığı numarayı siliyor.

Zaten sitesinde ve Sahibinden'de numarayı aleni paylaşmış. Seni korkutup paylaşımını sildirmeye çalışıyor.

Whois'deki numarayı yine de direkt paylaşma bence. Ne olur ne olmaz. İlla paylaşacaksan da sen yazmayıp whois sayfasına link vermek daha mantıklı.

Sorun yok öyleyse. Ekran alıntılarını yap yine de. Hatta paylaşımına ekran alıntısını da ekleyebilirsin.