B sınav

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar direksiyon sınavım var arabayı kursda 7 gün filan sürdüm alıştım tam alışmışken başka arabayla sınava gircekmişim onuda kullandım hiç istop filan ettirmiyodum bunda 1 kere ettirdim yarında son kez sürcekmişim hoca sen geçen dio ama parkıda eskiyle yaparken bunda bide hocada değişik anlattı ondan 2 kere park yapamadım önceden milimlik yapıodum nerdeyse bi sorun olurmu

ELİFFF-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer tip bi hoca değilse bişey olmaz.Hem önemli olan yokuşta filan istop ettirmemek ve arabayı kadırır kaldırmaz istop ettirmeden çalıştırmak. ondan da bişey olmaz umarım

mcanerol

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar direksiyon sınavım var arabayı kursda 7 gün filan sürdüm alıştım tam alışmışken başka arabayla sınava gircekmişim onuda kullandım hiç istop filan ettirmiyodum bunda 1 kere ettirdim yarında son kez sürcekmişim hoca sen geçen dio ama parkıda eskiyle yaparken bunda bide hocada değişik anlattı ondan 2 kere park yapamadım önceden milimlik yapıodum nerdeyse bi sorun olurmu

Yeni sistemde artık nasıl oldu bilmiyorumda ufak detayları atlama ayna kemer sinyal gibi. Bunlardan direk puan kiriyorlar. Kasten seninle konuşuyorlar fazla konuşma yola konsantre ol. Başarılar.

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Saolun amcamın arabası renault broadway ama 1 kez istop ettirdim ondada ağırdı ama

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bugün gene 1 kez istop ettim onun haricinde rampada filan kaldırdım hep sürdüm napıcam arkadaşlar bu cumartesi sede 2 güne direksiyon sınav var benden diyerleri istop ettirmiyomuş bende 1 kez istop edio araçta niyeyse yani günde 1 kez

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yarın sınav var arkadaşlar araca binince sırayla napıyım

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yarın sınav var arkadaşlar araca binince sırayla napıyım

Dostum yapman gereken sırayla şu;

1. Önce kemerini bağla.
2. Sonra koltuğunu ayarla.
3. Dikiz aynası ve sağ sol aynaları kontrol eder gibi yap.
4. Araç eğer kapalı ise çalıştırmadan önce vitesi kontrol et.
5. Yola çıkarken sinyal vermeyi unutma.

Bunları yaptın sürüşünde problem yoksa geçersin ever allah :) Gerçi şimdi sistem baya değişmiş sanırım hiç birşey söylemeden bırakıyorlarmış diye duydum.

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dostum yapman gereken sırayla şu;

1. Önce kemerini bağla.
2. Sonra koltuğunu ayarla.
3. Dikiz aynası ve sağ sol aynaları kontrol eder gibi yap.
4. Araç eğer kapalı ise çalıştırmadan önce vitesi kontrol et.
5. Yola çıkarken sinyal vermeyi unutma.

Bunları yaptın sürüşünde problem yoksa geçersin ever allah :) Gerçi şimdi sistem baya değişmiş sanırım hiç birşey söylemeden bırakıyorlarmış diye duydum.
Direksiyon dersi alırken parkı 2 kere denemede park yapıodum bi sorun olurmu sınavda pratik yapmaya amcamın arabası var ama farklı oda toros yani ağır biraz onla yapsam gireceğim arabada sorun olurmu

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Direksiyon dersi alırken parkı 2 kere denemede park yapıodum bi sorun olurmu sınavda pratik yapmaya amcamın arabası var ama farklı oda toros yani ağır biraz onla yapsam gireceğim arabada sorun olurmu

Bak işte o kısmı tam olarak bilemiyorum. Tek hamle de park etmen gerekiyor diye duydum (Geri Geri). Ama tabi onu bilene bir sormak lazım.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bak işte o kısmı tam olarak bilemiyorum. Tek hamle de park etmen gerekiyor diye duydum (Geri Geri). Ama tabi onu bilene bir sormak lazım.

Komisyona göre değişiyor. Anlayışlı ise ilk deneyişi görmezden gelir diğer türlü kalırsın. Sadece dubaların arasına girmekle olmuyor kaldırama olan mesafe, kaldırmama çıkmaman gerekiyor. Bazı komisyonlar kaldırma değdiğin an arabadan indirir veya kaldırım ile mesafen fazlaysa bırakır. Cetvelle ölçenler bile var. Tamamen komisyona bağlı ama geneli tek seferde girmene ve kaldırıma değip değmemene bakıyor. Ayrıca dubalardaki parkı geçmek yeterli değil park için. En son arabayı aldığım yere park etmek çok daha stresli. İçeride komisyon dışarıda müfettiş izliyor ve bu sefer duba yerine 2 arabanın arasına girmek zorunda kalabilirsin.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Geçen günde istop ettirmiştim 1 kez

2 kere istop hakkın var. Hatta eğimli yolda 2 normal yolda 1 kere olabilir.

2aebe40051b9cbdcb9f653268b4e9b57.jpg

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bana istop ettirirsen indirirler demişti hoca

Eğimli yolda 2 kere normal şekilde tek istopta. Eğer eğimli yolda tekte istop ettirip indirirlerse oraya gelene kadar sürüşün tatmin etmemiş olabilir. Mesela parktan çıkarken istop ederse normalde kalıyorsun ama bazı komisyonlar insaflı çıkıyor devam ettiyor.

Yukarıdaki resimdeki ilk kısımda ki 2.madde normal şartlar için,alt kısımdaki 4.madde eğimli yol için. Eğimli için 2 istop hakkın varken diğeri için 1

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Belgem var fakat komisyonlara katılmıyorum aldığımız risk verilen ücrete değmediği için. Ama şunu söyleye bilirim sohbeti seni tuzağa düşürmek için değil aksine rahatlatmak için yaparlar.
Eğer dedikleri gibi titiz birine denk gelmezsen en önemlisi direksiyon hakimiyeti ve sinyaller. Normalde istop ettirme hakkı diye bişey yok ama genelde sürmeyi bildiğine kanaat getirdilerse 2.şansı verirler. Zaten amaç araba sürmeni kontrol etmek, park ve yokuş kalkış işlemleri çok hayati meseleler değil.

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bıraktılar valla tanıdıklarını geöirmişlerdir namıssızlar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

3 le kalkınca ses geldi durdu araba gaza bastım olmadı yapcak bişey yok bide 1 ay daha beklicem şimdi

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
3 le mi? Hocam bu büyük birşey mi bilmiyorum ama bence bırakılmaması gerekiyor du.

Şimdi ki kurallar daha zor hocam. Tek istopta bırakıyorlar. Belki kırmızıda değilde parktan çıkarken istop etse görmezden gelebilirlerdi ama trafikte istop etmeyi görmezden gelmiyorlar.

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ya direksiyonu hiç geçemessem dosya yanarsa nolcak

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Sınavlarda görev alan biri olarak söylemek isterim. İşler çok sıkı. En ufak hatada bırakıyoruz. Bizleride müfettişler denetliyor. Yokuş kalkışı, geri park, ilk kalkış gibi kritik yerlerde müfettişler hep bekliyor. Biz geçirsek onlar hem adayı bırakıyor, hem sınav sorumlusuna soruşturma açıyor ve görev vermiyor. Bu yüzden kimse artık risk almıyor.

Geri parkı tek hamlede yapabilmen lazım. Bide geri geri 20 m geri gitme koydular 1-2 aydır.

2 kere istop hakkın var. Hatta eğimli yolda 2 normal yolda 1 kere olabilir.

2aebe40051b9cbdcb9f653268b4e9b57.jpg

Artık o da öyle değil. Kağıtta öyle yazıyor ama eğitim videosunda ilk stopta bırakın diyor. Direksiyon sorumluları itiraz etti buna ama bırakın diyorlar. Eğimli yolda stop ederken geri kaydırırsa yine kalıyor.

Reaksiyon puanı
16,128
çok riskli iş haline getirmişler psikopatın biri çıkarsa stop ettiği için kalınca saldırırsa ne olucak?

3 le mi? Hocam bu büyük birşey mi bilmiyorum ama bence bırakılmaması gerekiyor du.
bizim şirketin kartalı otobüs gibi 3le kalkıyordu ben çok 3le kaldırdım dururken 2'ye taktığımı sanınca...

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
çok riskli iş haline getirmişler psikopatın biri çıkarsa stop ettiği için kalınca saldırırsa ne olucak?

Saldırıyorlar zaten :D

Geçen kızın biri kaldı stop ettirdi. Kız kalınca ağlamaya başladı erkek arkadaşı kızı ağlak görünce aracın arka camına bastı tekmeyi kırdı. Yine birinde karşılıklı küfürler havada uçtu. Polis oluyor ama nafile.

Reaksiyon puanı
16,128
Saldırıyorlar zaten :D

Geçen kızın biri kaldı stop ettirdi. Kız kalınca ağlamaya başladı erkek arkadaşı kızı ağlak görünce aracın arka camına bastı tekmeyi kırdı. Yine birinde karşılıklı küfürler havada uçtu. Polis oluyor ama nafile.
ben tek gitmiştim 2003'te bizim zamanımızda yoktu böyle hayvanlıklar...
geçmiş olsun Allah korusun işin sonu kötü bitebilir...

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bunlara rağmen yinede direksiyon sınavının tam olarak doğru olduğunu düşünmüyorum. Direksiyon sınavına girdiğim yerde neredeyse insan trafiği hiç yoktu. Daha sonra merkeze girince çok daha fazla dikkat etmen gerekiyor. Sağdan soldan insanlar yola atlıyor, yeşil yanıyor yayalar hala karşıya geçmeye devam ediyorlar, sürekli dur kalk mevcut. Bunların bir şekilde direksiyon derslerinde tecrübe edilmesi lazım. Hoca biraz korkuyorsa ayağını frenden çekmiyor, elini direksiyondan çekmiyor zaten. Benim direksiyon derslerimde hocanın arka koltukta oturduğunu bilirim. Tabii benim güzergahımda araba insan trafiği oldukça zayıftı. Direksiyon sınavında da benim yerime bir iki kere frene basınca isterseniz ben ineyim siz kullanım demiştim. Neyse ki bırakmadılar :D