Azerbaycan'da eğitim uçuşu için havalanan savaş uçağı düştü!

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,235
Azerbaycan'da eğitim uçuşu için havalanan MiG-29 savaş uçağının düştüğü bildirildi.
1564163739104.png

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan Hava Kuvvetlerine bağlı uçağın dün yerel saatle 22.00'de radardan kaybolduğu belirtildi.

Eğitim uçuşu gerçekleştiren uçağın Hazar Denizi'ne düştüğünün tahmin edildiği, uçağın pilotu için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi.
1564163918964.png

Hindistan'a ait MiG-29 kalkış anında kaza geçirmişti!
Hindistan Donanmasına ait MiG-29 tipi savaş uçağı 2018 yılının ilk çeyreğinde kalkış anında kaza geçirmişti.
Goa vilayetinde bulunan INS Hansa Havalimanı’ndan kalkış yapan MiG-29 tipi uçak kaza geçirdi ve alev almaya başladı. Pilot uçaktan kendini kurtarırken, itfaiye ekipleri de hemen alev alan uçağa müdahale etmişti.
1564163907547.png

Kaza hakkında soruşturma başlatılırken, MiG-29 tipi uçak ise kullanılmaz hale gelmişti.

Kaynak
Kaynak

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
886
Azerbaycan'da eğitim uçuşu için havalanan MiG-29 savaş uçağının düştüğü bildirildi.
Ekli dosyayı görüntüle 75701
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan Hava Kuvvetlerine bağlı uçağın dün yerel saatle 22.00'de radardan kaybolduğu belirtildi.

Eğitim uçuşu gerçekleştiren uçağın Hazar Denizi'ne düştüğünün tahmin edildiği, uçağın pilotu için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi.
Ekli dosyayı görüntüle 75703

Hindistan'a ait MiG-29 kalkış anında kaza geçirmişti!
Hindistan Donanmasına ait MiG-29 tipi savaş uçağı 2018 yılının ilk çeyreğinde kalkış anında kaza geçirmişti.
Goa vilayetinde bulunan INS Hansa Havalimanı’ndan kalkış yapan MiG-29 tipi uçak kaza geçirdi ve alev almaya başladı. Pilot uçaktan kendini kurtarırken, itfaiye ekipleri de hemen alev alan uçağa müdahale etmişti.
Ekli dosyayı görüntüle 75702
Kaza hakkında soruşturma başlatılırken, MiG-29 tipi uçak ise kullanılmaz hale gelmişti.

Kaynak
Kaynak
Hocam bu uçakların kalkıştan önce depoda çürümeye terk edilmesi yerine bakımlarının yapılması bu sizin yazdığınız haberleri azaltacaktır. Sizin görüşünüz nedir?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,235
Kalkıştan önce depoda çürümüyor hiçbiri. Yanlış bir bilgi bu. Havayolu şirketleri hangarda bebek gibi bakıyor onlara :). Bakım sürecinde aptal bir teknisyen hata yapmaz ise durum şöyledir:
Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır.