• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Aynı Windowsu başka bir pc ye yükleme

Breakingbadd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhabalar .
Bir tanıdığımdan 3-4 yıl önce 2. El Laptop hediye almıştım .Sanırsam Laptop vista ile gelmişti ama bana win7 olarak verdi. Ben de onu şimdi win10 olarak kullanıyorum. Asıl sormak istediğim. Eğer freedos laptop alırsam bu bilgisayardaki windowsu freedosa aktarabilir miyim?

Not : Malesefki Lisans anahtarını bilmiyorum. Hediye ettiğinde de istememiştim :/

Edit: Laptopun altında Product Key gibi bişey yazıyor ama harfler okunmuyor

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
OEM (cihaz ile gelen) lisanslarda transfer yapılamaz.

Breakingbadd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Evet, transfer yapılabilir o zaman :)
Hocam bir de şeyi merak ediyorum .Suanki laptobunda 32 bit var .Windows 10u 64 bit indirip yeni alacagim freedosa 64 biti ayni Lisans numarasiyla yükleyebilir miyim. ? Yani 64 ve 32 nin keyi ayni mi?
--- Gönderi Güncellendi ---
Evet, transfer yapılabilir o zaman :)
Hocam bir sorum daha olcak.Freedosa windows lisansi transfer ettigimizde eski pc deki windows kullanilmiyor dimi ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Hocam bir de şeyi merak ediyorum .Suanki laptobunda 32 bit var .Windows 10u 64 bit indirip yeni alacagim freedosa 64 biti ayni Lisans numarasiyla yükleyebilir miyim. ? Yani 64 ve 32 nin keyi ayni mi?
Sıkıntı olmaz :)
--- Gönderi Güncellendi ---
Hocam bir sorum daha olcak.Freedosa windows lisansi transfer ettigimizde eski pc deki windows kullanilmiyor dimi ?
Teorik olarak öyle olması lazım. Daha önce lisans geçişi yapmış birisinden direk bilgi alırsan daha iyi olur gibi :)