Ayı imana geldi..:D

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ATEIST

Temel ateistmis. Birgün ormanda gezerken etrafina bakinmis ve "Hersey ne kadar tesadüf eseri olusmus" diye düsünürken birden arkasindan gelen sesle irkilmis.
Arkasina dönüp baktiginda büyük bir ayinin kendisine hizla yaklasmakta oldugunu görmüs.
Temel kosmus ayi kovalamis. En sonunda Temel bir agaç kütügüne takilarak yere düsmüs.
Ayida Temel'in üstüne atlamis. Tam pençesini Temel'e vuracakken Temel haykirmis :
-"Taaaanriiiiimmm!"
Bir anda hersey durmus. Dünya dönmemis, ayi donup kalmis, dere akmaz olmus.
Temel aptallasmis bir sekilde ne oldugunu anlamaya çalisirken gökten bir isik hüzmesi Temel'e dogru yaklasmis ve isiktan bir gelmis:
-"Bugüne kadar beni hep inkar ettin. simdi sikisinca beni çagirip yardim istiyorsun. simdi söyle bana bugüne kadar beni inkar edene ben simdi nasil yardim edeyim."
Temel iyice aptallasmis bir sekilde:
-"Tamam seni bugüne kadar hep inkar ettim. simdi de senden yardim istemem anlamsiz. Ama en azindan su ayiyi imana getirebilirsin" demis.
Ses "Peki" dedikten sonra isik hüzmesi kaybolmus.
Hersey normale dönmüs. Dünya dönmeye baslamis, dere akmis, ayi da elini indirmis.
Temel tam "yirritik" diye düsünürken ayi iki elinide havaya kaldirarak ve söyle demis:

-"Ey Allah'im senin rizkinla orucumu açiyorum. Hamdolsun verdigin nimetlere. Amin"

Ateist BERBER

Berber başlar anlatmaya.Dünya düzeninin bozuk olduğu konusundan başlar ve devam eder.Filistinde ki katliam,küçücük çocukların kapkaç unsurları oluşu,aile içi şiddet ve cinnet,ıraktaki mezhep kavgaları .... vs.Ve nihayet çıkarır ağzındaki baklayı ve şöyle der allah dostu olan müşterisine

-Netice olarak ben allah�ın varlığına inanmıyorum(haşa).Eğer sizin anlattığınız allah var olsa idi bu kadar kötü gidişata dur der,yardım ederdi.... Allah dostu bakarki adam gayet kararlı bi şekilde anlatıyor.Gereksiz bi diyaloğa girmek istemez.Keza anlatmaya çalıştığında berberin inkarını tekrarlayacağından korkar.Bir süre sonra tıraş sona erer.Alınacak alınır,para üstü verilir.Allah dostu iyi günler dileyip tam kapıdan çıkacak olur ki karşı kaldırımdan bu tarafa doğru saçı sakalına karışmış pespal biri yaklaşmakta.Dyanamaz döner ve derki berbere

-Ben berberin ve berberlik mesleğinin varlığına inanmıyorum.Şu karşıdan gelen adama bir bakasana.Eğer senin berberlik dedğin şey olaydı!bu adamın bu saç,sakalla gezmesine müsade edilirmiydi.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Berber mort... :D

Temele çok güldük, bütün ev ahalisi yerlerdeyiz... :D :D :D

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
-Ben berberin ve berberlik mesleğinin varlığına inanmıyorum.Şu karşıdan gelen adama bir bakasana.Eğer senin berberlik dedğin şey olaydı!bu adamın bu saç,sakalla gezmesine müsade edilirmiydi.

İşte bu süperdi :D helal kardeşim.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Zorhak :
Bence yaptığın yanlış..
Bu konu yine bir ton tartışma çıkaracak.....

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
zorhak, gerçekten de insanlar bize sataşıyor diyip sonra bunları yazdın mı aklımdan geçen tek şey, uçuş biletinin yazıcıdan çıkıyor olduğu.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
hayır madem tartışmadan uzak olmak istiyoruz..
adamlara provakatif diyoruz
ozaman bu ne ?

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
zorhak, gerçekten de insanlar bize sataşıyor diyip sonra bunları yazdın mı aklımdan geçen tek şey, uçuş biletinin yazıcıdan çıkıyor olduğu.

Sen modları yönlendirmeyemi kalkıyosun bana mı öyle geliyo antipatik?

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu konuya gelipte konuya gülünmesi ve sadece eğlenilmesi için yazıldığını anlamayanın burada işi olmamalı bence...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Bu konuya gelipte konuya gülünmesi ve sadece eğlenilmesi için yazıldığını anlamayanın burada işi olmamalı bence...

normal bi zamanda yazılsa komik.. bence şuanda komik :D
de
şu hal ve durumda yazınca onlardan ne farkın kalıyor?

Bencede :D Yan salonda ataistler partisi var oraya alalım sizi :D
hatta bu küstahlıkla onlardan daha aşağıya kalıyosun haberin olsun..

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Temelinki süper. :D

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
normal bi zamanda yazılsa komik.. bence şuanda komik :D
de
şu hal ve durumda yazınca onlardan ne farkın kalıyor?

Onlardan derken...?

Edit: Jeton düştü... Ne biliyim birden balıklama atladım... Ama haksızmıyım... :D

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
tamam komik :mrgreen:
ama zamanlama iyi değil ;)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Askerde bir kural vardır 3 defa dur dersin devam ederse ateş edersin.Şimdi ben 3 defa değil defalarca güzelce uyardım.Yine devam ettiler her mesaja cevap yazıp ortalığı karıştırmaya.Ama ben vurmadım ayaklarına sıktım sadece..:)

hayır madem tartışmadan uzak olmak istiyoruz..
adamlara provakatif diyoruz
ozaman bu ne ?
Bu bir fıkra..Zamanlaması da gayet iyi bence.
Temelinki süper. :D
İşte bu yazıya asıl verilmesi gereken tepki buydu.:)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
hayır buranın huzuru kaçıyor diyorum. Seni ise kaleye bile almıyorum. Kategorimde değilsin. Fikirlerin kendine ait olduğunda yine gel; birilerinin yazdıklarını alkışlamak için değil.

Dur dur sana bir de şarkı, sana en büyük ve tek kıyağımdır.

doğru söz her zaman alkışşlanır. senin gibi sinsilik yapmıyorum safım belli hiç olmazsa :D 2 yönlü oynamıyorum. 2 yüzlü değilim demek istedim. anlamakta zorluk çekersin diye...

Ayrıca emin ol sen benimle aynı kategoride olamazsın... Her yorumun negatif senin. Huzur ver az.. Biliyorsan konuş alim sansınlar bilmiyorsanda sus adam sansınlar. buda alkışladığım bi sözdür.

Korkma anti (patik) kus içindekileri. toplum baskısından korkma. bakarsın kimse dışlamaz seni :)

Benden de sana bu şarkı gelsin :D

http://www.youtube.com/watch?v=wqCzXg6LC5I

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
hayır buranın huzuru kaçıyor diyorum. Seni ise kaleye bile almıyorum. Kategorimde değilsin. Fikirlerin kendine ait olduğunda yine gel; birilerinin yazdıklarını alkışlamak için değil.

Huzur kaçırak birşey yok, yani inanmayanların sesi hep gür olacak çamur atacak izi kalacak bizlerde aman sesimizi çıkarmayalım cevap vermeyelim onlara uymayalım bilmediklerini öğretmeye çalışmayalım diyelim onlarda kendi aralarında partiye devam etsinler, vay be yerse güzel bir sindirme harekatı.

Ayrıca bir arkadaşımızın sözüne katılıyorum, gerçekten tüm mesajlarınız negatif, daha önce başka mesajlarda başakalarını nefsinize uymayın diye uyarıyorsunuz ama siz yine nefsinize hakim olamamışsınız ve uyarma ihtiyacı hissetmişsiniz öyleki moderatörleri dahi olaya entegre etmişsiniz, amaç belli, cümlelerinizle susturamazsanız belki yer diye aklınıza gelen diğer yolları deniyorsunuz devam edin bizler burada neyin doğru neyin yanlış olduğunu pekala biliyoruz kimsenin başına öğretmen kesilmenize gerek yok gönüllüde olmayın sizde rahat edin.

Ayrıca düşüncenizde belli değil inançlı gibi konuşup inanmayanların ekmeklerine yağ sürüyorsunuz buda farklı bir taktikmi.

Bende ayıp olmasın diye şarkı hediyenize bir şarkıda ben hediye edecektim ama geç kalmışım.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Huzur kaçırak birşey yok, yani inanmayanların sesi hep gür olacak çamur atacak izi kalacak bizlerde aman sesimizi çıkarmayalım cevap vermeyelim onlara uymayalım bilmediklerini öğretmeye çalışmayalım diyelim kendi aralarında partiye devam etsinler, vay be yerse güzel bir sindirme harekatı.

Ayrıca bir arkadaşımızın sözüne katılıyorum, gerçekten tüm mesajlarınız negatif, yine nefsinize hakim olamamışsınız ve uyarma ihtiyacı hissetmişsiniz öyleki moderatörleri dahi olaya entegre etmişsiniz, amaç belli, cümlelerinizle susturamazsanız belki yer diye aklınıza gelen diğer yolları deniyorsunuz devam edin bizler burada neyin doğru neyin yanlış olduğunu pekala biliyoruz kimsenin başına öğretmen kesilmenize gerek yok gönüllüde olmayın sizde rahat edin.

Ayrıca düşüncenizde belli değil inançlı gibi konuşup inanmayanların ekmeklerine yağ sürüyorsunuz buda farklı bir taktikmi.

"parayla imanın kimde olduğu bilinmez"

bir Cuma'da sana da dua ederim de inanırsın dinime, inancıma. Benim hep negatif yazdığım konusunu alıntıladığınız insanlarla konuşunuz sizler inancınızı.

Benim dinim inancım da bana kalsın. Yargılama anında terazimi sen tutacak değilsin ya. Bu aklınızdaki düşünce kadar canımı hiçbir şey yakmamıştı( sövsen daha az üzülürdüm ). YAzık ki bana derdimi anlattıkça ortalık karışmasın dedikçe ortalık daha da çok karışıyor. Sizlere bakıp da mı örnek alacaklar dinimizi, müslüman olacak insanlar ?

Kendinize gelin. Çeki düzen verin.

Moderatörlere yön verme konusu ise tamamen akıl dışı bir muhabbet. Moderatör senin benim yönlendirmemle mi iş yapacak ? Basitlik kavramı her insana aynı seviyede yerleşmemiş arkadaşım.

Bu işlediğin günah için benden öbür dünyada helallik istemek zorunda kalmaman için; Bu yazdıklarından dolayı bir hakkım varsa "helal olsun".

Edit : O kadar içerlemişim ki cümleler kopuk kopuk, kusura bakmayın forum ahalisi.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
İçerlemenizi gerektirecek birşey yok asıl sizin yazdıklarınıza bizler içerliyoruz aynı fikirdeysek birlik olmak zorundayız, susmak korkakların ve kaçakların işidir, bizler haklı davalarımızda susarsak birşeye ulaşamayız.

Bizler doğruları konuşalım yanlışları susturalım adı üstünde yanlışsa doğruya zarar verir bunu elimizden gelen her hareketimizde ve sözümüzde belirtmeliyiz yoksa nasıl anlaşılabilir ve değerlerimizi koruyabiliriz, içine kapanık susan ve sinen bir toplum olmak istemiyoruz sesimiz çıksın istiyoruz!

Ateistlerin birisi bir başlıkta yazmıştı aynen şöyle diyordu, bizler burada yazıyouz sizler bize inanmasanızda bu mesajı okuyan ve anlayan birileri çıkabilir diyordu, şimdi onların bakış açısınına bir bakarmısınız bizler susalım dersek olurmu ortalık yalan yanlış bilgilerle dolmazmı bizim amacımız doğruların ortaya çıkmasıdır kimseyi üzecek bir davranış sergilemiyoruz ki bizim değerlerimize saldırılıyor cevap vermek gerekir.

Davsota Başbakan sussaydı israil şu an nasıl konuşurdu bir düşünün!

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Moderatörlere yön verme konusu ise tamamen akıl dışı bir muhabbet. Moderatör senin benim yönlendirmemle mi iş yapacak ? Basitlik kavramı her insana aynı seviyede yerleşmemiş arkadaşım.

Valla kimse mal değil senin ne yapmak istediğini her akıl sahibi anlar hadi ben yanlış anladım başkalarıda mı? Görünen köy klavuz istemez. Sanane elalemin uçuş biletinden? Sanamı kaldı milleti forumdan attırmak? Sen kimsin? Bu forumdaki statün ne? O mesajınla resmen bakın mod arkadaşlar burda şutlanması gereken bi arkadaş var e banlayın artık demekten başka bişey değildir. Aslında gönderdiğin klibi ayrıca kendinede yolla..

Benim sana yolladığım Hüseyin Turan'dan Acayip hayvanlara Benziyirsen adlı klip az geldi sanırım. tekrar tekrar izlersin artık :D

Bi insanda hiçmi sevimlilik olmaz arkadaş!! Yok işte yok avatara bak hele :D

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Adamın biri elinde büyük bir bıçakla camiye dalar ve sorar:

-Aranızda müslüman olan var mı?

Korkudan kimse bişey diyemez. Birazdan yaşlı bir adam ayağa kalkar:

-Ben müslümanım.

Bıçaklı adamla yaşlı adam camiden çıkarlar. Adam dışarıdaki inek sürüsünü gösterip:

-Amca, şunları kurban edicem de ben beceremem yardım eder misin?

Yaşlı adam epeyce bir hayvanı kestikten sonra 'Ben yoruldum başka birini bul' der.

Adam bu sefer kanlı bıçakla yine camiye girer ve sorar:

-Aranızda başka müslüman var mı?

Az önceki adamı doğradığını düşünen cemaat çok korkar ve herkes aynı anda İmam’a bakar, İmam:

-Ne bakıyosunuz ulan iki rekât namaz kıldırdık diye hemen müslüman mı olduk?

(yorum yok!)

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Adamın biri elinde büyük bir bıçakla camiye dalar ve sorar:
-Aranızda müslüman olan var mı?
Korkudan kimse bişey diyemez. Birazdan yaşlı bir adam ayağa kalkar:
-Ben müslümanım.
Bıçaklı adamla yaşlı adam camiden çıkarlar. Adam dışarıdaki inek sürüsünü gösterip:
-Amca, şunları kurban edicem de ben beceremem yardım eder misin?
Yaşlı adam epeyce bir hayvanı kestikten sonra 'Ben yoruldum başka birini bul' der.
Adam bu sefer kanlı bıçakla yine camiye girer ve sorar:
-Aranızda başka müslüman var mı?
Az önceki adamı doğradığını düşünen cemaat çok korkar ve herkes aynı anda İmam’a bakar, İmam:
-Ne bakıyosunuz ulan iki rekât namaz kıldırdık diye hemen müslüman mı olduk?

(yorum yok!)

Şimdi sizin verdiğiniz bu yazı ile ilk mesaj arasında koca bir mantık hatası var, çünkü ilk mesajda karşı tarafa saldırı yoktu hakaret yoktu, tam tersine doğruyu ispatlama adına güzel bir iki kelam vardı ama sizinki resmen hakaret ve iftira dolu amaçsız saldırı denecek türden saçmalama, kusura bakmayın kaale bile alınacak tarafı yok!

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Madem bu konu artık alıntılar, hikayeler şarkılar konusu oldu. Ben de en sevdiğim şarkılardan birini yazarım, "bilinen en ünlü diss'lerdendir".

"
Sözüm kulaklarına değsin duvara vursun başını gücüm
Yıllar geçse vakit durur alınamayacaktır öcüm
Ardıma aldığım dilaverle başlamıştı büyük göçüm
Devler ortasında bir omzu yere yakın bir bücürüm
Ah bu körpelerde kalmamış fikir akıl
Dumanlı bahçelerde aleve ver otu tipin coni maykıl
Bir tarafta kel oğlanlar, diğer yanda mevlanalar
Eski dosttan düşman olmaz bunlar en büyük yalanlar
Tilki orda bir ümitsiz dağla hayal kurarken
Nedense ipini kestin sattın grubunu erken
Kalbin neyse nefretinide kendi elinle şah mat ettin
Velakin şimdilerde yediğin tabakları tekmeledin
Bana diss atarken eminimki kullanacaksın kaf kef
Cümle sonuna koyacaksın kaf kef senin yerin kenef
3 Nankör bir araya gelmiş çekip gitmiş şeref
Esefle kınama görevindeki yalakalıkla mükellef
Rapte sahte yan sahte kan sahtoman
Maslak yalısındakileri bilse napardı resepsiyonist baban
Ve ağla lan rap hayatın bitti maymun çarli şarlatan ve
Dürzü, burası senin havanı alan
Sago lan

Dürbün kurşun palaska postal görcek, gitmediği askeriyede
Balistik görcek mercek
Keksin gerzek, kroki ile kalkan batın inecek
Bu duruma en çok çatal flex sevinecek

(Devam)

Allah sizi sagopa kajmer şerrinden korusun
İllallahla kaçış dur, bismillah sana haram gavur
Eyvallahın sonu boğaza daim konuk olur
Fantezilerini kur bosporus ortasında tekbaşına osur dur
Kendine bir gün kötü gözlerle bak ayıbını yüzüne vur
Aşağıla dürüst ol bir kere olsun sınırda dur
Yalanla beslenen kulaklarıma dilersen köpekçe av kur
Cihanda 3 şey maneviyse onur -huzur -gurur

Baksen şu işe ee maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki
Hece
Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime
Baksen şu işe maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece
Hece

Beni devirmek çok kolaysa tarihinden Adımı sil
En temiz denizde bile var gözden ırak koli basil
Fil şirindir amma onca sineğin başını ezendir bil
Ben humusla rahat uyurken seni saracak *"kil bil"
Sözlerimdir kulaklarına kabartma tozu
Her ustanın sırrı gizli sağ elinde saklı kozu
Şaşmamakta şaşı bakışla bakmamakta kantarın dozu

On bin resme dahil olsan ben veririm en iyi pozu
Sahana ceza kestim, ben ağlamazken vurur dilim
Benimle ay lı ben li konuşma dilini keserim
Rap hayatını tek parçamla bitiririm yeminliyim
Bundan sonraki kariyerinizde esenlikler dilerim (esen)
Öyle nankörsün ki buz dağlarını eritemezsin
Açık arttırma yapsan bana rapini yediremezsin
Rapstarım desen sokak sanatından bihabersin
Tek bir ihtimal var desem yerli yalaka sensin

Hece
Yeaaah 2 çift 0, 5 yo sago motherfucking empire yea man"

*Burası bir çok yerde, kaynakta "kill bill" olarak yazılsa da, aslında sagopa kajmerin edebi sanatlara olan hakimiyeti de gözler önüne seriliyor.
humus -> verimli toprak.
kil -> verimsiz toprak.
Aslında sagopa kajmer diss attığı kişiye çok azabın var daha çekeceğin demektedir.

Konu Dışı Edit : Bold+italic kısımlar şarkının en meşhur diss kısımları olduğu için özellikle belirtilmiştir. Özellikle ikinci kısımda, cezanın bir albümdeki tüm şarkılarına tek bir kuple ile cevap vererek Sagopa Kajmer ne kadar dahi bir kelime ustası olduğunu da belirtmiştir.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şimdi sizin verdiğiniz bu yazı ile ilk mesaj arasında koca bir mantık hatası var, çünkü ilk mesajda karşı tarafa saldırı yoktu hakaret yoktu, tam tersine doğruyu ispatlama adına güzel bir iki kelam vardı orada ama sizinki resmen hakaret ve iftira dolu amaçsız saldırı denecek türden saçmalama, kusura bakmayın kaale bile alınacak tarafı yok!

yaani kusura bakmayın da ilk mesajın neresi mantıklı? allah insanla konuşuyor!!! benim bildiğim, yani sizden öğrendiğim kadarıyla allah sadece peygamber ile konuşur o da melekleri vasıtasıyla...

ben ne ilk mesajı kaale aldım ne de benim yazdığım mesajı, çünkü ikisi de fıkra zaten...
işinize gelen fıkrada mesaj var işinize gelmeyen fıkra hakaret dolu, ohh be ne güzel...

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yaani kusura bakmayın da ilk mesajın neresi mantıklı? allah insanla konuşuyor!!! benim bildiğim, yani sizden öğrendiğim kadarıyla allah sadece peygamber ile konuşur o da melekleri vasıtasıyla...

ben ne ilk mesajı kaale aldım ne de benim yazdığım mesajı, çünkü ikisi de fıkra zaten...
işinize gelen fıkrada mesaj var işinize gelmeyen fıkra hakaret dolu, ohh be ne güzel...

Kusura bakılacak bir mesaj attınız çünkü konu Allah ile kul arasındaki konuşma yada konuşmama meselesi değil! anlamak istemiyorsunuz! orada hakaret yok diyoruz sonuçta örneklemedir, benim anlatmaya çalıştığım tekrar ediyorum ilk mesajda hakaret ve iftira yoktur sizinkinde amaçsızca iftira vardır konu bu! terazinin dengesini şaşırmayalım.

Edit: Ayrıca sadece bizden öğrenmeyin birgünde Kur'an ın Türkçe mealini okuyarak öğrenme yolunu seçin!

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kutuplaşmaya meraklı toplumumda, kutuplar hiç eksik olmadı, olmayacak da.

Bir gün dini bütün - dinsiz
Öbür gün sağcı - solcu
Ertesi gün bilmem ne partili - karşı partili
Arkasından galatasaraylı - fenerbahçeli.
Arkasından hukuk - siyaset
Arkasından mühendis - işletmeci.

Kimisi basit karşı karşıya gelmeler. Kimisi bayağı kanlı kutuplaşmalar. Ama her zaman olanlar, olacak olanlar. Bize düşmana ne hacet. Yeteriz biz kendi kendimize.

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@Helitron
bu kadar insan seni hakka çağırmaya çalışıyor hepsinden allah razı olsun ama
Tevbe : 87 :" ...Kalplerine mühür vuruldu. Bundan dolayı onlar anlayışsızdırlar "
En'am :46 :" eğer Allah kulaklarınızı ve gözlerinizi alır da kalplerinize mühür vurursa..."
A'raf :101 " İşte kâfirlerin kalplerini Allah böyle mühürler. "
Nahl :108 " İşte onlar Allah'ın, kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği
Nisa :155 " Sözlerini bozmalarından,Allah'ın ayetlerini inkar etmelerinden ,haksız yere peygamberleri öldürmelerinden ve " kalplerimiz mühürlü " demelerinden ötürü onları lanetledik, tam aksine inkarlarından ötürü Allah onların kalplerini mühürlemiştir."
Bakara: 88 " Kalplerimiz perdelidir" dediler. Hayır ; küfür ve isyanları sebebiyle Allah onlara lânet etmiştir. O yüzden çok az inanırlar. "
Bakara :93 " Onlar: İşittik ve isyan ettik, dediler. İnkârları sebebiyle kalplerine buzağı sevgisi dolduruldu "
Yunus :74 . " Onlar daha önce yalanladıkları şeye inanacak değillerdi. İşte haddi aşanların kalplerini biz böyle mühürleriz. "
Nahl : 104 " Allah'ın âyetlerine inanmayanlar yok mu, kuşkusuz Allah onları doğru yola iletmez "
Sâf :5 " Onlar yoldan sapınca, Allah da kalplerini saptırmıştı "
Mutaffifin . 14 " Onların işlemekte oldukları (kötülükler) kalplerini kirletmiştir "

Bu kadarda ayet var.Artık bişey yapabileceğimizi sanmıyorum hepimizde dört dörtlük bırak dört ikilik bile müslümanlık yaşamıyoruz.Ama sana tek ve son sözüm inşallah kalbin mühürlenmemiştirde ulaşır Sonsuz kavramını anla denizlerdeki damlanın sina çöllerindeki kum tanelerinin bile sonu var kibrit alaevine dayanamazken sonsuza kadar nasıl yanabiliriz.Rabbim Hepimizi kendine müslüman olarak döndürsün

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
@Helitron
bu kadar insan seni hakka çağırmaya çalışıyor hepsinden allah razı olsun ama
Tevbe : 87 :" ...Kalplerine mühür vuruldu. Bundan dolayı onlar anlayışsızdırlar "
En'am :46 :" eğer Allah kulaklarınızı ve gözlerinizi alır da kalplerinize mühür vurursa..."
A'raf :101 " İşte kâfirlerin kalplerini Allah böyle mühürler. "
Nahl :108 " İşte onlar Allah'ın, kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği
Nisa :155 " Sözlerini bozmalarından,Allah'ın ayetlerini inkar etmelerinden ,haksız yere peygamberleri öldürmelerinden ve " kalplerimiz mühürlü " demelerinden ötürü onları lanetledik, tam aksine inkarlarından ötürü Allah onların kalplerini mühürlemiştir."
Bakara: 88 " Kalplerimiz perdelidir" dediler. Hayır ; küfür ve isyanları sebebiyle Allah onlara lânet etmiştir. O yüzden çok az inanırlar. "
Bakara :93 " Onlar: İşittik ve isyan ettik, dediler. İnkârları sebebiyle kalplerine buzağı sevgisi dolduruldu "
Yunus :74 . " Onlar daha önce yalanladıkları şeye inanacak değillerdi. İşte haddi aşanların kalplerini biz böyle mühürleriz. "
Nahl : 104 " Allah'ın âyetlerine inanmayanlar yok mu, kuşkusuz Allah onları doğru yola iletmez "
Sâf :5 " Onlar yoldan sapınca, Allah da kalplerini saptırmıştı "
Mutaffifin . 14 " Onların işlemekte oldukları (kötülükler) kalplerini kirletmiştir "

Bu kadarda ayet var.Artık bişey yapabileceğimizi sanmıyorum hepimizde dört dörtlük bırak dört ikilik bile müslümanlık yaşamıyoruz.Ama sana tek ve son sözüm inşallah kalbin mühürlenmemiştirde ulaşır Sonsuz kavramını anla denizlerdeki damlanın sina çöllerindeki kum tanelerinin bile sonu var kibrit alaevine dayanamazken sonsuza kadar nasıl yanabiliriz.Rabbim Hepimizi kendine müslüman olarak döndürsün

Allah razı olsun, şu konuda kendiminkiler dahil okuduğum en anlamlı mesajdı.

eddiebg

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bakiyorum da, son günlerde takipettigim kadariyla ateistlere karsi forumda bir karalama kampanyasi baslatilmis. Anlam veremiyorum dogrusu. Cok seviyesizce yazilar ve tartismalar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...