emre5589
Asistan
Öncelikle bu soruyu sorun kişi Müslüman ise durum çok vahim. Ayasofya Türk'lerin, Müslümanların namusudur, nişanesidir. Ayasofya'nın müzeye çevrilmesi Türk milletine ve İslam alemine yapılmış en büyük ihanetlerdendir. Atamız Fatih Sultan Mehmet Han'ın kılıç hakkıdır ayasofya. Ayasofya vakfiyesinde ettiği bedduada şu şekildedir: “Benim bu mabedim, dünya durdukça cami olarak kalacaktır. Her kim benim bu mabedimi camilikten çıkarıp başka bir şeye çevirirse; Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların lâneti onun üzerine olsun! Onlar, hiç hafiflemeyen bir azabın içinde kalsınlar! Öyle ki, yüzlerine bakan ve kendilerine şefaat eden hiç kimse bulunmasın!..“ Ne yazık ki ülkemiz de Müslüman olup da “Ayasofya cami olsa n'olcak zaten bir sürü cami var” diyen cahil kardeşlerimiz de mevcut. Onlara Allah'tan hidayet diliyorum. Gayrimüslimlerin de bu olaya karşı çıkmasına anlam veremiyorum. Yav kardeşim kılıç hakkı denen bir şey var. Zamanında atalarımız canlarını ortaya koyarak orayı fethetmişler. Ayasofya artık Türk'lerin, Müslümanların!. Lütfen bu gerçeği kabullenin artık! Düşüncelerimi belitrmek istedim. Milletimizden ricam azıcık tarıhinizi araştırın...