Ayağınıza Kramp Girerse :D

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Kramp Nedenleri:

Fazla egzersizler, aşırı yüklenme, adale zorlanması, aynı pozisyonda uzun süre kalmak, aşırı yorgunluk ve su kaybı Kramp nedenleridir. Ayrıca, şeker, böbrek ve kalp damar rahatsızlıklarında ve hamilelikte kramp meydana gelebilir. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi minerallerin eksikliği de krampların oluşmasına zemin hazırlar. Atardamar hastalıklarından kaynaklanan kramplarda mutlaka bir doktora başvurmak gerekir.

Kramp Tedavisi:

Kramp durumunda, kramp giren bölge aşırı hassas olacağından sakin ve nazik hareket ederek hastayı rahatlatmak ve kramptan etkilenen bölgeyi germek adaleyi rahatlatır. Masaj ve sıcak su banyosu da yararlıdır. Kramp giren adale sabırlı bir şekilde yavaşça hareket ettirilerek gevşemesi sağlanır. Hamilelikte Kramp oluşması sık karşılaşılan bir durumdur, bu nedenle özellikle gebelikte yeterli miktarda su ve mineral alındığından emin olunmalıdır.

Kramptan Korunmak için kasları aşırı zorlamamaya özen göstermek gerekir. Ayrıca, mineral eksikliğine karşı yeterli ve dengeli beslenmek ve yeterli miktarda su tüketmek kramp tutulması ihtimalini azaltacaktır. Kramp riskini arttırdığı için alkolden de uzak durulmalıdır.

Kaynak

NOT: Dün gece Ayağıma kramp girince (hemde çok feci olanından:hammer:) Nedir ne değildir diye bir bakayım dedim. Bu bilgiyı buldum.. ve paylaşmak istedim.

Bu arada kramp sizi denizde yakalarsa(-ki ALLAH korusun) Boğulma itimaliniz çok yüksekmiş.Dikkatli olmak lazım. Fazla açılmayın:D

Sİz Kramp'tan nasıl kurtuluyorsunuz?

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
gece uyurken baldırıma girer ki bu dayanılmayacak bir ağrıdır dişlerimi sıkarım ses çıkmasın ,millet rahatız olamsın diye,ama korkunç bir ağrıdır ve gözümden yaşlar gelir,el yada ayak kırılması gibidir,gücüm yetipte doğrulabilirsem ayağımın ucundan tutup kendime çekerim bu acıyı alır ama bırakmamak kaydıyla ve dediğin gibi denize giremem havuzada çok sığ yerler ancak

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Benim duyduğum ama doğruluğundan emin olmadığım bilgi: Denize girerken mayonuza çengelli iğne tutturun.Kramp girerse kramp giren bölgeye batırın kramp hızla çözülecektir...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ben valla geçen sene denize gittim tamda suda oturuyom ayağa kalkarken ayağıma kramp girmez mi lap suya neyseki fazla uzaklaşmamıştım ayağım acıya acıya çıkmıştım sudan ve 15 dk sonra tekrar suya girdiğimde tekrar kramp girdi neredeyse 1 buçuk saat içinde aynı gün 3 kere kramp girdi hem de suyun içinde.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
benim ayağıma çok sık kramp girer.Benim tedavi yöntemim kram giren bölgeyi çimdiklemek.Ve çok şükür herseferinde işe yaradı bugüne kadar.

Yüzme bilmediğim için denize girmiyorum zaten.O nedenle denizde girme ihtimali çok düşük.

cn.gates

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kramp girince ayağa kalkın ve kramp giren ayağınızın üstüne ağırlığınızı verin. :D En etkili çözüm :D

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bir bölgenize kramp girdiği zaman, eğer aşırı aktiviteden kaynaklanan bir krampsa, sıcak bir maddeyle tampon yapmanız bölgede biriken laktik asitin dağılmasına yardımcı olur, kramp kısa sürede dağılır.Bunu aşırı efor sarfettikten sonra sıcak tampon uygulamanız, kramp girme riskini azaltır.Ayaklarınızı deniz kıyısında sıcak kumla ovmak gibi.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
benim de ayağıma sık sık kramp girer
en son c.tesi günü denize girdiğimde sağ ayağıma kramp girdi
çözümüm her daim kramp giren ayağımı baş parmak hariç geriye kalan 4 parmağı elimle geriye doğru iterek ve elin baş parmağı ile ayak parmaklarının 4 cm altına batırmaktır :D

anlayan var mı ?

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Benim duyduğum ama doğruluğundan emin olmadığım bilgi: Denize girerken mayonuza çengelli iğne tutturun.Kramp girerse kramp giren bölgeye batırın kramp hızla çözülecektir...

Evet ben onu duymadım sadece bir gece ayağıma giren kramplı bölgeye çaresizlikten iğne batırdım ve hemen acı kesildi.
Birde Hıkçıkırık için poşet tedavisi var. Burnumuzu tıkayıp poşete nefes alıp vererek hıkçırıktan kurtulabilirsiniz. Bunuda not olarak vereyim dedim :)

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar ayağa yada ele giren kıramp sadece rahatsızlık verir başkada bişey değil ama kasık,baldır ve boyna giren kıramp yerlerde süründürür adamı ayrıca çengel iğnede hiç bi işe yaramaz,öyle bir durumda çivi çaksanız nafile sadece yapabilirseniz kası ters tarafa doğru zorlamadan germektir yani karşı güç uygulamak eğer aksi olsaydı futbol sahalarında yerde kıramptan bağıran adamı iğne manyağı yapmaları lazım:)

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Havuzda girince genelde çok feci değilse (Onları hiç görmedik neyse ki. :D) kasılan yere yumruk atarak ve gererek bir anda kendine getirmeye çalışıyorum. :)

Biraz acılı ama çok işe yarıyor.

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim arada baldırıma uğruyor o çok fena her seferindede bacağım kapalı vaziyette giriyor o daha fena

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
gece 4-5 gibi 2 haftada 1 öyle bir kramp oluyor ki.. birine sesleniyorum bağırarak ya da yastığı ısırıyorum.. anlatılmayacak kadar çok acıyo.. kaslar fırlıyo yerinden sanki.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Evet benim genelde gece sabaha doğru yataktayken oluyor... braveheart.fb
arkadaşımızın dediği gibi şöyle 2 80 dümdüz bi şekilde yatağın içerisinde uzanıyorum... Ve o bölgeyi kesinliklede sıcak tutmanız gerekiyor...Sonrada yavaş yavaş geçiyor... NOT: Alkolden de kesinlikle uzak durulmalı...

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Kramp Allah'a çok şükür çok fazla sıklıkla uğramaz bana :)
Ama her ihtimale karşı yanımda bi çengelli iğne bulundurcam :)

cynic

Asistan
Reaksiyon puanı
0
lnt bişey yaw:bored: Gece koluma giriyor bi yerden kaldırıp başka yere koyuyorum:w00t:

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
:D ya yumruk atarım yada.. kalkar hoplar zıplar.. ayağımı duvara vururum :) :P

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92

benim ayağıma çok sık kramp girer.Benim tedavi yöntemim kram giren bölgeyi çimdiklemek.Ve çok şükür herseferinde işe yaradı bugüne kadar.

Yüzme bilmediğim için denize girmiyorum zaten.O nedenle denizde girme ihtimali çok düşük.

İğne ve Çimdiklemek benimde çok sık duyduğum yöntemler. En Fazla kulandığım yöntem ise Çimdiklemek.Ama Ağrı o kadar dayanılmazki sanki çimdikleyince daha çok ağrıyacak gibi. bu yüzden bir korka korka çimkikliyorum:D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Teşekkürler kardeş..:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Futbolcu olduğumdan dolayı bacağıma sık sık kramp girer en iyi yöntem ayağınızı dik konuma getirip kasmaktır. Suda ise sırt üstü yatar konuma geçip 5-6 dk beklemektir. Kıl çekmesi de çoğu zaman işe yarar ama en önemlisi sakin olmaktır arkdaşlar :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Banada hep okuldan dönünce olur kısa süreli ama çok fena ağrıyor. Sağ ayağımın baş parmağının altındaki yerde çok sert bir cisim oluyor sanırım kemik ama 5-10 dk sonra geçiyor :D Birşey olacak diye çok korkuyorum :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim Spor salonunda sol ayamdaki serçe parmağımın yanındaki parmağıma girdi. Sehpa arası dips yapıyodum özerimde 20 kiloyla kaldım valla öyle. Ogünden beridir genellikle o parmağıma kram giriyo böyle parmam tutulup kalıyo hiç oynatamıyorum .

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
gece uyurken baldırıma girer ki bu dayanılmayacak bir ağrıdır dişlerimi sıkarım ses çıkmasın ,millet rahatız olamsın diye,ama korkunç bir ağrıdır ve gözümden yaşlar gelir,el yada ayak kırılması gibidir,gücüm yetipte doğrulabilirsem ayağımın ucundan tutup kendime çekerim bu acıyı alır ama bırakmamak kaydıyla ve dediğin gibi denize giremem havuzada çok sığ yerler ancak

6 sene önce sol baldır kaslarını yırtmış biri olarak geceleri bana da aynısı oluyordu. Ta ki spor yapıp bacaklarımı güçlendirene kadar.
O bölgeyi ağırlık çalışarak kuvvetlendirmek, ham tutmamak bende işe yaradı. Bir başkasında ne olur bilemem.

Ayrıca baldıra kıramp girince topuğunuzu bir kaç kez sertçe yere vurun. Bu iyi geliyor.

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Tek yapmak gereken dua etmek :) NOT: bazen sıkıntıdan kendi bacağıma bile bile kramp sokuyorum :D

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Hortlamış da olsa konu bunun en güzel çözümü iğne batırmaktır. Denizde kramp girerse konunun başında dendiği gibi boğulma ihtimali var yüzücüler yanlarında iğne taşır ve o bölgeyi uyararak geçmesini sağlar krampın sonra yola devam

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Bir gece yataktan haykırarak uyandım, çünkü ayağıma kıram girmişti :D Acayip pis bir acıydı unutamıyorum.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hortlamış da olsa konu bunun en güzel çözümü iğne batırmaktır. Denizde kramp girerse konunun başında dendiği gibi boğulma ihtimali var yüzücüler yanlarında iğne taşır ve o bölgeyi uyararak geçmesini sağlar krampın sonra yola devam

askerliğim sırasında bir intikalde sağ baldırım öyle kasıldıki kütük gibi sırt üstü devrildim, arkadaşlar koştu (vuruldum sandılar heralde) ama kıramp olduğunu anlayınca dediğin gibi iğne çıkardılar ki bu normal bir iğne değil kocaman bir çengel iğneydi bıçaklar gibi saplamaya başladılar ama zerre faydası olmadı, iğne çizgi filmlerdeki gibi Z şekline girmişti yani kısacası bende hiç işe yaramadı

benim için en güzel yöntem dizini bükmeden ayağa uzanmak ve ayak parmaklarından tutup kendime doğru asılmak ve geçmesini beklemek, bende aşırı yorgunluktan oluyor yani çok çok yorgunsam oluyor