Avustralya'da Yarın Gösterime Girecek Olan "120" Filmine Ermeni Engeli

Bu konuyu okuyanlar

baranbey

Asistan
Katılım
10 Ocak 2007
Mesajlar
165
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ermeni Diasporası "120" Filminin Gösterilmemesi İçin Sinema Salonlarına Tehditkar Mektuplar Gönderirken, Avustralya Türk Basını Türk Toplumunun Sinema Salonlarını Doldurması İçin Kampanya Başlattı.

Avustralya'ya Türk filmleri getirerek gösterime sokan Cinegraph adlı şirketin 24 Nisan'dan itibaren beyaz perdeye yansıtacağı "120" adlı film, Ermeni diasporasını çileden çıkarttı.

Avustralya'da 24 Nisan tarihinden itibaren gösterime girecek olan 120 filmini engellemek isteyen Ermeni diasporası, sinema salonlarına gönderdiği mektuplarda bir takım iddialarda bulunarak, gösterimin iptalini istedi.

Avustralya Ermeni Ulusal Komitesi tarafından gönderilen mektuplara çarptırılmış tarihi bilgiler de ekleyen Ermeni diasporası, Avustralya'daki Türk toplumunun 150 bin kişilik nüfusunu gözardı ederek, ülkede 50 bin Ermeni'nin yaşadığını belirtirken, sinema salonlarına gözdağı vermek istedi.

Filmin 24 Nisan'da gösterime gireceğini öğrenen Avustralya Ermeni Ulusal Komitesi, gösterimi yapacak olan sinema salonlarına gönderdiği mektuplarla 120'nin oynatılmamasını istedi.

Ermeni komitesi, "Filmin, Ermeni toplumunu yanlış şekilde sunmayı ve Ermeni soykırımı ile ilgili tarihi gerçekleri çarpıtmayı amaçlayan içeriği olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verdiği mektupta, endişelerini de dört maddede dile getirdi.

Bu arada, filme destek veren yetkililer ve Türk basını, Türk toplumuna ricada bulunarak sinema salonlarının doldurulmasını istediler.
Bir filmin uzun süre gösterimde kalması için ilk haftanın gişe satışlarına bakıldığına dikkat çeken yetkililer, "Ne kadar çok bilet alınırsa bu her bilet Ermeni diasporasına şamar olarak geri dönecektir" dedi.

Filmin tatminkar sayıda seyirci çekmesiyle Ermenilerin tüm iddialarının havada kalacağı belirtilirken, sinema salonlarının da Ermeni dayatmasına bundan sonra dikkat etmeyeceği ve Türk filmlerinin gelmeye devam edeceği ifade edildi.
KAYNAK:http://www.nethabercilik.com/haber/avustralya_da_yarin_gosterime_girecek_olan_120_filmine_ermeni_engeli.htm
 

Ahmethz

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
yuh ya nedir bu Ermenilerden çektiğimiz umarım orada da gösterime girer, 50bin Ermeniden çekiniyorlarmışmış peh |)
 

bayneden

Asistan
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
298
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Adamlar az ama kulisleri güçlü..
Maalesef para ve güç onlarda..
Ama şimdilik..!!
 

Son mesajlar

Üst