Avrupa Yakası'nda Taze Kanlar

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
gurgen1.gif
10411-101-1.jpg

[size=12pt]Gürgen Öz yeni kapıcı, Binnur Kaya dergiye ortak olacak[/size]

Avrupa Yakası yeni sezonda kapıcı dairesi köyden gelen yeni bir misafiri ağırlamaya hazırlanıyor. Gaffur'un annesi Hediye hanımın kardeşi, Gaffur'un dayısı Cesur'u. Bu karakteri, daha once de duyurduğumuz gibi Okan Bayülgen'in "Televizyon Makinası"ndaki skeçlerinden tanıdığımız Gürgen Öz canlandıracak.

yine daha once duyurdugumuz gibi, Dizinin kadrosuna katılacak bir diğer isim ise Binnur Kaya. Kaya da derginin yarısını satın alan görgüsüz, sosyetik bir kadını oynayacak. Gürgen Öz avrupa yakası'nda oynayacağı karakteri anlatıyor.
Öz 19 Eylül'de başlayacak dizideki karakterini özenti, "Nişantaşılıyım" havalarında biri olarak tanımlıyor. Karakteri için hiçbir fiziksel değişiklik yapmayacağını söylüyor.

İçimden "Keşke 'Avrupa Yakası'ndan teklif alsam" diye geçirdiğim günlerde telefonum çaldı. Arayan dizinin yönetmeni Jale Atabey'di. Onunla daha önce bir dizide birlikte çalışmıştık. Jale "Gülse Birsel'le yeni bir karakter için seni düşünüyoruz" dedi. Seve seve kabul ettim. Ertesi gün Gülse hanım aradı, karakteri anlattı. Karakter analizini verdi, senaryoyu gönderdi.Tipim aynı kalacak, yerel bir şivem yok. Birsel sadece oyuncuların senaryonun dışına çıkmasını istemediğini söyledi. Bu prensibine saygı duyuyorum. Zaten senaryo yeterince komik. Oyuncunun repliğine kendi kafasından ek yapmasına, doğaçlamaya gerek yok.
İlk bölümdeki karakterle 10 bölüm sonraki karakter aynı değildir. Karakter yavaş yavaş oturur. Diğer oyuncularla paslaşılır. Gelen tepkilere göre senaryo ilerleyebilir. Oyuncu karaktere yavaş yavaş hayat verir. Karakter ilk başlarda mekaniktir, zamanla yaşamaya başlar. Benim oynayacağım rol de böyle gelişecek, büyüyecek. İki kez konuk oyuncu da olmuştum diziye. Türkiye'de, neredeyse 90 dakika süren bir sitcom'un tutmasını sağlamak büyük başarı. Bir komedyenin içinde yer almayı isteyeceği, çok eğlenceli bir iş "Avrupa Yakası". Oyuncuların eğlendiği bir projenin seyirciye yansımaması mümkün değil zaten.
Dizi şunu da ispatladı. Bu bir star işinden çok, ekip ve hikaye işi. Oyuncular çıktı, oyuncular gitti ama hâlâ seyirciyi yakalamayı başarıyor.
Kapıcının karısı Hediye hanımın kardeşini oynayacağım. Apartmanın kapıcı dairesine misafir geliyorum.
Benim şu aşamada rol üzerime yapışır gibi bir korkum yok. Oyunculukta karakterin üzerinize yapışması her zaman bir risktir. O durumu ancak kendinizi yenilediğiniz zaman kırabiliyorsunuz. Seyircinin sizi bir başka karakterle benimsemesi zaman alıyor. Beni "Televizyon Makinası"ndan tanıyanların yeni tiplememe alışması zaman alacak. Keza benim de öyle.
Sokakta ilgi görünce, tanınınca motive oluyorum. Tersi de oluyor tabii. Markette diş fırçası bakarken benimle fotoğraf çektirmek isteyen bir hayranımla karşılaşmak hoşuma gitmiyor. Bazen de arka arkaya çok soru soruyorlar. "Avrupa Yakası"nda oynamaya başladıktan sonra sorularla beni daha da sıkıştıracaklar. Kaçmanın bir yolunu bulacağım artık.
kaynak

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Müthiş iki oyuncu
BİNNUR KAYA muhteşem ... sırf onun için izlenilir yanii tabii BUHRAN abiyide unutmamak lazım :P ;)

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
İki sağlam oyuncu. Kadroyu güçlendirir ama ben seyretmiyorum. Sadece bu diziyi değil uzun zamandır tv ile pek aram yok arada bir bakabiliyorum. :)

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Binnur Kaya! ;D Diziyi bir yıl daha taze turmayı başarır ama yavaş yavaş sıkmaya başladı artık.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yine rakibi yaprak dökümü olursa kötü.Geçen sene baya yarıştılar ama sona doğru yaprak dökümü arayı açtı.Bu senede yaprak dökümü harika çıkış yaptı ve binbir gece gibi reyting aldı.Kısaca işleri zor tabi aynı günse...

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
süper bi dizi, yeni katılan oyuncularda süper..Gürgen'e zaten aşığım "Makina"dan.. Binnur Kaya'da "Yabancı Damattan" süper komik biri. off ya yaprak dökümüyle aynı gün olmasınlar. arada kalıorum hangisini izlesem diye :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Zaten olursa dökülür 2si arasında tercihe geldimi millet yaprak dökümünü seçiyo

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,142
Oh oh iyi

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
her sene oyuncularını kaybetmesine rağmen yeni katılanlarlar birlikte güzelliğini koruyan dizi

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
EzOhİsTaN dedi ki:
süper bi dizi, yeni katılan oyuncularda süper..Gürgen'e zaten aşığım "Makina"dan.. Binnur Kaya'da "Yabancı Damattan" süper komik biri. off ya yaprak dökümüyle aynı gün olmasınlar. arada kalıorum hangisini izlesem diye :D
liste kabarıyor Ezo :*

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ata Demirer ve Evrim Akın varken Avrupa Yakası çok daha güzeldi.Artık izlerken zevk bile vermiyor.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
diziden sürekli öndeki karakterlerin gitmesi ve bunun sebebinin para olduğunun söylenmesi beni diziden uzaklaştırıyor.. yapımcı o kadar para kazanırken oyuncularla paylaşmaması çok kötü....

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
iki karakter'de bekleneni vericektir. Güzel olmuş..

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Tartarus dedi ki:
kimler ayrıldı diziden?
şimdilik Peker Açıkalın (Gaffur)

ama Binnur Kaya süperdi Şahika hanım olarak ^^

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
ben şahsen gürgen öz'ün rolünü hiç beyenmedim tutmaz gibime geliyo amaaa binnur kayaaa aman ya rabbi yok böyle bi insan yaa :) öldürüyo gülmekten :D helal olsun Gürse Birsel'e kimlerle çalışacağını gayet iyi biliyor.. ;)

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ben bu sefer yeni katılan ikiliyi hiç begenemedim karakter olarak , bende bir sorun olabilir mi ...

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Dün akşam izledim ama yok yaa o yeni gelen kadın berbat yaaa hemen yolversinler

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Bence yakın zamanda değişiklik yapılabilir yoksa izlenme oranı gerçekten düşebilir

neasli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyuncular süper ama konu sürekli aynı olmaya başladı