Avrupa futbolu çöktü, Latin Amerika coştu

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,097
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
41
Dünya Kupası’nda grup aşaması bugün tamamlanıyor. Şu ana kadar oynanan maçlarda heyecan üst düzeydeydi ve maçlardaki gol sayısı yüksekti. Ancak Brezilya’daki Avrupa temsilcilerinden İspanya, İngiltere, İtalya, Bosna-Hersek ile Hırvatistan’ın erken elenmesi herkesi şaşırttı. Buna karşılık Latin Amerika ülkeleri başarılarıyla adından söz ettirdi.

latin.jpg


Brezilya’nın ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası, zevkli ve heyecanlı şekilde devam ediyor. Maçların bol gollü geçmesi, futbolseverleri ekran başına kilitliyor. Turnuvada artık gruplar aşaması tamamlanmak üzere. Alınan sürpriz sonuçlar, 32 ülkenin kupa hedefiyle geldiği bu büyük organizasyona renk katıyor. En çok şaşırtan gelişme ise son şampiyon unvanlı İspanya’nın elenmesiydi. 2008 ve 2012’de Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ve Güney Afrika 2010’da Dünya Kupası zaferi yaşayan Boğalar, ilk karşılaşmada Hollanda’dan tam 5 gol yedi. Skora hiç kimse inanamazken Şili’ye de 2-0 mağlup olmaları erken eve dönmeleri anlamı taşıyordu.

Sadece İspanya değildi hayal kırıklığına uğratan. Güçlü Avrupa ekipleri tek tek veda etti 2014’e. İngiltere, grubunda bir puanla sonuncu oldu. Türk halkının gönlünde ayrı yeri bulunan Bosna-Hersek, hakem hatalarının da etkisiyle ilk kez katıldığı Dünya Kupası’nda üst tura çıkma başarısı gösteremedi. Ardından komşusu Hırvatistan, Brezilya ve Meksika’nın gerisinde kalıp elendi. Son olarak İtalya, beklentileri boşa çıkardı. 13 ülkeyle temsil edilen Avrupa’dan şu an için Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, İsviçre ve Hollanda kaldı. Rusya, bugün hakemimiz Cüneyt Çakır’ın yöneteceği müsabakada, H Grubu’nda son 16 mücadelesi verecek. Cezayir’i yenerse üst tur sevinci yaşayacak. Portekiz’in şansı yok denecek kadar az

Yaşlı kıta olarak bilinen ‘Avrupa’nın takımları bugüne kadar Amerika kıtasında düzenlenen hiçbir Dünya Kupası’nda kupayı müzesine götüremedi. Bu kez en büyük beklenti Hollanda, Almanya ve Fransa’dan. Belçika gizli favorilerden; ama genç ve tecrübesizler. Yunanistan’ın büyük bir sürprize imza atması da beklenmiyor. Avrupa ülkelerinin işi pek kolay değil. Zira Güney Amerikalılar her yönden daha avantajlı gözüküyor. 10 ülkenin bağlı olduğu CONMEBOL’un (Güney Amerika Futbol Konfederasyonu) 6 temsilcisi var. Bunların 5’i (Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Uruguay) son 16 vizesi aldı.

Üzerinde çeşitli tartışmalar mevcut; fakat genellikle Amerika kıtasının güneyindeki bölge Latin Amerika olarak biliniyor. Futbolda her zaman söz sahibi olan bu ülkeler 2014’te de şampiyonluğun en güçlü adaylarından. Üstelik şimdi ev sahibi konumundalar. Brezilya, Arjantin, Şili, Kolombiya ile Uruguay’ın maçlarında stadyumlarda bu ülkelerin vatandaşları ağırlıkta oluyor.

Kupayı Avrupa’ya göndermeye niyetleri de yok!

KAYNAK
 

The Virus

Doçent
Katılım
4 Mayıs 2013
Mesajlar
635
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Gerçekten de ilginç sonuçların alındığı bir kupa oluyor.
Fakat ben Avrupa ülkelerinin daha başarılı olduğu bir kupa olsaydı daha çok keyif vereceğini düşünüyorum organizasyonun.
Yani kupayı ybüük olasılıkla kazanacak olan ülkeler Fransa, Hollanda ve Almanya değil de Arjantin, Portekiz, İtalya, İspanya, Brezilya, Fransa, Almanya, Hollanda olsa çok daha keyifli ve çekişmeli olurdu.
 
Üst