Avea dan Şikayetçiyim 1 Gün Kullandım 1 Aylık Fatura Bedeli Yansımış...

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hepinize Merhabalar 26 12 2012 Tarihinde Aveadan Aldığım İphone 5 Cihazım İle Birlikte
Herşey Dahil Paketim Mevcut.

Aveada Sistem Ayın 26sında Kesiyormuş ve Yeni Bir Ay Başlanğıcı 27sinde Oluyormuş.

Yani 26sında Alıp 1 Gün Kullandığım 27 sine Geçtiği Gün için bir Aylık Fatura Kesilmiş. Buna İtirazım Var Bu Konularla Karşılasan Eden Arkadaşlar Varmıdır Konuda Hakkında Fikri Vakıflığı Bilgisi Olan?

İnanın Şimdiden Soğuttular Aveadan :cursing:....
Ne Yapmam Gerek? [MENTION=2]Troy[/MENTION] Abi Senin Avea İle Bağlantıların Sağlam Bu Konu Hakkındaki Yorumun Nedir? [MENTION=120836]byunker[/MENTION] Peki Ya Siz Byunker?

ya siz Sdn Ailesi...

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Iphone 5 Turkcellden alinir. Zaten cogu yerde cekmiyor avea. Turkcell pahali ama kaliye en azindan.

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
sende ögrenseydin sana özel kesmemişlerki tesadüfen o güne dek gelmiş

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu durum tüm operatörler için geçerli.
Bende 2 gün için Vodafone'a 1 aylık ücret ödemek zorunda kalmıştım.

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Iphone 5 Turkcellden alinir. Zaten cogu yerde cekmiyor avea. Turkcell pahali ama kaliye en azindan.
oradan veya buradan neden almadın değil konu.
benim işime avea geldi avea dan aldım....
bu 1 günlük kullanım için kesilen tutar söz konusu bunun hakkında yorumlarınızı alsam daha sağlıklı olur....
sende ögrenseydin sana özel kesmemişlerki tesadüfen o güne dek gelmiş
haklısınız bunu düşünmeliydim kusura bakmayın bir daha ki sefere cihaz kampanyalarından yararlanırken soracağım aydınlattığınız için sağ oun

Bu durum tüm operatörler için geçerli.
Bende 2 gün için Vodafone'a 1 aylık ücret ödemek zorunda kalmıştım.
müşteri temsilcileri ile konuşulduğunda durum çözülür diye düşünüyorum
72 saatin geçmesini bekliyorum 72 saat sonra fatura detayları sisteme düşüyormuş

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Zannetmem.Ama yinede şansınızı deneyin.:)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hepinize Merhabalar 26 12 2012 Tarihinde Aveadan Aldığım İphone 5 Cihazım İle Birlikte

Aveada Sistem Ayın 26sında Kesiyormuş ve Yeni Bir Ay Başlanğıcı 27sinde Oluyormuş.

Yani 26sında Alıp 1 Gün Kullandığım 27 sine Geçtiği Gün için bir Aylık Fatura Kesilmiş. Buna İtirazım Var Bu Konularla Karşılasan Eden Arkadaşlar Varmıdır Konuda Hakkında Fikri Vakıflığı Bilgisi Olan?

Ne Yapmam Gerek? @Troy Abi Senin Avea İle Bağlantıların Sağlam Bu Konu Hakkındaki Yorumun Nedir? @byunker Peki Ya Siz Byunker?

ya siz Sdn Ailesi...

anladığm kadarıyla hattını yeni açımışsın , cihaz ücretini tam ödersin orda bölünme olmaz ,tarifeni ise gün bazında ödersin (örnek aylık 30 tl , 1gün gün kullandığın için 1tl gibi)

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anladığm kadarıyla hattını yeni açımışsın , cihaz ücretini tam ödersin orda bölünme olmaz ,tarifeni ise gün bazında ödersin (örnek aylık 30 tl , 1gün gün kullandığın için 1tl gibi)
aslında cihaz ücretini tam ödemeyede karşıyım çok uyuz oldum derim iptalinde neyse cezai borçum iptal et çek kredi kartından sizinle bir daha çalışanı si... bakalım o zaman ne diyecekler 1 gün için 1 aylık kesilmesi reva değil ya bu cihz bedelide olsa karşıyım
1248 tl peşinat verdim 12 aya bölünde zaten ödemem gerekende fatura tutarı oda 55 tl bunu bana ödetmezler diye düşünüyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu durum internet (adsl)de böyle değil örneğin 30tl ye adsl abonesıysenız bir ay(30gün)e bölünüp öyle hesaplanıyor.
oparaterlorde boyle değil fakat hakem heyetine başvurabilirsiniz

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu durum internet (adsl)de böyle değil örneğin 30tl ye adsl abonesıysenız bir ay(30gün)e bölünüp öyle hesaplanıyor.
oparaterlorde boyle değil fakat hakem heyetine başvurabilirsiniz
ilginiz için teşekkürler sonuçta ben 1248 tl ödedim buda cihazın ilk 12 aylık kısmı..
yani sadece fatura tutarı odeyeceğım 55 tl şeklinde buda 1 gün kullandım bir sonraki aya geçmiş 1 güne 55 tl geçirmişler direk bakalım forumda yaşayan eden vardır elbet.

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam kusura bakmada yapıcak hiçbişe yok yani bu konularda biraz dikkatli olmak gerekiyor sadece geçmiş olsun

istersen savcılığa ver hiç sanmıyorum birşey çıkacağını :|

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam bırak Allah aşkına boş insanlarla muhattap bile olma bende kestirip attım yorumuna karşılık ne kadar boş zihniyet varsa neyse.. uzun lafın kısası sevdiğim saydığım yorumları takip ettiğim şahşiyetler arasındasınız uyarı felan alırsınız sdnin kuralları garip bu durumda benim canımı sıkar:)

Reaksiyon puanı
189
Fatura kesim tarihleri kişiye özel değil mi? Ya da fatura kesim tarihini siz belirleyemiyor musunuz? Ben yurt dışında faturalı hat kullanıyorum, ilk açtırdığım sıra fatura kesim tarihime 12 gün vardı ve sadece 12 günlük parayı ödedim. Sonrasında da normal aylık periyotlara devam etti. Burada da böyle bir şey yok mu?

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fatura kesim tarihleri kişiye özel değil mi? Ya da fatura kesim tarihini siz belirleyemiyor musunuz? Ben yurt dışında faturalı hat kullanıyorum, ilk açtırdığım sıra fatura kesim tarihime 12 gün vardı ve sadece 12 günlük parayı ödedim. Sonrasında da normal aylık periyotlara devam etti. Burada da böyle bir şey yok mu?
valla bahsettiğiniz gibi değilmiş benimde hiç aklıma gelmedi sormadım
meğer firmaların toplu şekilde tüm faturalı abonelerinden aynı tarihte kesiyormuş herkezi bir sıfırlıyormuş

ama bi kaç konuyu araştırdım 1 günlük ücreti ödersin yada 55 tl yi ödersin bi sonraki aydan düşerler dedi bakalım böyle olacak herhalde

ayhankucuk28

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben hattı aldığımda 13-14 gün vardı fatura kesim tarihine 13-14 günü ödemiştim. Şikayetini bildirirsen geri ödeme yapabilirler

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hocam bırak Allah aşkına boş insanlarla muhattap bile olma bende kestirip attım yorumuna karşılık ne kadar boş zihniyet varsa neyse.. uzun lafın kısası sevdiğim saydığım yorumları takip ettiğim şahşiyetler arasındasınız uyarı felan alırsınız sdnin kuralları garip bu durumda benim canımı sıkar:)
tesekkurler hocam. kural disi bir durum yok. arkadas huvursuzluk cikarmakda birebir, huzursuzluk olmasa bile kargasa babasidir
sen canini sikma.
yorumlarimi da bildiklerimle harmanlamaya calisiyorum faydali olabiliyorsam ne mutlu
sana hemen onerimi soyluyorum ben olsam once babalar gibi musteri hizmetlerini arar once efendi gibi anlatirim. tabi ki seni geri cevirecekler sen de hemen agir abiyi dene. o da cozume ulasmicaktir ve bunu mutlaka belirt " formu hazirlayan gorevlinin sana bu bilgiyi vermedigini maduriyetinin de burda basladigini" soyle. muhtemelen bu da cozum degil cunku imzaladigin sozlesmeyi okumus kabul ettiklerinden hicbir sekilde suc kabul edilmez
bu yuzden asil denemen gerekene deginiyorum
sikayetvar.com sitesine tc kimlik numarani da vererek uye oluyorsun. Bilgilerini mumkun mertebe dogru ve gereksiz olanlari bile doldur. bu seni gercek kisi yapar ve dilekceni one alir
bu sayede sikayetin dikkate alinacak ve orda herseyi ayrintilariyla bir bir yaz.. ve tirnak icine aldigimi orda da belirtirsen anca o sekilde belki bi cozume kavusursun
gelismelerden haberdar edersen sevinirim. yardimci olmaya calisiriz

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5

Ne Yapmam Gerek? @Troy Abi Senin Avea İle Bağlantıların Sağlam Bu Konu Hakkındaki Yorumun Nedir? @byunker Peki Ya Siz Byunker?

ya siz Sdn Ailesi...

Merhaba;

Öncelikle Fatura kesim tarihlerinde cihaz bedellerini kullandığınız gün kadar fatura edilme gibi bir durum söz konusu değil maalesef.

Faturanızdaki tutarlar vergiler,cihaz bedeli ve tarifenizin kullanıldığı gün kadar ki ücretidir.

Şöyle birşey olabilir burada bayinin bir suçu yok,sizin yapmanız gereken müşteri hizmetlerini arayarak detaylı olarak faturanızı ödemeden önce inceletmek olacaktır.

Siz kredi kartıyla cihazın yarı parasını ödediniz diye biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen!

Yapmamız gereken öncelikle müşteri hizmetleriyle konuşup durumu anlatmak çözüm aramak

Bayinize gidip durumu anlatmak ve onlardan bayileri ziyaret eden Bayi kalite yönetmenleri var onlara durumu anlatmalarını istersiniz onlar büyük bir ihtimal çözüm bulabilirler

iyi forumlar

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İlginç bir konuymuş.

Avea sorununu çözemezse eğer (ki byunker'in söylediğine göre anladığım kadarıyla sistem bu şekilde yürüyormuş) ;

https://tuketici.btk.gov.tr/giris/ Şuradan BTK'ya şikayette bulunabilirsin. Üye olup yaşadığın şeyi ayrıntılı olarak anlat. 5 dakikanı alacaktır. BTK en geç 15 gün içinde sana dönüş yapacaktır. Gelen cevabı buraya koyarsan. Duruma göre Tüketici Hakem Heyetine kadar gidilebilir.

Peşini bırakmak yok. Konuyu takipteyim.

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;

Öncelikle Fatura kesim tarihlerinde cihaz bedellerini kullandığınız gün kadar fatura edilme gibi bir durum söz konusu değil maalesef.

Faturanızdaki tutarlar vergiler,cihaz bedeli ve tarifenizin kullanıldığı gün kadar ki ücretidir.

Şöyle birşey olabilir burada bayinin bir suçu yok,sizin yapmanız gereken müşteri hizmetlerini arayarak detaylı olarak faturanızı ödemeden önce inceletmek olacaktır.

Siz kredi kartıyla cihazın yarı parasını ödediniz diye biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen!

Yapmamız gereken öncelikle müşteri hizmetleriyle konuşup durumu anlatmak çözüm aramak

Bayinize gidip durumu anlatmak ve onlardan bayileri ziyaret eden Bayi kalite yönetmenleri var onlara durumu anlatmalarını istersiniz onlar büyük bir ihtimal çözüm bulabilirler

iyi forumlar
hocam benim anlamadığım ben 1248 tl peşinat verdim bu peşinat bu cihazın ilk 12 aylık taksitli kısmı degilmi?
daha halen neyin cihaz bedelinden felan bahsediyorsunuz?

hadi bana açılış vergisi osu busu yansısa anlayacağım paket tutarım 55 tl bana gelen 72 tl
1 gün kullandım yeni ay olarak sistemleri geçirmiş bunada 1 günü 30 gün olarak kabul etmişler
ama normali 55 i 30 bölmeleri değil mi ?

İlginç bir konuymuş.

Avea sorununu çözemezse eğer (ki byunker'in söylediğine göre anladığım kadarıyla sistem bu şekilde yürüyormuş) ;

https://tuketici.btk.gov.tr/giris/ Şuradan BTK'ya şikayette bulunabilirsin. Üye olup yaşadığın şeyi ayrıntılı olarak anlat. 5 dakikanı alacaktır. BTK en geç 15 gün içinde sana dönüş yapacaktır. Gelen cevabı buraya koyarsan. Duruma göre Tüketici Hakem Heyetine kadar gidilebilir.

Peşini bırakmak yok. Konuyu takipteyim.
ilgi ve alakanız için teşekkür ederim tüm tüketici ile ilgili sitelere mail attım kaymakamlığa gidip hakem heyetine kadar taşıyacağım konuyu.

şöyle bir yazı ile genel sitelere mail salladım .
Merhabalar
Avea dan 26 12 2012 Tarihinde iPhone 5 Cihazı Aldım Cihazı Faturalı Bir Tarife İle Aldım Paketin İsmi Herşey Dahil 55 TL Ücreti Var.

Aynı Gün İçerisinde Hattım Aktif Hala Geldi Ve Kullanmaya Başladım.
Ertesi Gün Yani 27 12 2012 Tarihinde Onların Sisteminde Ay Yenilenmiş Ve Bir Sonraki Ay Başlamış Oluyor.
Böylelikle Ben 1 Gün Kullanıp 55 TL Bir Fatura Ödemem İsteniyor.
Yeni Ay Başladığı İçin Benim 1 Gün Kullanmış Olduğum Faturalı Hattımın Ücretini 55 TL Yi 30 Bölmeden Direk 1 Günü 30 Gün Kullanmış Gibi Kabul Ediyorlar .
Bu Durumdan Çok Rahatsızım Sizden Ricam Bu Konu Hakkında Yardımcı Olmanız .

1 Gün Kullanıp 30 Gün Kullanmışcasına Reva Görüp Bana Bunu Zoraki Ödemeyi Şart Koşuyorlar .
Sizden Ricam Bu Duruma Bir Çözüm Getirilmesi.
Çok Teşekkürler İyi Günler
[MENTION=197243]Czmi[/MENTION] belirtmiş olduğunuz gibi dün geçe itibari ile buldugum tüm sitelere tüketici hakları ile ilgili olsun şikayet olsun.
belki dinliyorsunuzdur best fm de şikayet var diye bir kanal var oraya kadar ileri giderse hakem heyetine gideceğim

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hocam benim anlamadığım ben 1248 tl peşinat verdim bu peşinat bu cihazın ilk 12 aylık taksitli kısmı degilmi?
daha halen neyin cihaz bedelinden felan bahsediyorsunuz?

hadi bana açılış vergisi osu busu yansısa anlayacağım paket tutarım 55 tl bana gelen 72 tl
1 gün kullandım yeni ay olarak sistemleri geçirmiş bunada 1 günü 30 gün olarak kabul etmişler
ama normali 55 i 30 bölmeleri değil mi ?

ilgi ve alakanız için teşekkür ederim tüm tüketici ile ilgili sitelere mail attım kaymakamlığa gidip hakem heyetine kadar taşıyacağım konuyu.

şöyle bir yazı ile genel sitelere mail salladım .
Merhabalar
Avea dan 26 12 2012 Tarihinde iPhone 5 Cihazı Aldım Cihazı Faturalı Bir Tarife İle Aldım Paketin İsmi Herşey Dahil 55 TL Ücreti Var.

Aynı Gün İçerisinde Hattım Aktif Hala Geldi Ve Kullanmaya Başladım.
Ertesi Gün Yani 27 12 2012 Tarihinde Onların Sisteminde Ay Yenilenmiş Ve Bir Sonraki Ay Başlamış Oluyor.
Böylelikle Ben 1 Gün Kullanıp 55 TL Bir Fatura Ödemem İsteniyor.
Yeni Ay Başladığı İçin Benim 1 Gün Kullanmış Olduğum Faturalı Hattımın Ücretini 55 TL Yi 30 Bölmeden Direk 1 Günü 30 Gün Kullanmış Gibi Kabul Ediyorlar .
Bu Durumdan Çok Rahatsızım Sizden Ricam Bu Konu Hakkında Yardımcı Olmanız .

1 Gün Kullanıp 30 Gün Kullanmışcasına Reva Görüp Bana Bunu Zoraki Ödemeyi Şart Koşuyorlar .
Sizden Ricam Bu Duruma Bir Çözüm Getirilmesi.
Çok Teşekkürler İyi Günler
@Czmi belirtmiş olduğunuz gibi dün geçe itibari ile buldugum tüm sitelere tüketici hakları ile ilgili olsun şikayet olsun.
belki dinliyorsunuzdur best fm de şikayet var diye bir kanal var oraya kadar ileri giderse hakem heyetine gideceğim

Siz hangi tarifeyi aldınız?

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Avea'da başka fatura kesim tarihleri de var bildiğim kadarıyla. Eğer kullandığınız gün kadar ödeme şansınız yoksa başka bir fatura kesim tarihi seçilerek kullanacağınız gün sayısı 20+ gün olabilirdi. Bayinin sizi bilgilendirmemesinden kaynaklanıyor. Peşini bırakmayın derim.

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Avea'da başka fatura kesim tarihleri de var bildiğim kadarıyla. Eğer kullandığınız gün kadar ödeme şansınız yoksa başka bir fatura kesim tarihi seçilerek kullanacağınız gün sayısı 20+ gün olabilirdi. Bayinin sizi bilgilendirmemesinden kaynaklanıyor. Peşini bırakmayın derim.
şikayeti teyidi oluşturuldu onlarda konuya hakimler bakalım 1 gün bazında ücretlendirilme yapılacak beklemedeyim bakalım
m.t konuyu bilmiyorlar aveanın alt yapısının sıkıntısı var bu konuda...
birisi bi kg elma derken diğeri armut diyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bunun için önce operatöre itiraz edebilirsiniz. Eğer sonuç alamazsanız Tüketici Hakem Heyetine mutlaka başvurun derim. Çünkü hiç kimse 1 gün için 1 aylık para ödeme zorunda değil. kaldı ki bunun için sizi uyarmak zorundalar. Ayrıca onların fatura kesme tarihleri sizi bağlamaz.

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5

Hersey dahil 159TL dogrumudur ? Cihaz icin kredi kartinizdan odeme yaptiginiz icun 55 TL ilk yil faturaya + 5 TL yeni hat acikis vergisi toplam 60 TL bir sonra 159 TL odemeye devam edeceksiniz burada sorun varmi ? 1 gunluk kullanim icin bisey diyemem ama ilkbyil odeyeceginiz tutar bu sekilde

kaptan_07

Asistan
Reaksiyon puanı
5
avea aynı şeyi bana da yaptı bir gün için 40 lira fatura aldı benden ama yapacak bişey yok ödedik "it ile dalaşacağına çalıyı dolaş" hattı nı değiştirip kurtulmuşsun

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hersey dahil 159TL dogrumudur ? Cihaz icin kredi kartinizdan odeme yaptiginiz icun 55 TL ilk yil faturaya + 5 TL yeni hat acikis vergisi toplam 60 TL bir sonra 159 TL odemeye devam edeceksiniz burada sorun varmi ? 1 gunluk kullanim icin bisey diyemem ama ilkbyil odeyeceginiz tutar bu sekilde
hocam bakın bu geri zekalı müşteri temsilci bana halan ilk ve ikinci ayda 159 oducenız dio yav diyorum kardeşim ben babanın hayrına mı odedım 1248 tl yi hibe mi ettim parayı diyorum gene yok geri zekalı toplulugu bunlar ya ben çözemedim

yasir_47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
madmex e sor o bayan profesör avea avukat gibi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Turkcell de 5 gün için tüm aylık parayı aldı. Avea ise brnden 6 günlük aldı. Turkcell tam bir dolandırıcılık şirketi olmuş. 3g bağlantısı veremiyor ama 2 yııllık sözleşmelerle resmen köpek gibi ödeyeceksin diyor. Böyle rezillik görmedim. Şehrin merkezindeyim ama int bağlantısı 0.35-085 civarı ve sürekli kopmalar. Bu işe bir dur demek lazım

corpation0001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten bir faturalı hat alırken imzaladığımız sözleşmede ne yazdığını hiçbirimiz okumuyoruz zaten okusakta bişey değişmeyecek sonuçta katlana katlana almak durumundayız ve sonuçta avea fatura ödeme zorunluluğumuz var