AV Comparatives en iyi antivirüsleri seçti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Güvenlik yazılımları AV Comparatives tarafından detaylıca test edildi. İşte sonuçlar...

20090323231915.jpg

En iyi notlar: Symantec, ESET, Kaspersky ve McAfee.

Avusturyalı virüs analistleri AV-Comparatives.org popüler güvenlik ürünlerinin tarayıcılarını test etti. En iyi not olan "Advanced+" Symantec, ESET, Kaspersky ve McAfee (Active Protection ile) firmalarına verildi. Değerlemeyi etkileyen unsurlar ise şunlardı: Tanıma oranları, yanlış alarmlar ve tarama hızı.

AV-Comparatives'in güncel şubat-testi ürünlerin mevcut zararlılara karşı istek üzerine tarama (on-demand-scan) sonuçlarını test ediyor. Bu süreç içerisinde iki zararlı-seti kullanılıyor: Tüm güvenlik ürünleri Nisan 2006 - Nisan 2008 aralığındaki deneklerini barındıran A setinde yüzde 97'nin üstünde tanıma oranına ulaştı. B seti daha güncel örnekler barındırıyor; Mayıs 2008 ile Şubat 2009 aralığında toplam 1,3 milyon denek.

B-setindeki zararlıları tanımada G-Data (%99,8), AVIRA (%99,7), McAfee (%99,1), Symantec (%98,7) ve Avast (%98,2) en iyi puanları aldı. Birçok ürünün en iyi puanı almasına engel olan "yanlış alarmlar" kategorisinde eksi puan söz konusu oluyor. Tarama hızı (veri tarama oranı: MB/saniye) da değerlendirmeyi etkiledi.

Tüm ürünlerin detaylı test verilerini AV-Comparatives.org adresinde "Comparatives/Reviews" bölümünde bulabilirsiniz.

Kaynak:CHİP

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Symantec ve McAfee yiide arada kaynatmışlar :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
avıra (%99,7)

vay...:D

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14
avıra (%99,7)

vay...:D

Usta Avira iyidir Bence kalite sıralaması şu şekilde yani bence..

Kaspersky
AVG
Trend Micro Pccillin (simdi adı degisti galiba)
Avast
Eset Smart Nod32
F-Secure
Avira
Agnitum OutPost Security Suite Pro
Bitdefender

Bir çok pro var ama bunlar favorilerim..

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Ama bu sıralamada hiç AVG yok... Ne iş

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Usta çünkü çoğu test sonuçları gerçeği yansıtmıyor belki AVG yi test etseler onlari da geçicek bunların hepsi reklam kokan hareketler.. anladın sen onu.. firma basiyor parayi..

Reaksiyon puanı
0
avg he :D hiç güleceğim yoktu.

hiç norton internet security kullandınız mı ?
performans geyikleri çok yapılır nortonla ilgili ama ben çok denedim
avg avast gibi zavallı prgramlar tamam abi bilgisayarın temiz derler.
işte onlar temiz dedikten sonra bir de nortonla tarayınca onların aslında ne derece zavallı oldukları ortaya çıkar.
piyasaya çıkan virüslerin çok büyük çoğunluunu symantec(norton da denebilir) ve kaspersky keşfediyor.
bütün doğru düzgün araştırmalarda bu böyledir.

lütfen avast antivir avg gibi programları gerçek virüs programı sanmayalım.
zaten öyle olsa insanlar bunların bedava sürümlerini falan yapmazlar.
günümzü piyasasında işe yarar övgüye değer herşeyin bir maddi karşılığı vardır. en azından yazılım sektöründe.

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14

hiç norton internet security kullandınız mı ?
performans geyikleri çok yapılır nortonla ilgili ama ben çok denedim
avg avast gibi zavallı prgramlar tamam abi bilgisayarın temiz derler.
işte onlar temiz dedikten sonra bir de nortonla tarayınca onların aslında ne derece zavallı oldukları ortaya çıkar.
piyasaya çıkan virüslerin çok büyük çoğunluunu symantec(norton da denebilir) ve kaspersky keşfediyor.
bütün doğru düzgün araştırmalarda bu böyledir.

günümzü piyasasında işe yarar övgüye değer herşeyin bir maddi karşılığı vardır. en azından yazılım sektöründe.

Kardes saten Kaspersky kullaniyom Kaspersky i anladık da Norton da neyin nesi :D

Adamlar bi güncelleme yayınlıyo sistemi çökertiyo sonra lisanli xp cd si dagitiyo kasriliginda muhahahah Antivirüse bak Norton 360 ı kur bakalım bilgisayarin 360 derece kendinden geçer walla :D:D

Reaksiyon puanı
0
yeni şeylere bi süre bulaşmamak mantıklıdır bu konuda hak veririm ;)
örneğin 360.

ama internet security mail server için kullanıyoruz, daha önce biçok şeyi denedim baktım hiçbiri bihalta yaramıyo sonunda nortona geçtik.
başta ben de ön yargılıydım ama özellikle internet security 2009da adamlar performans olayını acayip problem etmişler ki işlemcinin yüzde kaçını kullandığını falan gösteriyo eş zamanlı olarak ve gözden kaçırdıı hiçbirşey yok.

çok bariz bir önek vermek gerekirse. avast kurulu bi bilgisayara yada antivir, avg; çok rahat keyloger kurulur çalıştırılır,avg gibi dandirik antivirüs programları buna ses çıkarmaz çünkü anlamazlar. yada biçok virüsü yaptıı ufak değişiklikleri bu basit programlar düzeltemez.
buna da örnek vermek geerkirse bazı virüsler harddiske direkt ulaşımı etkiliyor peki virüs programı bu konuda ne yapıyor tabiki hiçbirşey. yada explorer.exe gibi sistemle ilgili exelere oturan virüslere de parmak kıpırdatamıyor böle programlar. erişemiyor çünkü çoğu zaman. yeniden başlatmanız gerekecek diyo başlatıosun aynı şey aynı şey. bi değişme yok.

yani vasat anlayacağın, işte ev kullanıcısı olacaksın internetle aran olmayacak hatta flash bellek falan kullanmıcaksınm çünkü flasla gelen virüslere bile bişe yapamıo bazıları

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
...
Değişik bir yorum ve bakış açısı, hoşuma gitti.

Reaksiyon puanı
0
Değişik bir yorum ve bakış açısı, hoşuma gitti.

yani düşünsenize adam bedavaya yazılım labaratuvarı kuracak ta yeni virüsleri tespit edecek ve bunları etkisiz hale getirmek için yazılım geliştirecek, konusunda aşmış insanlar çalıştıracak,araştıracak geliştirecek ve dicek ki alın bedava kullanın; olacak iş değil diye düşünüyorum

başka bi bakış açısı da şudur. bir firma düşünün ki kendi lisansının güvenliğini savunamıyor olsun; böyle bir firma milyonlarca kullanıcıya açık bir piyasada insanların bilgisayarlarını nasıl güvenli tutacak?
ben bakıyorum sağlam firmaların bazıları bile serial olayına bişey yapamıyor doğru düzgün.
insanalr crack le kullanıyor yada serial buluyor.
dikkatimi çeken iki firma yine symantec ve kaspersky bu konuda da.
bu ikisi piyasaya hakim ve sürekli bu tarz serial ları kara listelere alıyor.
yapılan crackler çalışmaz hale geliyor. çünkü adamlar işten anlıyor güvenlik, hack olayları hepsinden profesyonel şekilde haberdarlar.

ama daha kendi lisanslarını güvenceye alamayan firmaların bizi koruma iddaları gülünç sadece.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Benim ilk değerlendirme ölçüm güvenlik programının kendisini koruyabilmesidir.
Güvenlik programı kendisinin (güncelleme vs. sebeple) kapatması veya kullanıcının tercihi hariç herhangi bir sebeple kapanıyorsa, dış mihraklarca kapatılabiliyorsa at çöpe..
Yakalama/silme yüzdesi, firmanın büyüklüğü, ücreti vs. diye sıralanır sonra..